04.05.2022

Mallisuunnistuksen kartat tilattavissa

Mallisuunnistus tarjolla tänä keväänä päivitetyllä kartalla noin kilometrin päässä sunnuntain SM-kisan kisa-alueesta. Tule hakemaan tuntuma kisakartoittaja Tommi Hakulin tyyliin ja pyri pääsemään ratamestari Kimmo Kaarion pään sisälle jo kisaa edeltävänä päivänä!

Hinta:

  • Yli 10 hengen ryhmät 9€/kartta, tilaus ennakkoon viimeistään ti 10.5. Tilauslomake
  • Yksittäiset tilaukset ennakkoon 10€/kartta viimeistään ti 10.5. rastilipun kautta.
  • Karttoja saatavana myös lauantaina klo 10-18 Hotelli Albalta hintaan 12€/kartta, maksu mobilepay (myös käteinen käy, jos varaat tasarahan!).

Karttojen toimitus: Kartat haettavissa lauantaina 14.5. klo 10-18 Hotelli Albalta.
Kartta: 1:4000 / 2m, Tommi Hakuli 4/2022
Matka: 2.9km, 19 rastia, rasteilla liput.
Ratamestari: Kimmo Kaario

Kyselyt mallisuunnistukseen liittyen: Ulla Klemettinen, ulla.klemettinen@gmail.com, 040 8313347

Maali Hotelli Alban pihassa, lähtö Ruusupuiston nurkalta. 

Mallisuunnistuksen ratamestarin lausunto

Mallisuunnistuksen maasto ei kovin suuresti vastaa SM-maastoa, mutta karttapalan kartoittaja on sama kuin SM-kartallakin, joten siinä mielessä kannattaa käydä tutustumassa kartantekijän tyyliin. Tarjolla on yksi rata, jossa riittää jonkinlaista peruspähkinää aivojen verryttämiseksi kohti tosi koitoksia. Koska kyseessä ei ole oikea kisa, niin kaikkia yksityiskohtia ei ole viilattu kilpailun edellyttämällä tavalla. Esimerkiksi yksi kapeahko porttihässäkkä saattaa vähän hämätä ja kartan kulmalle on ilmestynyt jonkinlaiseen työmaahan viittaavaa kalustoa, mutta tämän ei pitäisi suuresti häiritä suoritusta. Mallisuunnistus on näppärä käydä juoksemassa Mattilanniemestä, mutta olkaa tarkkoja pysäköintisääntöjen kanssa. Paikalta löytyy normaalioloissa hyvin myös sallittua parkkitilaa, mutta ihan kaikki houkuttelevat paikat eivät ole luvallisia ja jos kaikki kilpailijat ilmaantuvat paikalle samaan aikaan, niin osan kannattaa harkita verryttelyä jostain muualta kuin Mattilanniemen parkkipaikalta.

Kimmo K.