01.03.2020

Kisavalmistelut‌ ‌vauhdissa‌

SM-keskimatkaan, kesäkauden ensimmäiseen SM-kisaan, on aikaa alle kolme kuukautta. Kilpailukutsu ja WRE-bulletin on jo julkaistu, samoin kisakartasta lohkaistut karttapalat. Niiden avulla mielikuvaharjoittelua saa käyntiin jo treenikauden keskellä.

Ratamestaritkin ovat työstäneet rataluonnokset, joita vielä koeponnistetaan ja viimeistellään. Toukokuussa on luvassa monipuolista keskimatkan suunnistusta, tiukkaa rastinottoa reitinvalintatehtäviäkään unohtamatta. Tähän Päijänteen rannan mäkinen kisamaasto runsaine yksityiskohtineen, kallioineen ja rinteineen tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Haluamme tarjota parhaita maastonosia ja haastavia suunnistustehtäviä kaikille ikäryhmille mm. käyttämällä vanhimmilla sarjoilla etämaalia. Ratamestaritehtävät on myös jaettu ratamestarikolmikon kesken siten, että yksi keskittyy R2:n finaaliratoihin. 

Vaikka Jyväskylässä vielä hiihdelläänkin, on harjoitusmaastoissa varsin vähän lunta. Siksipä muistuttelemme myös harjoituskartoista, jotka kilpailun ratamestarit pikkuapulaisineen laativat kilpailumaastoa vastaaviin maastoihin jo viime kesänä. Monet tulevat kisaajat ovatkin hyödyntäneet niitä ja hyrisseet tyytyväisyydestä kevättä ja kisaa odotellessaan.

Näille kilpailusivuille kootaan kevään edetessä kilpailuinfon lisäksi muitakin tarpeellisia tietoja, ja ottakaahan seurantaan myös Suunta Jyväskylän Twitter ja Facebookin tapahtumasivu. Tehokkaita kevättalven treenejä, ja tervetuloa toukokuussa Jyväskylään ottamaan mittaa muista!