Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
01.09.2019

Jyvässprintti juostu

Historian kolmas Jyvässprintti saatiin kisata hienoissa olosuhteissa. Elokuun lopun aurinko helli helteisesti Pupuhuhdan ja Huhtasuon asukkaiden kannustaessa innokkaasti kilpailijoita pihoilla ja puistoissa, kun yli neljäsataa suunnistajaa ratkoi paremmuuttaan monipuolisilla sprinttiradoilla. Parhaat olivat tänäänkin kovia.

Maailmancupin näyttökilpailun statuksen saaneet naisten ja miesten pääsarjat olivat odotetun kovatasoisia. Naisten voiton vei armottomasti rutistaen Merja Rantanen, josta Maija Sianoja jäi 11 sekuntia ja Anna Haataja 31 sekuntia. Seuraava tusina mahtuikin sitten puolen minuutin sisään. Miesten kärkikolmikoksi taisteli Joni Hirvikallio, Topias Ahola ja Aleksi Niemi. Kisan tasaisuudesta kertoo, että 20:s hävisi voittajalle vain 57 sekuntia.

Kisavoittajien leivät ja teet sekä Keski-Suomen sprinttialuemestaruusmitalit jaettiin 30:ssä muussakin sarjassa palkittujen ikähaitarin venyessä seitsemästä 93:ään vuoteen. Kiitokset kaikille kisaajille, uutterille talkoolaisille sekä etenkin Pupuhuhdan ja Huhtasuon asukkaille - teidän vieraananne oli mainio olla!