01.07.2020

SM-keskimatka järjestetään kaksipäiväisenä 29.-30.8

Koronapandemia on ollut Suomessa hiipumassa ja tilanne on kesän mittaan monelta osin parantunut. Edelleen on kuitenkin syytä varovaisuuteen, ja rajoituksia on purettu asteittain. Tämän hetken tiedon mukaan elokuun alusta yli 500 hengen tilaisuuksien järjestäminen on mahdollista THL:n ja OKM:n ohjeita noudattaen. Nuo ohjeet sisältävät mm. turvaetäisyyksiä ja asiakasmäärien rajaamista. Kaikista kokoontumisrajoituksista luovutaan lokakuun alusta, jos epidemiatilanne niin sallii.

Nykyformaatin mukaisen, aamupäivän karsinnan ja iltapäivän finaalin sisältävän n. 2000 osanottajan kilpailun järjestäminen vallitsevilla rajoituksilla ja ohjeilla ei ole käytännössä mahdollista. Tämä edellyttäisi usean tunnin viipymää kisakeskuksessa, eikä kilpailijoita pystytä pitämään erillisinä ryhminä koko tapahtuman ajan. Jotta kilpailu voitaisiin näissä olosuhteissa järjestää, on yhdessä Suunnistusliiton kanssa päädytty jakamaan tapahtuma poikkeuksellisesti kahdelle päivälle.

Keskimatkan SM-kilpailu tullaan suunnistamaan siten, että lauantaina 29.8. juostaan karsintakilpailu ja sunnuntaina 30.8. finaali molempien ryhmien R1 ja R2 osalta. Myös suorat finaalit juostaan sunnuntaina. Näin kilpailijoille tulee vain yksi kilpailu kumpanakin päivänä, ja viipymä kisakeskuksessa sekä kontaktit muihin kilpailijoihin pystytään minimoimaan. Kilpailijat saapuvat kilpailukeskukseen, tekevät suorituksensa ja poistuvat paikalta mahdollisimman pikaisesti. Kilpailukeskuksessa ei tule olemaan esimerkiksi ruokailua, eikä sinne jäädä seuraamaan kilpailua. Tulosseuranta toimii verkossa, ja pyrimme järjestämään myös striimausta ja haastatteluja etänä seurattavaksi.

Tarkemmista aikatauluista ja järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. Mielellämme olisimme järjestäneet kunnon suunnistusjuhlan myös paikan päällä kisakeskuksessa, mutta terveys on asetettava nyt etusijalle. Olemme iloisia, että nämä kisat pystytään järjestämään, ja tavallaan nyt ollaan siinä suunnistuksen ytimessä. Ylimääräinen on karsittu pois ja pääosassa olette te suunnistajat sekä Päijänteen haastavat maastot.

Tervetuloa tämän erikoisen suunnistuskauden ensimmäisiin maastosuunnistuksen SM-kisoihin!

Suunta Jyväskylä

Linkki Suunnistusliiton tiedotteeseen.