Ohje COVID-19 tartuntariskin eliminoimiseksi SM-keskimatkan 2020 kilpailussa Jyväskylässä 29.-30.8.

(Päivitetty 19.8.2020)

 1. Jokaisen kilpailijan, toimitsijan, huoltajan tai muuten kilpailualueella olevan henkilön on noudatettava yleisiä ohjeita COVID-19 -tartuntariskin minimoimiseksi.
 2. Jos et ole täysin terve, älä osallistu kilpailuun äläkä tule kilpailukeskukseen.
 3. Pidä 1-2 metrin turvaväli toisiin henkilöihin kilpailukeskuksessa ja kilpailun aikana.
 4. Pyri käyttämään kasvomaskia kilpailukeskuksessa ollessa. Sama koskee myös kilpailun järjestäjiä.
 5. Huolehdi oma-aloitteisesti hyvästä käsihygieniasta. Kilpailukeskuksessa on käsienpesupaikka ja käsidesiä tarjolla. Kilpailun järjestäjä puhdistaa lisäksi paikkoja, joissa mahdollinen tartuntariski on kasvanut.
 6. Kilpailu käydään kaksipäiväisenä 29–30.8. alkuperäisen yhden päivän sijaan. Tällä tavoin saadaan pienennettyä merkittävästi yhtä aikaa kilpailukeskuksessa ja maastossa olevien henkilöiden määrää sekä tarvetta viipyä kilpailupaikalla. Lisäksi tietyt sarjat kilpailevat vain aamupäivällä ja toiset vain iltapäivällä henkilöiden vähentämiseksi kilpailun aikana.
 7. Pyri olemaan kilpailukeskuksessa vain tarvittavan ajan. Tule tekemään oma suoritus ja poistu kilpailukeskuksesta.
 8. Kilpailukeskukseen ei saa pystyttää seuratelttoja, koska se lisäisi tartuntariskiä.
 9. Huolehdi myös kilpailun lähtöalueella 1-2 metrin turvavälistä.
 10. Pyri välttämään maastossa lähikontakteja. Vältä koskemista käsin leimasimeen leimauksen yhteydessä ja maalissa leimantarkastuksessa.
 11. Kilpailukartta kerätään pois molempina päivinä, eikä niitä palauteta. Kilpailija voi tulostaa kotona kilpailun jälkeen oman ratansa kartan.
 12. Kilpailukeskuksessa ei ole peseytymispaikkaa, vaan se on järjestetty järven rantaan poistuttaessa kilpailukeskuksesta matkalla parkkipaikalle.
 13. Kilpailukeskuksessa ei ole ruokailua, sillä sen järjestäminen johtaisi väistämättä kontakteihin niin jonotuksessa, annostelussa kuin ruoan nauttimisessakin.  Kilpailukeskuksessa on take away -tyyppinen kahvila, jossa maksetaan vain kortilla. 
 14. Palkintojenjako järjestetään kilpailukeskuksessa heti kunkin sarjan valmistuttua, minkä jälkeen kyseisen sarjan urheilijat poistuvat paikalta. Kuulutuksella minimoidaan palkintojenjakoon tulevat urheilijat, eli mukana ovat vain menestyneet. 

Suunta Jyväskylä toivottaa kaikki kilpailijat tervetulleeksi hienoon maastoon ja turvalliseen kilpailutapahtumaan!

Suunta Jyväskylä ry