S.AvutonKurko

Kurkokausi 2023 polkaistaan käyntiin tutuissa ja turvallisissa puitteissa Vaajakosken takamaastoissa Savu- ja Savo-kukkuloilla.

Jälleen suuren kunnian saanut järjestelyorganisaatio on paneutunut antaumuksella järjestelytehtäviin ja vastuisiin. Lisenssin myöntämisen jälkeen käytiin jopa kisakeskuksessa toteamassa, että kyllä tänne mahtuu. Leveät uudet tiet tarjoavat väljät pysäköintipaikat.

Kisamaastossa saattaa monille ilmetä takaumia menneestä- kisamaastossa tahi oikeammin maastoissa on mitelty mm, sm, pm, alue mitaleista illalla, yöllä, päivällä, kesällä, talvella jne. lukemattomia kertoja, puhumattakaan sadismista ja kurkoista, niin jalkaisin, hisutellen, pyöräillen ja ompa siellä autosuunnistettukin.

Maasto on jolistunut - maapohja suht puhdas hakkuujätteestä - metsänhoitotöitä ei siis ole viime aikoina liiemmin tehty ja polkurikas - pääosin hyväpohjainenkin maasto - tarjoaa vaudikkaitakin pätkiä vauhdista pitäville.

Tiettynä ajanjaksona (1960-80) maaston keskeisellä alueella paloi lähes ikuinen tuli niin, että palokunta veti läheisestä lammesta kiinteät vesihohdot sammutustöihin, muutamat kerrat tuli livahti lähimetsiinkin, niistä palojäljistä päästään nyt myös nauttimaan. Onneksi tulet on saatu sammumaan ja päästään Savuttomaan ja toivottavasti  ei avuttomaan maastoon.

Kurkofaktat

Kurkoilupaikalle opastus löytynee Vaajakoski-Leppävesi tieltä; Leppävedentie 379.

Radat

Kurkot 6,6 km - 1:10 000 - lähtöön 600 m

Gupet 5.1 km - 1; 10 000 - lähtöön 600 m

SuperGupet 3,6 km 1; 7500 - lähtö kisakeskuksesta

Helppoelämä 2,0 km 1: 5000 - lähtö kisakeskuksesta

Kartat muovikotelossa

Lähdöt n. 19.15

Eipä muuta kuin tervetuloa aloittamaan uudet syksyiset seikkailut

- Pöpen pojat


0 kommenttia.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.