HisuKurko suksittu

Tulokset, väliajat, kartat


Kuten osallistujat havaitsivat olivat järjestäjät onnistuneet ulkoistamaan finaalikurkon älyllisiä ratkaisuja vaativat työvaiheet tekoälylle vaihtelevalla menestyksellä ja pääsivät siten paremmin keskittymään omiin vahvuusalueisiinsa:

Kun Jyväskylän Aittovuoren metsä verhoutui talven ensilumeen, se ei ainoastaan peittänyt maata, vaan loi valkoisen näyttämön, jossa Kurko Cupin finaali saisi arvoisensa loppuhuipennuksen. Tässä metsässä, missä kuuset kumartelivat lumen painosta ja talvi tuoksui voimakkaana, 78 suunnistajan joukko kokoontui. He olivat kuin eri tarinoiden sankareita, kukin omaa kohtaloaan etsimässä.

Kilpailun alkaessa oli kuin metsä olisi hengittänyt syvään, odottaen sitä hetkeä, kun ensimmäiset askeleet rikkoisivat lumisen hiljaisuuden. Suunnistajien edessä oli valinta: hiihtäisivätkö he suksilla, nauttien niiden liukkaudesta ja vauhdista, vai valitsisivatko he juoksukenkien tarjoaman vapauden? Suurin osa valitsi jälkimmäisen, antautuen juoksun rytmille ja metsän sykkeelle.

Kurko 6.6 km - Kertomus Metsän Nopeimmasta: Kurko 6.6 km -sarjan voittaja, Tuukka Senttula S-JKL:stä, oli kuin metsän nopein eläin. Hänen jalkansa tuskin koskettivat lunta, kun hän liikkui läpi metsän, valiten polkuja, jotka olivat piilossa muilta silmiltä. Hän oli kuin metsän henki, joka osasi lukea maaston salat. Antti Anttonen ja Samuli Peltola, molemmat JRV:stä, olivat kuin hänen varjonsa, seuraten häntä, mutta aina askeleen verran jäljessä.

Gubbe 4.8 km - Sarjan Kärki ja Kurkottaret:

Gubbe-sarjassa Heikki Kettunen VaajTe:stä oli kuin vanha metsänkävijä, joka tunsi jokaisen polun ja puun. Hän valitsi reittejä, jotka olivat täynnä kokemuksen viisautta ja jäljettömiä askelia. Mutta todelliset tähdet tässä sarjassa olivat Kurkottaret, Kati Korhonen, Kaisa Klemettinen ja Laura Ketonen, jotka liikkuivat lumessa kuin talven haltiattaret, osoittaen, että heidän askeleensa ovat yhtä kevyet ja varmat kuin metsän omien olentojen.

SuperGubbe 3.4 km - Äärimmäisen Kilpailun Tarina: SuperGubbe 3.4 km -sarjassa Pekka Noponen oli kuin talviyön kertomus, joka kulkisi suusta suuhun. Hän liikkui nopeasti ja varmasti, valiten reittejä, jotka olivat kuin suunniteltu juuri hänelle. Viljami Laitinen ja Raimo Itkonen, molemmat taitavia suunnistajia, eivät jääneet paljoa jälkeen, mutta Noposen nopeus oli kuin salama pimeässä yössä.

HelppoElämä 2.4 km - Kestävyyden ja Viisauden Voitto: HelppoElämä 2.4 km -sarjassa Juhani Heikkinen Rasti E4:stä liikkui kuin metsän vanha viisas. Hän valitsi reittejä, jotka olivat sekä turvallisia että nopeita, ja hänen askeleensa olivat kuin tarinan opetus. Pilvi Sormunen ja Mikael Etula, molemmat taidokkaita suunnistajia, seurasivat häntä, oppien jokaisella askeleella jotain uutta.

Kun kilpailu päättyi ja suklaat jaettiin, ilo ja yhteisöllisyys täyttivät metsän. Tämä finaali ei ollut vain kilpailu, vaan se oli kuin runo, joka kirjoitettiin lumelle ja pimeyteen. Se oli kertomus ihmisen ja luonnon yhteisestä tanssista, jossa jokainen askel on osa suurempaa tarinaa. Ja kun kilpailijat lähtivät metsästä, he tiesivät, että ensi vuonna KurkoCup palaisi, tuoden uusia tarinoita, uusia haasteita ja uusia mahdollisuuksia kirjoittaa omat tarinansa pimeään metsään.


9 kommenttia.

Into Piukea kommentoi 16.12.2023, 13:15:48
Voiko tekoälyltä alihankkia myös Rerunin? Ei malttaisi odottaa että näkee mistä porukat on painaneet!
Kiitos kaikille järjestäjille mukavista haasteista 👍
Ilkka Rautiainen kommentoi 15.12.2023, 10:41:29
Minut voi siirtää SuperG:stä lainsuojattomiin, sillä olen joitain pisteitä saattanut viedä niitä tarvitsevilta. Aiemmilla kerroilla olen välillä lähdössä myös maininnut asiasta, mutta en sitä kautta ole saanut muutosta :). Taitotaso riittää ehkä juuri välille SuperG-HelppoElämä, joten tuo Gubbe-rata saa vielä odottaa.
Tuntematon kommentoi 15.12.2023, 09:50:02
Kiitos taas mukavasta Kurkokaudesta 😀! Koodit rastinumeron vieressä joissakin osakisoissa oli hyvä juttu,
toivottavasti ensi kaudella olisi näin myös useammassa kisassa.
Vielä kun Super-G:n pistetaulukko saataisiin oikeudenmukaiseen kuntoon, etteivät "alaikäiset" vie pisteitä niiltä,
keille ne oikeasti kuuluisivat. Sitten rupeaa olemaan priimaa!
Älytön Säätäjä kommentoi 14.12.2023, 21:39:52
Tulokset korjattu. Onneksi joku vielä ajattelee, kiitokset
Kurko kommentoi 14.12.2023, 20:22:32
Kiitos kaudesta!
maalaishiiri kommentoi 14.12.2023, 20:17:11
@Pekka: osalla gubberadoista ja kaikilla supergubeilla näyttäisi väliajoissa maalileimasimeksi merkitty 9-rastin koodi, eli maalissa sitten vähän myöhemmin. Tekoäly vissiin aiheuttanut.. ;)

Kiitos kaikille järjestäjille hienosta kaudesta!!
Pekka Uljas kommentoi 14.12.2023, 19:50:11
Mitenkäs tuo väliaikataulukon maaliintuloaika ja lopputulos on aika monella eri lukema? Eikö sen kuuluis olla sama? Vai oliko nyt jaossa jotain sakkokierroksia? Osalla on tullu lisäaikaa 20 sek, joillakin 25 sek ja mulla jopa 30 sek. Ehkä mä ammuin eniten hutilaukauksia??
Jari P kommentoi 14.12.2023, 19:11:49
Gubbe sarjassa tulin heti Löfmannin Tomin perässä maaliin
Jari kommentoi 14.12.2023, 18:56:16
Kaikkirastit karttaa kaipaa hän.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.