Rälssikurkossa uusia ykkösiä, kurkokiertuetta jäljellä kolme koitosta

Rälssikurkossa saatiin uusia osakilpailuvoittajia, mitä oli osaltaan avittamassa muutamien aiempien poissaolot. Kurkoissa piikkipaikan pokkasi Maxime Rauturier, Akseli Virtasen antaessa tiukimman vastuksen. Vajaat kaksi minuuttia jääneen seuraavan letkan kiritaistelun kolmannesta sijasta vei Tuomo Lahtinen. Kurkottarissa Kaisa Klemettinen oli selvästi nopein, haastaen myös gubbesarjan kärjen. Gubberadan tasaisen taistelun vei nimiinsä Nassikoiden voittaja, jo 12-vuotias Nuutti Hietala, josta kuullaan vielä moneen kertaan. Gubbesarjan vei nimiinsä 7 sekuntia Nuutin jälkeen maalileimasimelle ehtinyt Janne Ahola, Teemu Karjalaisen ja Marko Töllin seuratessa tuntumassa. Superissa Itkosen Rami ja lainsuojattomana radan kiertänyt Kati Korhonen avasivat ohueen lumipeitteeseen uraa omilla hajonnoillaan, Seppo Särkkä jäi lopulta vajaan minuutin. Helpon Elämän selvitti nopeimmin jälleen Petri Hämynen.

Nuutti

Kurkonautintoa on jäljellä vielä kolmen torstain verran. Tähän mennessä Topi Syrjäläinen on tehnyt Kurkoissa vakuuttavaa jälkeä voittaen kaikki kisat, joihin on osallistunut. Tuomo Lahtinen, Tuukka Senttula ja Akseli Virtanen eivät kuitenkaan ole toivottoman kaukana, riippuen Topin osallistumisesta jäljellä oleviin koitoksiin. Joka tapauksessa himmeämmistä mitaleista tulee vielä ankara kilpailu. Pisteitä tutkaillessa on hyvä muistaa, että lopullisiin pisteisiin lasketaan mukaan 9 kisan pisteet.

Kurkottarissa Klemettisen sisaruksista Kaisa on selvässä johdossa. Veera-sisko ja Karoliina Ukskoski kärkkyvät muilla mitalisijoilla. Kärkinaisten osallistumisaktiivisuus on kuitenkin vaihdellut ja tilanne voi elää kolmikon välillä vielä paljonkin. Nassikoissa Nuutti Hietala on tehnyt kovaa jälkeä etenkin viime viikkojen aikana. Samuli Karjalainen ja Sauli Kovanen tulevat seuraavilla sijoilla.

Gubeissa käydään kauden tittelistä kovaa vääntöä. Kärjessä porskuttaa Heikki Kettunen, perässään Marko Tölli ja Jaakko Penttinen. Kolmikko on kiertänyt kaikki osakisat. Heikillä on pieni etumatka, mutta peli ei ole vielä selvä, eikä neljäntenä oleva Klemettisen Veskukaan ole vielä heittänyt pyyhettä kehään. Superissa Pekka Noponen on tehnyt selvää jälkeä kaikissa osallistumissaan kisoissa ja näyttäisi olevan matkalla kauden SuperGubeksi. Seuraavat sijat ovat vielä melko lailla auki, Seppo Särkkä, Harri Mehto, Raimo Itkonen ja Jyrki Saloniemi ovat 12 pisteen sisällä.

Kauden varsin lumiset olosuhteet ovat antaneet oman mausteensa tämän vuoden KurkoCupille. Osallistujamäärät ovat kauden alusta hieman notkahtaneet, vaikka mukavissa lukemissa ollaan edelleenkin. Liekö kuitenkin osalle hiipinyt ajatus, että lumeen kuuluisi paremmin joku muu urheilumuoto… Asiahan ei ole ollenkaan niin, lumisessa pimeässä metsässä on taikaa. Vähän lämpimämpää kampetta päälle ja kaikki mukaan yölliseen seikkailuun!


2 kommenttia.

Pekka Uljas kommentoi 26.11.2023, 21:04:09
Pistetaulukosta sellainen havainto, että minä taidan olla Gubbe-radan pistetaulukossa kahdella eri nimellä. Ne vois yhdistää samalle riville. ( Pekka ja Perkka). Pistetilanteen kannalta asialla ei ole merkitys, koska olen huseerannu sekä Gubeissa että Supereissa. Ikä riittää kyllä supereihin? Mutta yritän nauttia koko kausikortin hinnalla.
Niin ja peruste toiveelleni jäi laittamatta: Saadaan oikea osallistuneiden henkilöiden lukumäärä tilastoihin. ;)
Pekka Uljas kommentoi 26.11.2023, 21:01:10
Pistetaulukosta sellainen havainto, että minä taidan olla Gubbe-radan pistetaulukossa kahdella eri nimellä. Ne vois yhdistää samalle riville. ( Pekka ja Perkka). Pistetilanteen kannalta asialla ei ole merkitys, koska olen huseerannu sekä Gubeissa että Supereissa. Ikä riittää kyllä supereihin? Mutta yritän nauttia koko kausikortin hinnalla.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.