Talkoolaisohje

Saat talkoolaiskortin, jolla saat talkooparkin ja -ruoat. Vastuualueesi vetäjä jakaa kortit tai tiedottaa niiden jakamisesta.

Jo talvella tilatuille talkooliiveille on nyt käyttöä: mikäli mahdollista, pukeudu Suunta Jyväskylän hienoihin väreihin, jotta kilpailijat tunnistavat meidät talkoolaisiksi. Lisäksi osa seuramme nuorista osallistuu kilpailuihin, joten kannustetaan heitä hyviin suorituksiin. Liikenteen- ja pysäköinninohjaajat pukeutuvat huomioliiveihin, joita riittää tarvittaessa muillekin talkoolaisille. Huomioliivin saat halutessasi vastuualueesi vetäjältä.

Talkooparkin osoite on Veijontie 20, Jyväskylä. Talkooparkista on n. 700 m kilpailukeskukseen. Parkista poistuessasi pidä talkoolaiskortti näkyvillä.

Talkoolaisille tarjotaan talkoopäivinä valmis mikrossa lämmitettävä ruoka-annos, leipää, makkaraa, pullaa ja kahvia. Ruoan ja muita eväitä saat kahviosta talkoolaiskorttia näyttämällä. Ruoka ja eväät ovat vähälaktoosisia, mutta jos sinulla on jokin muu erityisruokavalio, ilmoitathan siitä tällä lomakkeella viimeistään sunnuntaina 23.8. Omien lisäeväiden mukaan ottaminen on sallittua. 

Talkoolaiset ovat valmiiksi vakuutettuina Suunnistusliiton Tuplaturva-vakuutuksella. Lisätietoa vakuutuksesta.

Onnettomuus- ja sairaustapauksessa ota ensimmäisenä yhteyttä kilpailun ensiapuun, josta vastaa SPR:n Jyväskylän ensiapuryhmä, puh. 0400 964800. Tallenna ensiavun numero puhelimeesi.

Kilpailusivuilla julkaistaan erilliset koronaohjeet. Tutustu niihin huolella. Tiivistetysti: Tule talkoisiin vain terveenä. Jos sairastut, ilmoita poisjäämisestäsi oman talkootehtäväsi vastuuhenkilölle. Kisakeskuksessa pyri pitämään turvaetäisyys muihin ihmisiin. Käytä käsidesiä ahkerasti ja ohjeista muitakin siihen. Kilpailukeskuksessa on myös käsienpesupaikka. Talkoolaisille on varattu maskeja, joita saat vastuualueesi vetäjältä. Pyri pitämään maskia, jos olet tilanteessa tai tehtävässä, jossa et voi pitää turvaetäisyyttä.

Kaikissa epäselvissä asioissa käänny vastuuhenkilöiden puoleen. Yhteystiedot ovat talkoosivuilla.

Puhelinoperaattorit ovat nostaneet kapasiteettiaan, mutta erityisesti datayhteyden riittävyys kilpailupaikalla on epävarmaa. Käytä siis nettiä vain välttämättömissä tapauksissa.

Jatkuvasti päivittyvät kilpailusivut. Tutustu sivuihin, niin tiedät, mitä on tulossa. Kisajärjestelyt ovat muuttuneet moneen kertaan vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi, mutta kaikesta huolimatta nämä ovat monelle kilpasuunnistajalle yksi kauden päätavoitteista. Olkaamme siis ylpeitä siitä, että mahdollistamme heille Suomen mestaruudesta kilpailemisen turvallisesti ja tyylikkäästi!