Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
05.03.2016

Maijun viestikulta huipensi hisun EM- ja MM-kisat

Hiihtosuunnistuksen EM- ja nuorten MM-kisoissa Itävallan Obertilliachissa nähtiin läpi viikon hienoja suorituksia Suunta Jyväskylän urheilijoilta. Kisat päättyivät tänään mitalijuhliin, kun Maiju Kovanen avasi Suomen alle 20-vuotiaiden voitokkaan viestin. Onnittelut Maijulle - MM-kulta ei ole jokapäiväistä herkkua näilläkään leveyksillä.

Kisat alkoivat maanantaina sprinttimatkoilla. Kisajärjestäjiä koiteltiin heti alkuun, kun täällä päin nykyään harvinainen luonnonilmiö yllätti, ja kisamaastoon pölähti edeltävänä yönä 40 cm uutta lunta. Aikuisten osalta saatiin kisat silti vietyä läpi. Miehissä arvokisakonkarimme Janne Häkkinen ylti seitsemänneksi ja Tommi Reponen oli 18:s. Norjan Lars Moholdt aloitti koko viikon kestäneen dominoinnin. Nuorten kisat menivät uusiksi, ja sprinttimitalit jaettiin vasta tiistaina. Nuorten MM-sprintissä Maiju avasi kisansa 19:nnellä sijalla, ja alle 17-vuotiaiden EM-sprintissä Elisa Viholainen oli 23:s.

Keskiviikkona oli keskimatkojen päivä, ja meikäläisittäin miesten kisat jatkuivat Jannen 11:nnellä ja Tommin 20:nnella sijalla. Nuorissa Maiju räväytti kahdeksannella sijalla vain 1.18 kultaa vieneen Tuuli Suutarin perässä. Elisakin paransi ollessaan 13:s. Perjantain pitkällä matkalla Janne rypisti viikon parhaan vetonsa ja oli kuudes. Tommin kisa jäi kesken. Tytöt jatkoivat Maijun 12:nnella ja Elisan 14:nnellä sijoilla.

Janne oli kisojen paras suomalaismies ja sai kunnian ankkuroida Suomen viestijoukkueessa. Janne pääsi starttaamaan neljäntenä mitalin ollessa vielä hajuetäisyydellä. Kisojen kuningas Moholdt oli kuitenkin vielä tänä vuonna liikaa, ja sija pysyi maaliin saakka. Tommi ankkuroi Suomen kakkosjoukkueen maaliin seitsemäntenä. Maiju avasi Suomen tyttöjen viestin ja tuli vaihtoon neljäntenä. Liisa Nenonen nosti joukkueen toiseksi, ja kun Tuuli Suutari nujersi vielä Ruotsinkin, niin tytöt pääsivät tuulettamaan viestikultaa. Elisa pääsi haistelemaan viestimeininkiä tyttöjen sekajoukkueen toisella osuudella.

Hiihtosuunnistuskausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Hankasalmen Häkärinteillä pitkän matkan ja viestin SM-kisoilla. Suunnan urheilijat taistelevat mitaleista monissa sarjoissa, ja loput jännittävät ladun varressa tai netissä roikkuen. Tsemppiä kisoihin!