Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
23.10.2022

Halikko-viestissä upea päätös kisakaudelle

Kisakausi päätettiin Salossa perinteisessä Halikko-viestissä. Matkaan saatiin tänä vuonna peräti kolme joukkuetta. Ykkösjoukkueesta muodostui sen verran laadukas nippu, että mahdollisuudet kärkisijoihin tiedostettiin jo ennen viestiä. Vaikka viime hetkillä ykkösestä joutui kolme juoksijaa jäämään pois niin kakkosesta nostetut varamiehet/naiset olivat sen verran tasokkaita, että joukkue ei siitä heikentynyt. Tuloksena lopulta huikean mahtava 7:s sija joka on samalla seuran historian toiseksi paras. Yhtä sijaa paremmin on vedetty ihan ensimmäisessä Halikko-viestissä vuonna -89. Silloin juuri perustetun Suunta-941:n nimellä.

Ensimmäisellä osuudella vatsakramppien kanssa kamppaillut Simo joutui tunnustamaan kakkosjoukkueen Teemun paremmakseen. Pientä koukkuakin oli matkaan mahtunut mutta ero kärkeen saatiin kuitenkin pidettyä kohtuullisena. Kakkososuus oli meille etukäteen mietittynä hyvä pätkä. Tommi painelikin osuuden kärjen kanssa samaa kyytiä pienestä koukusta huolimatta ja Marjokin piti hyvää vauhtia. Ossilla aikaa vei pari koukkua ja kakkosjoukkueen Anun auttaminen. Anun polvi paukahti hajalla kesken osuuden mutta kesti onneksi hetken lepäilyn jälkeen kävellen maaliin. Ykkönen nousi tästä huolimatta muutaman sijan ja oltiin jo kymppikärjen tuntumassa sijalla 12.

Kolmannella osuudella matkaan päästettiin nuorisoketjua. Rasti löytyi ja viimeisenä lähtenyt Vilho riipaisi lähes koko viestin ylivoimaisimman juoksun. 2.30min pohjat 3.4km osuudella ja juostu vauhti reilusti alle 5min/km! Kun myös Saara ja Iivari pitivät hyvää kyytiä nousi sijoitus peräti kolmanneksi vain 3.30min keulasta! Neljännellä pääsarjan miesten osuudella käytiin hyvää puolustustaistelua ja vaikka tiputtiin sijalle 9 niin pysyttiin kuitenkin edelleen iskuetäisyydellä. Viitososuus oli meille taas hyvä ja sijoitus nousi keulan tuntumaan neljänneksi. Pekka paineli osuuden kärjen kanssa samaa vauhtia eikä Reetta ja Katikaan kauas jääneet.

14. osuus olikin sitten yhden miehen osuus ja Tuukka pääsi matkaan isojen pyssyjen joukossa. Alkumatkasta vauhti ja suunnistus näytti erittäin hyvältä ja takaa kovaa tullut seuravalmentaja Leinonen sai eroa kiinni vain hiljakseen hivuttamalla. Puolivälissä Tuukan jalkaongelmista johtunut reilun kuukauden juoksutauko alkoi näkyä ja letkan kova vauhti koitui kohtaloksi. Muutamien koukkujen jälkeen Tereza saatiin matkaan kuitenkin sijalla 8. Tereza piti ankkuriosuudella sen verran reipasta vauhtia, että vaikka matkalle pari kiemuraa mahtuikin niin sijaa saatiin nostettua yhdellä ylöspäin seitsemänneksi.

Kakkosjoukkue juoksi kisasarjassa maaliin sijalle 27 ja kolmosjoukkue kuntosarjassa sijalle 34. Hienoa, että mukaan oli saatu useampi uusi kasvo ja muutamalle kyseessä olikin toinen oikea kisa Jukolan jälkeen.

Kisasivut mistä löydät tulokset, kuvat sekä seurannat.