Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
20.05.2021

Suunnistuksen nuorten MM-näyttökisat kilpaillaan Korpilahden Haukkavuorella

Suunta Jyväskylä järjestää lauantaina 22.5. Haukkavuoren keskimatkan, kansalliset suunnistuskilpailut, joiden yhteydessä H/D20-sarjojen suunnistajat kilpailevat paikoista 30.8.-11.9. Turkissa pidettäviin nuorten MM-kisoihin. Kesän 2020 arvokisojen peruunnuttua tämänvuotiset nuorten MM-kilpailut ovat tulevaisuuden huippusuunnistajille äärimmäisen kiinnostava tavoite, ja kisapaikkoja lähtee Haukkavuorella tavoittelemaan 75 nuorta naista ja 64 miestä.

Nuorten katsastussarjoissa H20-sarjan kiinnostavimpina niminä mukana ovat viime vuoden Suomen kilpailurankingilla hyvin sijoittuneet Topias Arola, Jonny Donner ja naapuriseura Jämsän Retki-Veikkojen Samuli Peltola. Tämän suunnistuskauden ovat vauhdikkaasti aloittaneet myös H20-sarjaan nousseet Aaro Ojala ja Akseli Virtanen. Rohkeasti kahta vuotta itseään vanhempia suunnistajia lähtee haastamaan JRV:n Aarni Ronkainen. D20-sarjassa näyttöjä ovat antamassa viime vuoden rankingissa vahvoilla olleet Hilla Pitkänen (JRV), Maria Määttänen, Milja Väätäjä ja Veera Laaksoviita sekä nuoremmat vahvat nimet Hanne Hilo, Emilia Tala sekä Ansa-Lotta Ojanaho. Kiinnostavaa seurattavaa on myös Suunta Jyväskylän Venla-Linnea Karjalainen, joka suunnisti tarkasti ja vauhdikkaasti toukokuun alkupuolella Kouvolan Kevätsuunnistuksen henkilökohtaisessa kisassa ja seuraavana päivänä Viestiliigassa. 

Kokonaisuudessaan Haukkavuoren keskimatkan kilpailuun ilmoittautui katsastussarjat mukaan lukien 591 kilpailijaa. Pääsarjassa H21 miehestä mittaa ottavat muun muassa Lahden Suunnistajia edustava ja Suunta Jyväskylän seuravalmentajana toimiva Pauli Leinonen, viime vuoden H20-rankingin kärki, tänä vuonna pääsarjaan noussut Mikko Eerola ja kovia kevätsuunnistuksia tehneet Eetu Savolainen ja Samu Heiska. Lisäksi jännitystä miesten kisaan tuo takavuosien maailmanmestari Pasi Ikonen. Naisten pääsarjassa D21 jännitetään, löytyykö takaisin kohti suunnistuksen huippua suuntaavasta Anna Närhestä tai huippusuunnistuksen jättäneestä mutta kovakuntoisesta Minna Kaupista vastusta Suunnistusliigassa kovaa kevätkuntoaan esittäneelle maajoukkuekonkari Merja Rantaselle. Tarkkaa suunnistusta ja hyvää tulosta voidaan odottaa myös takavuosien arvokisamitalisti Sari Anttoselta, samoin Karoliina Ukskoskelta ja Mira Kaskiselta.

Haukkavuoren keskimatkalla kilpaillaan ikäsarjoissa H/D10-H/D85. Nuorimpien rastireittiradalle ilmoittautui kolmisenkymmentä nuorta suunnistajaa kiertämään suunnilleen puolentoista kilometrin pituista suunnistusrataa. Kilpailun varttunein suunnistaja on D85-sarjassa suunnistava, useita kymmeniä veteraanien arvokisavoittojakin kerännyt Jämsän Retki-Veikkojen 93 vuoden ikään ehtinyt Sole Nieminen. 

Terveysturvallisuussyistä Haukkavuoren kansallisten kilpailukeskuksen palvelut on karsittu minimiin. Kuntosuunnistusta ei voida järjestää eikä kilpailukeskukseen oteta yleisöä. Kilpailua kannattaa kuitenkin seurata reaaliajassa gps-seurannan ja online-tulospalvelun avulla. Ensimmäiset kilpailijat lähtevät matkaan klo 11.00 ja viimeiset klo 14.00. Seurattavaa riittää siis useammaksi tunniksi. Tarkemmat lähtöajat sekä seurantalinkit löytyvät kilpailusivuilta.

Haukkavuoren keskimatkan kilpailunjohtajana toimii Samuli Heino, ja radat ovat laatineet Vesa Klemettinen, Raimo Itkonen ja Jussi Hietala.