Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
03.11.2021

Onnistunut kausi päätökseen Alballa

Suunta Jyväskylän suunnistuskauden 2021 päättäjäisiä vietettiin yhdessä seuraväen kesken yhteistyökumppani Hotelli Alban ravintolassa ja pihapiirissä. Tapahtumassa palkittiin vuoden mittaan menestyneitä suunnistajia ja toiminnan mahdollistaneita seuratyöntekijöitä. Illan hämärtyessä kilpailtiin vielä parisprinttiviestissä.
 
Kausi 2021 oli Suunta Jyväskylälle oikein mainio! Kärkiurheilijoiden osalta menestystä saatiin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Lisäksi naisten ryhmä nousi kansalliseen kärkijoukkoon rytinällä, kun Viestiiliigassa saavutettiin neljäs sija, Venlojen viestissä 10. sija ja SM-viestissä naiset suunnistivat pronssille. Monipuolisesta menestyksestä kertoo myös se, että 1.11.2021 Suunnistusliiton julkaiseman SM-tilaston mukaan Suunta Jyväskylä oli Suomen seitsemänneksi menestynein seura, kun otetaan huomioon kauden aikana SM-kisoista kertyneet pisteet kaikissa suunnistuksen lajeissa ja ikäryhmissä. Kyseisessä tilastossa ei ole mukana meidän upeita alle SM-ikäisiä eli 14-vuotiaita ja nuorempia suunnistuskoululaisiamme, jotka ovat lisäksi suunnistaneet hienoille sijoille ja saaneet onnistumisen elämyksiä muissa kisoissa ja harjoituksissa.
 
Suunta Jyväskylän vuoden suunnistajaksi valittiin Suunnistusliiton A-maajoukkueeseen kaudelle 2022 valittu ja upean kauden suunnistanut Veera Klemettinen ja nuoreksi suunnistajaksi pyöräsuunnistuksessa menestynyt arvokisaedustaja Simo Klemettinen. Kaiken kaikkiaan seura muisti stipendein ja erilaisin huomionosoituksin kaikkia kauden aikana vähintään plaketille SM-kisoissa suunnistaneita urheilijoita nuorista veteraaneihin.
 
Seuramme toiminnan selkäranka on ahkerat seuratyöntekijät. Kuluneena vuonna tekemistä riitti muun muassa kansallisten kisojen, harjoitusten, treenien, suunnistuskoulujen, viestinnän ja hallinnon parissa, ja johan työn alla on ollut ensi kevään SM-sprinttikin. Tästä syystä seuratyöstä palkittiin pitkä lista ansioituneita seuratyöntekijöitä, ja erityismaininnan saivat vuodesta toiseen moneen tehtävään taipuva Asko Senttula, tulospalveluwelho Jani Kurhinen, kartantekijä Erkki Häkkinen ja lasten ja nuorten liikuttaja Jake Puttonen.

Kiitokset kuluneesta kaudesta koko Suunta Jyväskylän väelle, ja muille toivotamme tervetuloa seuraamme!