HitonKurko sadateltu

Tulokset, väliajat, kartat

Ihan ensin...

Järjestäjien puolesta esitän pahoitteluni siitä, että karttamuovit osoittautuivat turhan ohuiksi. Ne eivät kestäneet tosimiesten kyytiä. Pahimmillaan muovi oli repeytynyt ja samoin oli tehnyt sitten kostunut karttakin.

Lisäksi tulospalvelussa tuli pientä harmia, kun ilmeni, että kaksi leimasinta (35 ja 41) oli hyytynyt ilmeisesti vanhuuttaan. Ratamestarivalvoja kiersi tarkistamassa kaikki rastit juuri ennen H-hetkeä, mutta leimasimia ei ehditty enää vaihtaa

Ja sitten illan tapahtumiin

Niinhän siinä sitten kävi, että lupaavasti viralliseksi Kurkosääksi muuttunut ilmanala ei kestänytkään riittävän pitkään ja Hitonkurko nautiskeltiin Föhntuulen lämmittämässä maastossa. Iltapäivällä lupaavasti alkanut sateentihnukin hiipui jo ennen ensimmäisten kisaajien saapumista.

Tämän vuoden osanottajaennätys syntyi ehkä nostalgian siivittämänä. Tasan 30 vuotta sitten samassa maastossa kisailtiin nuorten MM-kisat. Mestareita leivottiin tänäkin iltana. Nassikkasarjan Eeti Lahti sai järjestäjät vetäisemään eväskahvit henkeen, kun ilmestyi maaliin vain parinkymmentä minuuttia lähdön jälkeen täydellisessä yksinäisyydessä. ”Rata oli aika helppo ja polkua sai juosta aika paljon.”

Gubberadalta maaliin ehti selvästi nopeimpana Tereza Janisikova ja Supergubberadalta taisi joku lainsuojaton leimata ennen Seppo Särkkää. Sepon kausi on ollut vaihtelevaa, tällä kertaa vuorossa oli taas ykköspaikka.

Topi Syrjäläinen otti suomenmestarin tyyneydellä omansa Kurkoradalta. Kuuden kilometrin rata tuossa maastossa 45 minuuttiin on vakuuttava näyte mestarin vauhdista. Ja kertoipa Topi vielä ehtineensä harhauta suunnastakin perhosta kiertäessään.

Piilolammen eteläpuolinen kallioalue Kurko- ja Gubberatojen perällä oli tuonut haastetta monelle. ”Vaikeeta oli perällä”, tuumi Tomi Löfman maalissa. Kurkokaartin kokeneen konkarin, Vesa Taanilan toteamus oli: ”Töitä piti tehdä, että kartalla pysyi.” Pyry Rahkila arveli, että kartalta puuttui jonkin verran vihreää väriä. Tulostimien värien saatavuudessa on viimeisen vuoden aikana ollut maailmantilanteesta johtuvia saatavuusongelmia. Voipa olla, että Putinin karttaharjoitus Ukrainassa vaikutti Kurkokarttaankin. Todistettavasti tiheää kuusikkoa oli jossain ollut, sillä Matti Silvennoinen ja Jussi Lehtimäki olivat juuttuneet tiheään kuusipuskaan. Onneksi joku oli kuulemma auttanut heidät eteenpäin. Kuusipuska ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi hidasteeksi, sillä lopun kangasrinteissä kasvaneet suppikset olivat saaneet Jussin empimään poimimaan ryhtymistä.

Rastienviejäpartio kyllä tuumiskeli keskiviikkona, että ehkä sittenkin olisi vaan ollut hyvä ottaa vielä se GPS-seurantakin käyttöön.  – Tietäispähän sitten mistä niitä hakee pois.  Kaikki tulivat kuitenkin ihan itse ja ajoissa pois metsästä.

Jos jollain on suunnistajakavereita, jotka eivät päässeet mukaan yöhön, tai haluaisivat tutustua kurkomaastoon muuten vaan päivävalossa, niin tiedoksi, että Helppoelämä-, Supergubbe- ja Gubberatoja voi kiertää viikonlopun ajan omatoimisesti. Ylijäämäkartat ovat postilaatikossa toimitsijateltan paikalla.  Toivomus on, että kartta palautetaan postilaatikkoon kierroksen jälkeen.

Järjestäjäporukka kiittää iloista ja tyytyväistä kurkokansaa. Teitä on ilo palvella.


15 kommenttia.

kurko kommentoi 12.11.2022, 11:02:04
Näin isänpäivän aattona annettiin armoa ja osa porukasta joilta puuttui joku yksittäinen leima on saanut hyväksytyn suorituksen. Edelleen hylättyinä olevilta joko puuttuu useampi leima tai on leimoja vääriltä rasteilta.
Muutama hyytyvä leimasin on maastossa ollut sillä suurin osa hylsyistä parilta rastilta.
Jos koet saaneesi aiheetta hyväksytyn suorituksen niin ilmoittele kommenteissa ja saat hylsyn takaisin!
Pexi kommentoi 11.11.2022, 20:15:13
Tosi makee maasto. Järjestelyt toimi mainiosti.
Miinuspuolena se , että jyrkännerasti 105 ei toiminut luotettavasti. Leimasin sen pomminvarmasti mutta en saanut aikaa. Samaa ongelmaa ollut muillakin ko. rastilla.
Aku kommentoi 11.11.2022, 14:22:24
Mulla sama kohtalo kuin Samulilla, mutta rastilla 52. 3DReruninkin mukaan olin oikeassa paikassa, mutta leimaa ei näytä väliajoista löytyvän.
Samuli kommentoi 11.11.2022, 09:33:44
Myös rasti 39 leimattu (rauhassa), koodi tarkistettu ja lähelläkään ei toista rastia, mut ei rekisteröiny…
Tölli kommentoi 11.11.2022, 09:22:49
Oonpa ollu pahasti sekaisin, kun nimenomaan katoin, että loiva pieni "u-kuoppa", mutta se taisikin olla tosiaan kumpareen länsisivun "pohjukka" sitten. Kun omaa gps-käyrää katson, niin klassisesti oon vaan kääntänyt rastilippua kohti, vaikka oma rasti olisi ollu vielä vähän eteenpäin. Näköjään tommonen "jukolan avaushässäkkä" saa aikaan ihmeitä, kun ei koodiakaan tullut katottua vaikka "wäkisellä" :)
tr kommentoi 11.11.2022, 09:20:58
Mielenkiintoisia hylkäyksiä jyrkännerastilla 105. Ainakin seurakaverin kanssa ko rastilla leimattiin peräkkäin. Guppe-radalla puuttuva 105 hyväksytty, SG:llä hylätty?
Ossi kommentoi 11.11.2022, 08:47:57
Gubberadan iso leimaustaistelu käytiin rastilla 55 (itsekin kurkistin koodin), mutta Gubbe 1 -radan ykkönen oli suppa 31, jossa oli puoli minuuttia myöhemmin ainakin ihan hiljaista. Taisi aika moni leimata 55:n katsomatta koodia tarkemmin.
Tölli kommentoi 11.11.2022, 08:41:07
Gubbe 1 radalla oikealla 1. rastilla kunnon "leimaustaistelussa" sain emitin valonkin vilkkumaan ja maalissa tulospalvelun mukaan ok, mutta silti puuttuu 1. rastin leima?Mistäköhän voi olla kyse?
SG kommentoi 10.11.2022, 20:24:26
Kurkosyksyn kuluessa rimaa on hilattu iltaillan jälkeen ennätyskorkeuksiin, tämäniltaista on enää vaikea parantaa. Iso kiitos.
Tuntematon kommentoi 10.11.2022, 20:07:53
Jep, lähtöjärjestelylle peukkua, jää se sähläys pois. Ja kiitokset kaiken kaikkiaan!
Teemu kommentoi 10.11.2022, 20:05:45
Kiitos vaan Maaret itsellesi, jostain syystä omakin suunnistustaito parani heti monta pykälää kun päästiin samaan letkaan :)
Jari kommentoi 10.11.2022, 19:59:11
Kiitokset järjestäjille hienosta tapahtumasta.

Reittejä voi käydä latailemassa http://3drerun.worldofo.com/?id=-16948109&type=info

Allekirjoittaneen sydän ei kun polar meni lähtöjännityksestä sekaisin eikä päässyt tahtiin koko reissun aikana, joten minun pummit jää nyt arvoitukseksi ;)
Kypetteri kommentoi 10.11.2022, 19:27:05
Olipa mukava reissu taas. Lähtöjärjestelyille pisteet. Oli niinkun Jukolassa konsanaan. Kuulutukset kun olisi saanut vielä kahdella muullakin kielellä 😆
St kommentoi 10.11.2022, 18:53:58
Kiitos taas järjestäjille, oli suorastaan urheilujuhlan tuntua! Mukava oli päästä polkua jolkottamaan haastavien rastipisteiden jälkeen(SG).
Maaret kommentoi 10.11.2022, 18:22:40
Hienosti oli järjestetty kurkoilut ja mukavaa oli vaikka olikin vähän sellasia ymmärrysvaikeuksia :) Kiitos Teemun kun käännätti haahuilijaa useemman kerran oikeeseen suuntaan :) ISO kiitos järjestäjille taasen! Tämä riemuhan ei ollu ees kaukana Jämsästä, vink vink kahen viikon päästä Jämsän karkeloihinkaan ei oo kauheen pitkästi muilta kurkoseuduilta :)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.