Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
21.02.2023

Hiihto­­suunnis­tuksen tupla­­sprintti

10 vuotta on kulunut edellisistä hiihtosuunnistuskilpailuista Jyväskylässä, joten onkin jo korkea aika uusien kisojen. Vuonna 2013 kilpailtiin Vesalassa sprinttiä ja keskimatkaa samana päivänä aurinkoisen talvisissa olosuhteissa. Jatkamme tuplakisan perinnettä, mutta tänä vuonna vuorossa on kaksi sprinttiä. Luvassa on siis taas haasteita ja hauskuuksia kaksin verroin samana päivänä.

Kilpailualueena toimii Tikkakosken Länsiranta, jossa edellisen kerran on hiihtosuunnistettu yli 25 vuotta sitten. Kuntolatuverkosto ja hyväpohjainen kangas tarjoavat erinomaiset puitteet sähäköille sprinteille. Pelkkää kangasta ei toki ole luvassa, vaan myös muun tyyppisestä maastosta päästään päivän aikana nautiskelemaan. Aamupäivän kilpailussa kilpaillaan lisäksi Keski-Suomen aluemestaruuksista, joten himoittua metson koristamaa arvometallia on taas kerran jaossa.

Kuntosarjassa kaikki pääsevät nauttimaan vauhdikkaasta lajista rennommalla otteella, ja se tarjoaa samalla erinomaisen mahdollisuuden kokeilla lajia, jos karttatelinettä ei vielä turhan monesti ole päälle tullut puettua. Tällä hetkellä olosuhteet hiihtosuunnistuskisoille Jyväskylässä ovat loistavat, ja kilpailujen valmistelut ovat päässeet hyvin käytiin, joten ei kun ilmoittautumaan kisoihin.