Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
15.12.2023

Vanha vuosi jää taakse, katse kohti uutta

Joulua odotellessa on hyvä aika muistella hetkinen kohta taakse jäävää vuotta. Ja melkoinen vuosihan se Suunta Jyväskylälle olikin! Vaikka kisajärjestelyissä vähän vedettiinkin henkeä edellisen vuoden SM-sprintin jälkeen, toiminta pyöri aktiivisena kaikilla sektoreilla. Lisenssien määrällä mitattuna Suunta Jyväskylä oli Suomen viidenneksi suurin suunnistusseura.

Jäsenistö harrasti paljon ja kilpailikin aktiivisesti. Suunnistuksen eri lajien ja ikäryhmien SM-pistetilastossa Suunta Jyväskylä oli koko maan ykkönen. Etenkin nuoret loistivat. Suunta Jyväskylä oli Ruotsissa käydyssä nuorten Tiomila-viestissä 6:s, ja samalla paras suomalaisjoukkue. Nuorten Jukolassa seuralla oli kaksi joukkuetta 15 parhaan joukossa. Mainita voi myös H16-sarjan poikien SM-viestin voiton. Kesän kohokohtia oli myös Simo Klemettisen nuorten maailmanmestaruus pyöräsuunnistuksessa.

Naiset sijoittuivat Venlojen viestissä sijalle 12 ja Tiomilan Damkavlenissa hienosti seitsemänneksi. Viestiliigan kokonaispisteissä Suunnan Venlat oli viides.

Koko seuran tasoa ja laajuutta mittaavat hienosti Ruotsin 25manna ja Suomen Halikko-viesti, joissa joukkueet koostuvat eri ikäryhmistä ja molemmista sukupuolista. 25mannassa S-JKL oli sijalla 28 ja Halikossa peräti kolmas, heti suomalaisen suunnistuksen suurseurojen Helsingin Suunnistajien ja Tampereen Pyrinnön jälkeen. Kauden päätöstapahtumassa Suunnistusliitto vielä palkitsi Suunta Jyväskylän stipendillä laadukkaasta nuorisotoiminnasta.

Seurassa tehtiin muutama vuosi sitten päätös vahvistaa kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävää valmennustoimintaa tavoitteena luoda nuorille suunnistajille mahdollisuus kehittyä omassa seurassa niin pitkälle kuin into ja rahkeet riittävät. Samalla tarjotaan houkutteleva vaihtoehto Jyväskylään vaikkapa opiskelemaan tuleville kilpasuunnistajille liittyä seuraan ja vahvistaa joukkoa. Toiminta painottui aluksi omien lupaavien junioreiden myötä naisiin. Kehitys onkin ollut melkoista, ja jo useamman vuoden Suunta Jyväskylä on keikkunut mm. Viestiliigan kärkisijoilla. Tulevana vuonna valmennuspuolta kehitetään ja laajennetaan edelleen, nostaen miesten huippusuunnistusta naisten rinnalle. Aika on siihen kypsä, pitkälti omien lahjakkaiden nuorten kehittyessä edelleen. Tavoitteemme on luoda Suunta Jyväskylään suunnistajan polku ja olosuhteet, jossa suunnistusta voi harrastaa haluamallaan tasolla, niin halutessaan sinne korkeimmalle huipulle saakka.

Kisajärjestelyjen osalta palaamme ensi vuonna taas arvokisajärjestäjäksi, peräti kaksin kappalein. Maaliskuussa Laajavuoressa kilpaillaan hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajo. Syksyllä järjestämme yhteistyössä Suonenjoen Vasaman kanssa Rautalammilla SM-viikonlopun, joka sisältää lauantaina keskimatkan ja sunnuntaina viestin. Näitä täydentää vielä keväällä sprinttisuunnistus Jyvässprintti, joka toimii samalla nuorten EM- ja MM-näyttökilpailuna. Kuntorastit pyörivät vanhaan malliin, samoin loppusyksyn klassikko KurkoCup-yösuunnistussarja. Toiminnantäyteinen vuosi siis taas edessä.

Vuosikokouksessa valittiin Ulla Klemettinen luotsaamaan seuraa puheenjohtajana edelleen kohti uusia haasteita. Myös sama johtokunta jatkaa.

Oikein mukavaa loppuvuotta ja joulun odotusta kaikille, tavataan vaikka Tapanin tyrmäyksessä!