Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
10.03.2019

Hiihtosuunnistuksen arvokisakausi hyvässä vauhdissa

Kuluneen talven hiihtosuunnistuksen SM-kisat on kisailtu, ja Suunta Jyväskylän hiihtosuunnistajat keräsivät useita mitaleja ja plakettisijoja.

SM-keskimatka kilpailtiin Lemillä 16.2. Lappeen Riennon isännöimänä. Kauden SM-mitalitilin avasi Kaisa Klemettinen, joka nappasi hopeaa D20-sarjassa. Plakettisijalle, kuudenneksi, suunnisti samassa sarjassa Elisa Viholainen. Samuli Peltola oli viides sarjassa H20. Ikämiehissä käytiin tiukkaa sekuntikamppailua: Vesa Klemettinen sijoittui neljänneksi sarjassa H45 häviten pronssin kahdeksalla sekunnilla. Jyrki Tuomala oli viides sarjassa H50.

Viestin suomenmestaruudesta hiihdettiin Lemillä vielä samana viikonloppuna. Seuramme nuoret naiset ottivat hopeiset mitalit joukkueella Elisa Viholainen, Miina-Maria Tuomala ja Kaisa Klemettinen sarjassa D20. Miesten pääsarjassa joukkue Samuli Peltola, Misa Tuomala ja Janne Häkkinen sijoittui plakettisijalle neljä.

Viikko edellisten jälkeen, 23.2. laitettiin suksiin ja suunnistusajatteluun lisää vauhtia, kun Iisalmessa kisattiin SM-sprinteissä. Kaisa Klemettinen jatkoi hienoa kauttaan ja pääsi juhlimaan D20-sarjan suomenmestaruutta. Misa Tuomala sijoittui miesten pääsarjassa viidenneksi, eroa kärkeen jäi 23 sekuntia. Janne Häkkinen oli samassa sarjassa kahdeksas.

Seuraavan päivän sprinttiviestiin Suunta Jyväskylä hyökkäsi viidellä joukkueella. Misa Tuomala ja Janne Häkkinen taistelivat upeasti jälleen hiihtosuunnistuksen parisprintin suomenmestareiksi miesten pääsarjassa. Viestivoitto oli Suunta Jyväskylälle neljäs peräkkäinen, ja se irtosi kuudentoista sekunnin erolla SK Pohjantähteen. Elisa Viholainen ja Kaisa Klemettinen suunnistivat pronssille sarjassa D20. Ikämiehissä Vesa Klemettisen ja Jyrki Tuomalan vauhti riitti neljänteen sijaan.

SM-kisakausi päättyi pitkänmatkan kisaan Pellossa 9.3. Tuiskussa ja pehmeillä urilla Janne Häkkinen suunnisti miesten pääsarjassa pronssille ja Matti Linna kipusi kuudenneksi. Kaisa Klemettinen jatkoi mainioita suorituksiaan D20-sarjassa napaten hopeaa. Vesa Klemettinen suunnisti pronssille H45-sarjassa. Kaisa vei nimiinsä myös D20-sarjan Santasport-cupin.

Pellon kisojen aikaan Misa Tuomala oli edustamassa Suomea talviuniversiadeissa Krasnojarskissa Venäjällä, josta tuomisena oli muun muassa takaa-ajon kolmas sija.

Myös tulevissa hiihtosuunnistuksen MM-kisoissa Suunta Jyväskylällä on vahva edustus. Pääsarjassa on mukana MM-kisakonkari Janne Häkkinen, Misa Tuomala valittiin varaedustajaksi. Nuorten MM-kisoissa Suomea edustavat Kaisa Klemettinen ja Samuli Peltola. Kisat käydään Ruotsin Piteåssa 20.-24.3.