Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
22.11.2023

Suunta Jyväskylä palkittu stipendillä laadukkaasta nuorisotyöstä

Suunnistusliitto palkitsi vuoden 2023 parhaita suunnistajia sekä toimijoita historian ensimmäisen seurojen kokouksen yhteydessä Helsingissä 18.11.2023. 

Suunnistussäätiö myönsi Timo ja Maarit Ritakallion rahastosta Suunta Jyväskylälle stipendin laadukkaasta nuorisotoiminnasta. Toimintaa onkin tarjolla ympäri vuoden. Kesäisin harrastetaan ja harjoitellaan suunnistuskoulussa ja taitoharjoituksissa, talvella pyörivät sali- ja juoksuharjoitukset. Erilaisia leirejä ja leiripäiviä järjestetään eri teemoilla. 

Vuonna 2023 Suunta Jyväskylän lapset ja nuoret ovatkin loistaneet Suomessa ja jopa maailmalla. Menestystä on tullut niin henkilökohtaisissa kilpailuissa kuin viesteissäkin. Suunta Jyväskylän ykkösjoukkue oli nuorten Tiomilassa Ruotsin Skellefteåssa paras suomalainen joukkue sijoittuen kuudenneksi. Monelle suunnistajalle tämä oli ensimmäinen jännittävä kisamatka ulkomaille. Nuorten Jukolaan elokuussa osallistuimme peräti neljän joukkueen voimin. 16-vuotiaat pojat voittivat syyskuussa viestisuunnistuksen Suomen mestaruuden ja D18-tytöt suunnistivat hienosti pronssille. Koko seura osallistui menestyksekkäästi 25mannaan, suureen viestitapahtumaan Ruotsissa. Sinne lähdettiin kahden joukkueen eli 50 suunnistajan voimin. Osuuksia oli kaikenikäisille, mutta lapset ja nuoret olivat joukkueissa tärkeissä rooleissa omilla osuuksillaan. Kotimaisesta vastaavasta suurviestistä Halikosta kotiintuomisina oli seuran kaikkien aikojen paras tulos, ja jälleen keskeisessä ja näkyvässä roolissa olivat seuran nuoret. Ykkösjoukkueemme oli hienosti kolmas heti suomalaisen suunnistuksen suurseurojen Helsingin Suunnistajien ja Tampereen Pyrinnön jälkeen. 

Henkilökohtaisista menestyjistä mainittakoon Vilho Hietalan huikea kausi sarjassa H15, saldona oli neljä SM-kultaa ja yksi hopea. Tommi Sivill kolkutteli kärkisijoja kaikissa SM-kisoissa sarjassa H16, kirkkaimpana SM-yösuunnistuksen pronssi. Koululiikuntaliiton mestaruuskisoissa mitaleille suunnistivat Nuutti Hietala ja Paavo Rossi.

Tästä huomionosoituksesta kuuluu iso kiitos kaikille ohjaajille, valmentajille, lapsille, nuorille, perheille sekä nuorisotoiminnan organisoijille Satu Hietalalle ja Markus Oksaselle sekä valmentaja Pauli Leinoselle!

Lisäksi Suunnistusliitto myönsi Kaakon rahaston stipendin Simo Klemettiselle kauden MM-pyöräsuunnistusmenestyksestä, joka sisälsi muun muassa maailmanmestaruuden sprintissä.

Kokouksessa liiton jäsenet eli seurat valitsivat myös alueittain edustajansa seuraparlamenttiin. Seuraavat kaksi vuotta toinen Keski-Suomen edustajista on seuramme oma järjestöaktiivi Raimo Itkonen (varajäsenenä Pitkäsen Marko JRV:stä). Lue lisää seurojen kokouksesta.