Alustavat kilpailuohjeet

Suunnistuksen R1 ja R2 SM-keskimatka ja World Ranking Event 29. - 30.8.2020 Paljakko, Jyväskylä

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla.

Kilpailusäännöt ja -ohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä, SM-kilpailuista vuodelle 2020 annettuja erillisiä ohjeita ja järjestäjien antamia ohjeita sekä IOF:n WRE-kilpailua koskevia määräyksiä.

COVID -19 

Koronan tartuntariskin pienentämiseksi on laadittu erillinen ohje kisasivuille.

Maasto

Kilpailualue koostuu mäkialueista, joista suurin on kallioinen ja lakiosiltaan jyrkänteinen Paljakko. Maasto on metsäistä ja maapohja Päijänteen rantamaille tyypillisesti paikoin hieman kivistä.

Kartta

Suunnistuskartta 1:10 000, sarjoissa H/D45 ja vanhemmat 1:7 500, käyräväli 5 m, painettu 8/2020. Kartan koko A4, kartta saumatussa muovisuojuksessa. Kartoitus Timo Sivill.

M21-sarjan A- ja B-finaaleissa sekä W21-sarjan A-finaalissa on käytössä kartanvaihto. Kilpailija ottaa kartanvaihtorastilla oman sarjansa kartan sarjatunnuksella varustetusta ämpäristä.

Rastinmääritteet

Irralliset rastinmääritteet jaossa kaikilla sarjoilla sekä karsinnassa että loppukilpailuissa. Irralliset rastinmääritteet ovat saatavissa lähtökarsinassa. Katso kohta lähtöjen toiminta. Rastinmääritteille ei ole tarjolla kiinnitysvälineitä. Rastinmääritteet on painettu myös karttaan.

Rastit

Rasteilla on rastiliput ja emit-leimasimet. Mallirasti on nähtävissä opaspaalun luona, jossa on myös emit-testaus.

Sarjat, matkat, rastien määrä, noususumma, lähtöpaikka, A-finaaliin pääsevien määrä ilmoitetaan erillisessä taulukossa

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Karsinnassa ja A-finaalissa käytetään eri kilpailunumeroa. B-finaaleissa käytetään karsinnan numeroa. 

Karsintakilpailussa ja suorissa finaaleissa kilpailunumerot ovat esilähdössä ja A-finaaleissa lähtökynnyksellä. Kilpailunumerot ovat sarjoittain mapeissa. Kilpailija vastaa itse oman kilpailunumeronsa ottamisesta ja kiinnittämisestä. Käytä käsidesiä, ennen kuin otat numeron! Omat hakaneulat. Kilpailunumeroa ei saa taittaa.

Lähtökynnys

Kilpailussa käytetään lähtökynnystä sunnuntaina R1 A-finaaleissa. Vain lähtökynnyksen määräajassa ylittäneet ja kilpailunumeronsa määräajassa ottaneet kilpailijat voivat osallistua kilpailuun. Lähtökynnysalueelta saa poistua vain lähtötoimintojen kautta kilpailuradalle tai lähtökynnyksen rajoituksien poistuttua.

Matkapuhelimien tai muiden viestintälaitteiden käyttö lähtökynnysalueella on kielletty.

Lähtökynnys sulkeutuu klo 9.50.

Esilähtö

Kilpailussa on käytössä esilähtö, josta kilpailija noutaa kilpailunumeron ja emit-tarkastuslipukkeen.

Esilähdöstä pääsee varsinaiselle lähtöpaikalle 10 minuuttia ennen lähtöä. Lähtöaika kuulutetaan esilähdössä.

Varustekuljetus

Lähtökynnykseltä sunnuntaina R1 A-finaaleissa on varustekuljetus kilpailukeskukseen. Varusteet voi jättää lähtökynnysalueelle erikseen merkittyyn paikkaan. Huom. ota oma sateenkestävä pussi varusteillesi. Varusteiden jättöpaikalla on valvonta.

Matkat lähtöihin ja lähtökynnykselle sekä viitoitus

Lähtöviitoitukset alkavat opaspaalulta. Kulku lähtöön on sallittu vain viitoituksen mukaisesti, eikä siltä saa poiketa. Viitoitukset kulkevat pääosin teitä ja peltoja pitkin. Viitoitus on merkitty punaisella nauhalla.

Lauantai:

Lähtö 1  1200 m (esilähtöön 800 m)

Lähtö 2  1150 m (esilähtöön 800 m)

Sunnuntai:

Lähtö 1  2000 m, R1 A- ja B-finaalit, R2 B-finaalit (lähtökynnykselle 1600m, esilähtöön 1900 m)

Lähtö 2  1800 m, R2 suorat finaalit, R2 A-finaalit

Lähtöluettelot

Lähtöluettelot laaditaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjen ja SM-kilpailujen erillisohjeen mukaisesti. M21- ja W21-sarjoissa karsinnan lähtöluettelo määräytyy IOF:n maailmanrankingin mukaisesti.

Karsintakilpailujen lähtöluettelot ovat nähtävissä kilpailusivuilla viimeistään torstaina 27.8. klo 9 sekä kisapäivänä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja esilähdössä. Tarkista lähtölistasta oma emit-numerosi! Muutokset on ilmoitettava osoitteeseen sm2020.entry@suuntajyvaskyla.fi.

A- ja B-finaalien lähtöluettelot julkaistaan kilpailusivuilla karsintakilpailuiden lopputulosten selvittyä.

A-finaalien lähtöajat muodostuvat karsinnan perusteella niin, että karsinnan parhaat lähtevät viimeisenä. B-finaalissa kaikkien sarjojen lähdöt toteutetaan väliaikalähtöinä. 

Lähtöluettelot ovat nähtävissä ilmoitustaululla. Ne, joilla ei ole hyväksyttyä tulosta karsintakilpailusta, arvotaan B-finaalisarjan alkuun. 

Sarjojen M/W21 B-finaalit toteutetaan väliaikalähdöllä. Lähtöjärjestys muodostuu karsintakilpailun tuloksista käännetyssä järjestyksessä. Lähtöväli 2 min. B-finaalit jaetaan useampaan ryhmään siten, että jako tehdään karsintakilpailun tulosten perusteella (ensimmäiseen ryhmään parhaat, seuraavan seuraavaksi parhaimmat jne.). Ryhmät ovat mahdollisimman tasakokoisia. Sarjoissa M/W21 karsintakilpailuun osallistumattomat eivät saa kilpailla B-finaaleissa.

Lähtöväli on karsinnassa ja B-finaaleissa 1 minuutti (H/D21 B-finaaleissa kuitenkin 2 minuuttia), A-finaaleissa 2 minuuttia.

Kilpailujen ensimmäiset lähtöajat:

Karsintakilpailun ensimmäinen lähtöaika on klo 9.30.

R1 A-finaalin ensimmäinen lähtöaika on klo 9.30, B-finaalin klo 11.30.

R2 ilman karsintaa käytävien suorien finaalien ensimmäinen lähtöaika on klo 13.30, B-finaalin klo 15.45 ja A-finaalin klo 15.45.

Lähdön toiminta

  • 5 min, kilpailijat kutsutaan nimellä lähtökarsinaan 
  • 4 min, irralliset rastimääritteet, ei kiinnitystarvikkeita 
  • 3 min, emit-nollaus
  • 2 min, mallikartat 2 kpl
  • 1 min, karttasangot, joiden vierellä kilpailija odottaa viimeisen minuutin 

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä. Kilpailijan vastuulla on ottaa oikea kartta.

Emit-kortin tarkistus

Emit-kortin toimivuuden voi testata kilpailukeskuksessa. Kilpailija on itse vastuussa emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää lähtöluettelossa järjestäjille mainittua kilpailukorttia. Järjestäjä ei varmista kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjille ilmoitettua emit-korttia, suoritus hylätään (Lajisäännöt 11.518). Perustellusta syystä tehdystä muutoksesta (esim. rikkoutuminen) pyydetään ilmoittamaan ennakkoon perjantaihin 28.8. klo 12.00 mennessä.

Sallitut emit-kortit

SSL:n sääntöjen mukaan vain alkuperäisessä kunnossa olevien emit-korttien käyttö on sallittua. Muunnellun tai korjaillun kortin käyttäminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Älkää käyttäkö kortteja, joihin on vaihdettu paristo!

Emit-vuokrakorttien lunastus

Emit-vuokrakortit lunastetaan kilpailukeskuksessa sijaitsevasta infosta (5€). Samoin emit-muutokset tehdään infossa (3 €).

Maali

Maalissa käytetään maalileimausta, josta jatketaan välittömästi leimantarkastukseen. Mahdolliset epäselvyydet käsitellään itkumuurilla leimantarkastuksen läheisyydessä.

Maaliin saapumisen jälkeen kilpailija pudottaa karttansa kierrätysastiaan mahdollisten koronatartuntojen estämiseksi. Karttoja ei palauteta, vaan kilpailukartan voi tulostaa netistä myöhemmin itselleen.

Etämaali on käytössä sunnuntaina finaaleissa sarjoilla H/D15-16, H65-85 ja D50-85. Maalileimauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät opasteiden mukaisesti leimantarkastukseen ja sen jälkeen opastuksen mukaisesti takaisin kilpailukeskukseen.

Karsinnan maali suljetaan klo 17.30. A- ja B-finaalien maalit suljetaan klo 19.00.

Wc:t, pukeutumis- ja peseytymispaikat

Wc-tiloina on bajamajoja ja pisuaareja. Wc:t sijaitsevat kilpailukeskuksen lisäksi karsinnan esilähdössä (4+1), finaalin lähtökynnysalueella (6+1), parkkipaikoilla ja pesupaikalla.

Pukeutuminen ja peseytyminen tapahtuvat maasto-olosuhteissa. Pesupaikka ei ole kilpailukeskuksen yhteydessä, vaan lähempänä parkkialueita Mutasen leirikeskuksessa Päijänteen rannalla. Pesupaikalle opasteet kilpailukeskuksesta, matkaa 2,3 km. Uintimahdollisuus. Katso tarkempi sijainti kartasta.

Kilpailukeskuksessa on käsienpesupaikka, jossa on vettä ja saippuaa.

Kielletyt alueet

Kielletyt alueet on merkitty karttaan ja yhtenäisellä reunaviivalla kartassa osoitetut alueet myös maastoon.

Suunnistusjalkineet

Kilpailussa ei saa käyttää suunnistuspiikkareita.

Juomarastit

Maastossa ei ole juomarasteja. Maalin jälkeen on saatavana vettä itsepalveluna. 

GPS-seuranta

Sarjojen M/W21 A-finaaleissa kilpailijoille annetaan GPS-seurantalaite. Kantoliivin saa esilähdöstä ja laite sijoitetaan kantoliiviin esilähdössä. Seurantalaitteen käytöstä ei voi kieltäytyä. Kieltäytyminen johtaa kilpailusta sulkemiseen.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa.

Palkinnot, lukumäärä ja jaon ajankohta

SM-sarjoissa palkitaan kolme (3) parasta SM-mitalilla, ryhmässä 1 sijoille 4-10 ja ryhmässä 2 sijoille 4-6 sijoittuneet palkitaan H/D70 saakka ko. sarjat mukaan lukien SM-plaketilla. H/D75-, 80- ja 85-sarjoissa jaetaan vain mitalit.

Palkinnot jaetaan sarjoittain pian sarjan tulosten valmistumisen jälkeen.

Valokuvaaminen ja videointi

Maastossa ja kilpailukeskuksessa on kuvaajia ja kuvauslaitteistoja, jotka tallentavat kilpailua ja kisatunnelmia.

Opastus ja pysäköinti

Katso erillinen ohje kilpailusivuilta.

INFO

Info sijaitsee kilpailukeskuksessa ja palvelee mm. seuraavissa asioissa:

  • Emit-muutokset
  • Vuokrattavat emitit
  • Löytötavarat
  • Pysäköintiliput

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste, jossa toimii lääkäri ja ensiapuryhmä. Sunnuntain etämaalissa on ensiapupiste, joka on merkitty kilpailukarttaan. Ensiapupisteellä on valmius maastokuljetuksiin (mönkijä). Lähtöpaikoilta on yhteys ensiapuun.

Muksula

Koronatilanteen vuoksi toivomme, että lapsia tuotaisiin muksulaan vain välttämättömissä tapauksissa. Ennakkoilmoittautuminen torstaihin 27.8. klo 20 mennessä sähköpostilla osoitteeseen sm2020.muksula(at)suuntajyvaskyla.fi. Muksulassa on katettua ulkotilaa, säänmukainen varustus.

Seurateltat

Seuratelttojen pystytys kilpailukeskukseen ei ole sallittua. 

Kahvila

Kilpailukeskuksessa on kahvila ja makkaranmyyntipiste. Kahvilassa on myynnissä sämpylöitä, ruisleipää, pullaa, kahvia, virvokkeita ja makkaraa. Lämmintä ruokaa ei ole tarjolla. Kahviossa voi maksaa kortilla, tasarahakäteinen käy myös.

Hinnasto:

Kahvi/tee 1,50

Leivät 2,50

Pulla 2,00

Limsa/vichy 2,00

Pillimehu 1,00

Makkara 2,00

Suklaapatukka 1,00

Namipussi 2,00

Löytötavarat

Kisapaikalle jääneitä tavaroita voi tiedustella numerosta 0503544027 tai sähköpostilla katja.kaario(at)gmail.com.

Organisaatio

Kilpailun johto: Hannu Korhonen, 040 5724538 ja Jouni Sipiläinen 040 5816846, sm2020.kilpailunjohto(at)suuntajyvaskyla.fi

Tiedottaja: Kati Korhonen, 050 5442640, sm2020.tiedotus(at)suuntajyvaskyla.fi

SSL:n kilpailunvalvoja, TA: Jarmo Puttonen, 040 5169928

WRE-valvoja (IOF): Jaakko Lajunen, 0400 142222

Ratavalvoja: Tuomo Marttinen, 0500 833164 

Ratamestarit Raimo Itkonen 040 5835802, Vesa Klemettinen 0400 790805  ja Teemu Katajisto 050 3865662

Maali ja tulospalvelu: Jani Kurhinen, 040 5838430, sm2020.entry(at)suuntajyvaskyla.fi

Lähdöt: Markku Alakoski, 040 5638630

Info: Tarja Lepo, 040 8360086 ja Katja Kaario, 050 3544027.

Kahvila: Saana Sivill, 044 0604680

Ensiapu: Jouni Sipiläinen, 040 5816846

Kuulutus: Ossi Heikkilä, 050 3370130

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja: Pasi Valkonen IHR

Jäsen: NN

Jäsen: NN

 

ONNEA KILPAILUUN!

Suunta Jyväskylä ry