31.08.2020

Keskimatkan jälkipyykit ja kiitokset

Keskimatkan SM-mitalit saatiin sunnuntai-iltapäivän aikana jaettua myös suorien finaalien ja muiden R2-sarjojen osalta. Päivän aikana kultamitalin kaulaansa saivat Venla Harju, Miika Kirmula, Siiri Silvennoinen, Mikko Eerola, Hanne Hilo, Touko Seppä, Salla Isoherranen, Jesper Donner, Eeva-Liina Ojanaho, Elias Ronkainen, Inga Dambe, Tuomas Mattila, Katri Lindeqvist, Markus Lindeqvist, Mervi Pesu, Ville Repo, Jaana Pietilä-Annala, Sören Nymalm, Annika Viilo, Matti Yliluikki, Annariitta Kottonen, Jyrki Routsi, Vappu Hyvärinen, Esa Toivonen, Sirkka Ketola, Taisto Kemppainen, Tuulikki Karvinen, Martti Kuivala, Aino Kirkkala, Kalevi Eilu, Sole Nieminen ja Tapio Patana. Onnittelemme tuoreita Suomen mestareita!

Jäljellä on omien ja muiden suoritusten jälkipelit, joihin tulospalvelusivumme tarjoavat paljon kaikenlaista: Tulokset ja väliajat ovat tietenkin ne perinteiset. Lisäksi tarjolla on Reittihärvelit ja O-Skills -analyysit kaikille sarjoille, ja kylläpä pääsarjojen GPS-pallukoita seuraamalla voi itsekin oppia jotain. Kisapäiviä voi elää uudelleen katsomalla Youtube-tallenteet, joissa maalikameran kuvan lisäksi on mukana myös mainiot kisakuulutukset ja kenttähaastattelut. Ja ne paljon puhuttaneet kartat ovat olleet ladattavissa ja tulostettavissa jo pian päivän viimeisten lähtöjen jälkeen. https://suuntajyvaskyla.fi/kilpailut/sm-keskimatka-2020/kilpailuinfo/tulospalvelu

Järjestäjän näkökulmasta kilpailupäivät menivät niin kuin monien suunnitelmanmuutosten jälkeen oli toivottukin. Kilpailijat tulivat keskukseen, tekivät maastossa parhaansa ja poistuivat varsin pikaisesti suorituksensa jälkeen. Kimppakyytejä oli ilmeisesti soviteltu niin, ettei kisapaikalle tarvinnut kovin monien jäädä koko päiväksi, joten kisan hajauttaminen kahdelle pitkälle päivälle toimi turvallisuuden näkökulmasta hienosti. Ongelmattomiahan nämä ratkaisut eivät olleet: harmitusta aiheutti lauantain päättöjuhlien päällekkäisyys, karttojen palauttamatta jättäminen ja pääsarjojen finaalin reaaliaikaisen GPS-seurannan puuttuminen. Osa näistä ratkaisuista oli koronan aiheuttamia, osa puolestaan puhtaasti kilpailullisia valintoja: myös kakkosryhmälle ja b-finaaleille haluttiin tarjota pääsy Paljakon upeille rinteille - jopa aivan nuorimmille ja vanhimmille sarjoille, jotka saivat päättää kisansa etämaaliin. Ja kiitosta maasto ja radat saivatkin, niin pääsarjojen mestareilta kuin Sole Niemiseltäkin. Muutamat reitinvalinnat osoittautuivat merkittäviksi, ja siksipä ratamestarit julkaisevatkin lähipäivinä vielä omat spekulaationsa kisasta. Pysykäähän siis kanavalla.

Nyt on kuitenkin aika kiittää viikonlopun aikana kilpailleita liki 1900 suunnistajaa, 170 talkoolaista, maanomistajia ja yhteistyökumppaneita. Tällä yhdistelmällä saatiin aikaiseksi hienot kisat! Nyt suuntaamme katseet kohti SM-pitkää Siikaisten maastoissa ja toivotamme kaikille syksyn SM-kisajärjestäjille voimia järjestelyihin!