Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
11.05.2019

Keljonkankaan keskimatka suunnistettu

Keljonkankaan keskimatka juostiin ihanteellisessä suunnistuskelissä: pilvipoutaisessa ja sopivan viileässä. Maaliin saapui pääosin tyytyväistä porukkaa ja radat sekä uusi kartta keräsivät kehuja. Kyllä maastostakin tykättiin vaikka hieman kivinen se paikoin toki oli. Haastavilla rasteilla harva selvisi täysin virheittä ja pientä koukkua tuli monelle. Hylkäyksiä jaettiin kuitenkin vähän vaikka rasteja oli pienellä alueella todella paljon. Erittäin tiiviiseen kisakeskukseen kaikki mahduttiin vaikka palkintojenjaossa pientä ruuhkaa oli jo havaittavissa :)

Naisten pääsarjassa ei yllätyksiä nähty vaan kärkinelikko oli ennakkokaavailujen mukainen. Moninkertainen MM-kävijä Merja Rantanen on päässyt jo hyvään kuntoon ja erottui selvästi joukosta viemällä voiton ylivoimaisella, yli 3:30 erolla kolmikkoon Peltomäki, Heittola ja Hytönen.

Miehissäkin mentiin ilman yllätyksiä, erot vaan olivat naisten sarjaa pienemmät. Toni Saari vei voiton 41 sekunnin erolla Ilari Sulkulaan. Aholan Joonas oli kolmas. Seitsemän ensimmäistä miestä mahtuivat puolentoista minuutin sisään. Menestystä saatiin myös järjestävälle seuralle, kun Paulus Sulkula väänsi kamppailun AM-pronssista itselleen kahden sekunnin erolla Jones Kaheliniin.

Kuvat by Touho, tulokset, väliajat, reittihärveli.

Tervetuloa ensi vuonna Paljakon SM-keskimatkalle, siellä ei jalkoihin tarvitse tuijottaa yhtä tiiviisti kuin Keljonkankaalla sillä kiveä on huomattavasti vähemmän :)