KehrääjäKurko kehrätty

Tulokset, väliajat.

Kurkojen (ja gubbejen) GPS-seuranta sekä rerun. Kaikki kartat ja kaikkien rerun.


Leivonmäen kansallispuisto loisti kirkkaana kun 121 kurkoilijaa valaisi pitkästä aikaa upeat Selänpohjan kankaat. 

Kotiseutulauluja, lähtölaukauksia tai ilotuksia ei tällä kertaa ammuttu starttiviivalla vaan metsään sännättiin ratamestarin perinteisen sekavien ohjeiden ja lyhyen hiljaisen hetken kera. 

Sen verran tuo lähdön hetki sekoitti ratamestarin paketin, että muutamia olennaisia ohjeita ja ennakoita unohtui mainita, mm. K-pisteellä (kolmio kartassa, lippu maastossa) käynti ja kurkomaisen epäreilut hajonnat. 

No sinänsä pikkuvikoja ja tämä sallittakoon. Ei sitä ennenkään ole tosiaan näissä maastoissa kaikki kurkojärjestelyt onnistuneet. 

Tällä kertaa kuitenkin merkillisen asiasta teki sen, että isosti mukana järjestelyissä oli kaksi monessa liemessä keitettyä, meritoitunutta ja SSL:kin toimestakin palkittua valvojaa. Nykypäivänä suunnistustapahtumien järjestelyt vaativat paljon, monta asiaa otettava huomioon ja lähes aina kaikki hoituu talkoovoimin. Hieman silti haiskahti puuhastelulta. Miten nämä hajontakuviot ja lähtösuunnat voivat mennä ohi näin monen silmän alta? 

Tässähän saattaisi jopa hätääntyä ja miettiä, että missä on suunnistustapahtumien tulevaisuus, ellei muistaisi, että kyseessä on niin ihanaisen yllätyksellinen Kurkocup.

Ei huonoa, ellei rutkasti hyvääkin.

Saapuminen ja Kurkokeskus oli loihdittu Itä-Päijänteen Rastin tyyliin tunnelmalliseksi. 

Radoista tykättiin, ainakin pääosin. 

Maasto oli kelvollinen, ainakin gps-seurantaa kotikatsomoista seuranneiden mielestä! 

Tuloksetkin saatiin ajallaan, vaikka koneet kyykkäsivätkin perinteisesti ja kurkotyyliin h-hetkellä. Valvonta(ko) petti tässäkin!? Kiitos Suunnistajan Kaupan energisyyden, taaskin selvittiin!

Voittajien osalta voidaan melkein sanoa, että paluuarkeen oli tosiasia…johan tässä viikko vierähtikin välissä ihmetelessä viime viikon tuloksia.

  • Topi Syrjäläinen hoiteli Kurkot rutiinilla ja kauden neljäs tolppa ennen Maxime Rauturieria ja Akseli Virtasta.
  • Tereza Janosikova kruunattiin ykköseksi Kurkottarissa. Hopea ja pronssi meni Elisa Viholaiselle ja Kaisa Klemettiselle.
  • Nuutti Hietala roikotti upeasti pääletkoissa mukana ja selkeä voitto Nassikoissa. Toinen oli Samuli Karjalainen ja kolmas Atte Löfbacka.
  • Gupeissa Vesa Taanila dominoi jälleen ja kukisti niukasti Timo Joensuun. Kolmas oli Heikki Kettunen, vain reilun minuutin Taanilaa hitaampana.
  • SuperGubeissa Noposen Pekalle ei löydy pysäyttäjää. Taitaa olla jo Kurkopisteiden osalta ratkaisun makua? Toiseksi taituroi Raimo Itkonen ja kolmanneksi ”pääletkasta” Juha Turunen.
  • HelppoElämä-sarjassa kaikki hyväksytyksen tuloksen saaneet nousivat podiumille järjestyksessä: Petri Hämynen, Juhani Heikkinen, Paavo Rahkila.

Lisää voit lukea Ylen Teksti-TV:stä, ensi viikolla Joutsan Seudusta ja mahdollisesti myös muista valtamedioista. Palautteita ja kommentointia voi jatkaa ennakkojutussa mainituilla palstoilla.

Linkin (Instagram) takaa löytyy myös lyhyt fiilispläjäys videon muodossa eilisestä (@hutterpetteron).

Kiitokset kaikille kurkoilijoille, Metsähallitukselle, upeille talkoolaisille ja muutenkin mukaville tyypeille!

Olihan meillä taas mukava ja tunnelmallinen Kurkocupiltama!

Kurkomaisin terkuin
Itä-Päijänteen Rasti


10 kommenttia.

Säärystimet mukaan? kommentoi 16.11.2023, 14:23:38
Äitee kerkesi jo ottaa yhteyttä liiton villasäärystinjaoston puheenjohtajaan ja antaa palautetta. Kyselyjä siis tulossa!
Ei vaineskaan, kiitos vaivannäöstä tässä mittaluokaltaan omalaatuisen asian hoitamisessa. En arvannut/odottanut näkeväni näitä kapistuksia sen jälkeen kun ne metsään kiroillessani heitin.
Tänään taas tullaan. Onkin normaalia lyhyempi ajomatka kisapaikalle tänään.
Hajonnat käyttöön kommentoi 12.11.2023, 11:06:37
Terkuin Hutteri
kommentoi 12.11.2023, 11:00:27
Hajonnat käyttöön kommentoi 12.11.2023, 11:00:27
Kyllä tätä asiaa pohdittiin, mutta noudatettiin edellisten Kurkojen meininkiä.
Mietin asiaa siis ennakkoon, että käydäänkö läpi kuten ennen vanhaan, mutta lopulta minun päätöksellä ei alettu perkaamaan, koska pelkäsimme itkumuurijonoa, leimojen läpikäyntiä (missä virhe), tarkistusliuskakuviot ;) jne.

Ajattelin siis, että jos roikottaa kartta rullalla niin roikottakoon ja tällainen rikos (onko Kurkossa?) tulee ilmi niin lähden vaikka Kirveslammen (Kansallispuiston etelän) maastoon tarjoamaan opetusta viestihajonnoista ja -suunnistuksesta sekä torun henkilökohtaisesti.
Huom. Nyt jos suunnistusopetusta halajaa niin turha alkaa enää itse ilmoittautumaan jonoon ;)

Raporttiin tämäkin kohta ja oppi on ikävää kaikille. Over and out.
Säärystimet mukaan?? kommentoi 12.11.2023, 10:52:46
Säärystimet tuli meille jossain vaiheessa "infoon" ja en ehtinyt/muistanut niitä esitellä muille toimitsijoille ja mainostaa ilmoittautumishetkellä kurkokansalle.
Liian paljon muistettavaa. Otetaan opiksi ja kirjataan tapahtuman loppuraporttiin, jos liitto pyytää. ;)

Ilman muuta toimitan HankSuKurkoon jos/kun sinne ilmaannun.

Terkuin Hutteri
Hajonnat käyttöön kommentoi 12.11.2023, 06:25:55
Voisiko maalissa tarkastaa kilpailijoiden hajonnat? Viimeisimmisää kisoissa on juostu kartta rullalla erityisesti guppe radalla toista peesaten, käymättä omilla hajoinnoilla. Maalissa hyväksytty suoritus kun on käynyt kaikilla saman hajonnan rasteilla, vaikka ne ei olekaan niitä mitä omassa kartassa on. Aikaisempina vuosina maalissa on kysytty, mikä hajonta on ollut. Se on antanut hylätyn näille kartta rullalla juoksijoille. Vaikka ei niin vakava kisa olekaan niin kuitenkin olisi hyvä jokaisen itsekin välillä suunnistaa.
Säärystimet mukaan??? kommentoi 12.11.2023, 01:07:59
Otan, jos annetaan. Kysyin torstaina lähtöselvitystiskillä läppärityypiltä - sanoi ettei tiennyt asiasta mitään. Saatte toki pitää, jos on tarvetta. Äitee kutoi rakkauvella pojallensa jo uudet.
Hutteri kommentoi 10.11.2023, 13:41:58
Kiitokset kaikille eilisillan upeasta meiningistä!
Mahtava oli katsella valomerta ja (pääosin) iloista rastien puttailu!

Löytötavarat:
1. Villasäärystimet (vaaleansiniset) jäi edelleen järjestien pöydälle. Talteen seuraavaan Kurkoon vai poistoon?

2. Irralliset kenkien liukuesteet.
Toinen parikin ilmestyi järjestäjille.
Toimitetaanko seuraavaan Kurkoon?

Kurkoterkuin ratamestarin Hutteri
Mukana ollut kommentoi 10.11.2023, 07:35:45
Kiitos IPR:n toimijoille, mukava määrä huippumaastossa, eikä ollut liian helppoa:-) persoonallinen kisatoimisto:-), jatkossakin lähtöaika voisi olla 18.30 auttaisi monia paikalle ehtimisessä.
Jari kommentoi 09.11.2023, 22:30:31
Kiitoksia illan järjestäjille vauhdikkaasta radasta. Se että kehäraakkikin päääsee alle 9 min / km vauhtiin kertoo paljon ;)

Reittejä voi käydä latailemassa http://3drerun.worldofo.com/?id=-17005456&type=info
Pekka Noponen kommentoi 09.11.2023, 19:44:14
Lämpimät kiitokset Käär... eikun KehrääjäKurkon järjestäjille! Vaikka akillesjänne oli kipeä, sain nauttia helmimaastosta ja mainiosta radasta ja vieläpä suurimmaksi osaksi ihan issekseen:)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.