MutaKurko

GPS viihdettä tarjoilevat tällä kertaa Gubet. Jos olet päässyt seurattaviin mutta et ole tulossa paikalla niin ilmoittele asiasta lauri.pohjola (at) iki.fi. Seurattavat:

Annala Riku
Haapakoski Marko
Heikkilä Ossi
Katajisto Teemu
Kettunen Heikki
Liuha Jari
Pannula Anssi
Puttonen Jarmo
Rahkila Pyry
Törmälä Ville


Aivan heti ei avaudu, mistä Mutamäki on saanut nimensä. Sen verran rapeaa harju-suppa-kangas-lehto-mäki -maastotyyppiä kyseinen maapläntti edustaa. Tästäkin huolimatta Mutakurko nimensä mukaan kisataan Mutamäen rinteillä.

Pääosin radoilla maastopohja on hyvää ja nopeakulkuista keskisuomalaista kangasta. Maratoonarin askelta hieman sekoittaa jossain kohtaa vanhan harvennushakkuun risukko. Pisimmillä radoilla puolivälissä on pätkä haastavampaa maastopohjaa.

Mutamäki tarjoaa napakan 120 metrin korkeuseron. Pahoittelut jo etukäteen siitä, ettei tätä täysimääräisesti radoilla hyödynnetä.

Loppukiriin panostaville sellainen varoituksen sana, että viimeiseltä rastilta maaliin johtava polku on melko jyrkkä sekä irtokivien liukastama. Kukin arvottakoon, miten muutama kurkopiste kompensoi mustelmien tai pienten murtumien aiheuttaman kivun.

Alla on muutama kuva kisamaastosta tai jostain enemmän tai vähemmän vastaavasta maastosta eri puolilta Suomea.

Lähtö tapahtuu vajaan 500 metrin päässä kisakeskuksesta. Lähtöön lähdetään kisakeskuksesta klo 18:00 ja lähtö tapahtuu, kun on kartat lähtöpaikalla saatu jaettua eli noin 18:10.

Matkat on säädetty kurko-ohjeen mukaisesti: kurkot 6.1 km, gubbet 4.5 km, super gubbet 3.5 km ja helppoelämä vajaa 2 km.

Kurkoilla kartan mittakaava on 1:10000, muilla sarjoilla 1:7500.

Helppo elämä loppuu maaliin, joka ei ole kisakeskuksessa. Kilpailijat siirtyvät radan maalista (rasti 59) tietä myöten länteen lähdön ohi kisakeskukseen ja leimantarkitukseen. Muistakaa käydä ilmoittautumassa leimantarkistuksessa.

Kartat ovat A4 kokoa ja ne eivät ole muoveissa.

Kisakeskus löytyy täältä: Kisakeskus

Opastus kisapaikalle on Korpilahti-Joutsa tieltä Oittilan tien risteyksestä (Oittilan pisara). Tästä opasteesta ajakaa Oittilan tietä noin 2 kilsaa, missä on opaste metsäautotielle (Rasinmäentie), jossa on tienvarsipaikoitus. Pakollinen ajosuunta Oittilan tien kautta kapeasta metsäautotiestä johtuen. Poistuminen tapahtuu Rasinmäentieltä suoraan Joutsan tielle. Olkaa varovaisia, sillä Rasinmäentien risteys on pimeä Joutsan suunnasta tuleville myös päiväsaikaan.


2 kommenttia.

Rami kommentoi 20.11.2019, 14:33:36
Jospa Mutamäen nimi onkin ennakoiva? Mäen rinteessähän on ensi kevään SM-kisojen peltoparkki... Tässä onkin hyvä muistuttaa SM-keskarille osallistumisesta haaveilevia kurkoilijoita että ei parene eksyä Korpilahti-Joutsa-tien länsipuolelle :). Toisaalta nyt on oiva tilaisuus kopaista vähän naapurimaastoa.
Ossi kommentoi 20.11.2019, 13:29:40
Tutun rattoisaa kimppakyytiä MutaKurkoon tarjolla klo 16.55 Mattilanniemestä Agoran parkkipaikalta.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.