Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
16.10.2019

25manna 2019

Woohoo laughing

Kausi lähenee loppuaan ja sen kunniaksi lähdettiin jälleen Ruotsiin juoksemaan 25mannaviestiä. Manna on maailman toiseksi suurin suunnistusviesti Jukolan jälkeen ja osallistujia tänäkin vuonna noin 10000. Jukolaan verrattuna mannassa matkat ovat huomattavasti lyhyemmät ja radat myös useasti hieman helpommat. Tukholman lähialueiden maastot ovat nopeita ja polkuja täynnä. Vauhti on siis kovaa ja isoihin virheisiin ei ole varaa. Tänä vuonna paikalle mentiin omalla bussilla Jyväskylästä. Laivan aamupalalla kisaan tankattiin kaviaarin ja täytekakun avulla (ehkä vähän myös puuron ;)) Matkaa kisakeskukseen oli Tukholman satamasta alle 40km eli nopeasti päästiin aamulla seuratelttaa pystyttämään.

Aloitusvuorossa olivat tänä vuonna miehet ja meiltä matkaan lähti Australian vahvistus Andrew. Ykkösen heikko reitinvalinta ja hitaisiin letkoihin jumiutuminen venytti eroa kärkeen mutta viesti kuitenkin hyvillä mielin käyntiin. Kakkospätkällä Veera laittoi välittömästi kutosta silmään ja vilkun päälle. Kahdeksanneksi nopein osuusaika, sijoitus nousi peräti 102 pykälää ja kärkeäkin saatiin kiinni reilu minuutti. Huh. Kiinan maailmancupiin on varmasti mukava lähteä, kun kunto näyttää hyvältä.

Kolmospätkältä alkoivat neljän juoksijan osuudet. Meiltä kolmos- ja nelososuuksia veivät alle 17v nuoret naiset sekä pari pojankloppia. Mukana useampi mannan ensikertalainen. Osuusjako oli ilmeisen onnistunut sillä se mitä kolmosella hieman jäätiin kelattiin taas nelosella viimeisten lähtijöiden osalta kiinni. Vaihtoalueen toiminta on mannassa ihan eri tasolle Jukolaankin verrattuna, kun omaa osuutta odottelee neljä juoksijaa per joukkue! Porukkaa säntäilee joka suuntaan ja jostain pitäisi löytää reitti K-pisteelle :)

Anton, Venla-Linnea, Nella ja Elsa matkaan.

Viitososuus on perinteisesti varattu pääsarjan miehille ja meiltä matkaan lähtikin yksi pääsarjalainen sekä kolme teräksistä veteraania. Armottoman puolustustaistelun jälkeen sijoitus pysyi suunnilleen samoilla paikkeilla vaikka pientä koukkua oli osalle porukasta matkaan mahtunut. Kuudennella osuudella viestiä veivät naiset. Naisiahan meiltä löytyy ja sijoitusta saatiinkin nostettua mukavasti. Varsinkin jo SM-viestissä väläyttäneet Ruut ja Janika venyivät jälleen hyviin suorituksiin. Mitä lie luvassa ensi vuonna?!

Viimeiselle neljän juoksijan osuudelle oli taktiikaksi luotu vanhempien herrasmiesten takaa-ajo nuorten naisten toimesta. Oletuksena oli, että ensimmäisenä lähteneet Jari ja Pekka saisivat reilusti etumatkaa ja Mette sekä Elisa saavat juosta eroja kiinni. Taktiikka onnistui vähän liiankin hyvin, kun naiset pyyhki miehistä ohi jo puolimatkassa.

Liisa ja Tommi matkalla K-pisteelle

Kolme viimeistä osuutta mentiin taas yhden juoksijan voimin. Tähän loppuivat myös hajonnat ja maaliin tultiin samaa putkea muiden joukkueiden kanssa. Osuudelle 23 oli tullut tälle vuodelle muutoksia ikärajoituksiin. Nyt matkaan sai laittaa H16/H55 tai D20/D40 sarjan menijää. Meiltä viestiä vei D17-sarjan Minsku joka väänsi hyvin ikämiesten ja nuorten poikien seassa. Kaksi viimeistä osuutta on perinteisesti varattu pääsarjan miehille ja naisille. Lauri pääsi 24 osuudella vetämään letkaa ja kun jalka ei ollut oikein syönnillä piti porukka ajattaa ensin hieman vinoon ja jättää sitten taktisen virheen avulla pummaamaan. Ankkurina oli tänä vuonna jo Venloissakin viimeistä pätkää operoinut Kaisa. Hieno veto saatiin Kaisalta myös tällä kertaa, sijoitus nousi ja vauhti riitti hyvälle sijalle myös osuusajoissa.

Paluumatka: What happens in 25mannapaluulaiva stays in 25mannapaluulaiva.

Lopulliseksi sijoitukseksi tuli 79.

Tulokset, kartat/reitit

Ensi vuonna taas!