Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailuohjeet

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita

Kilpailun johto, ratamestarit, valvoja, tiedotus ja tuomarineuvosto

Kilpailun johto: Samuli Heino (p. 050 3888 507)
Ratamestarit: Teemu Katajisto, Vesa Klemettinen, Raimo Itkonen ja Jarmo Puttonen (Kompassiviesti)
Valvoja: Tuomo Marttinen
Tuomarineuvosto: Pj.
jäsen
jäsen

Kilpailukartta

Tulostekartta 8/2023 muovisuojuksessa, kartoittaja Timo Joensuu. Mittakaava 1:7500 sarjoissa H/D50-75 ja kompassiviesti. Muissa sarjoissa 1:10 000. Kartan koko A4. Rastimääritteet kartassa.

Kilpailunumerot

Kaikissa sarjoissa käytetään rintanumeroita. Numerot noudettavissa infon vierestä. Kiinnitys omilla hakaneuloilla! Numerossa olevaa viivakoodia ei saa peittää.

GPS-seuranta (H/D21)

Pääsarjoissa käytössä GPS-seuranta kaikilla osuuksilla ja joukkueilla. GPS-liivin voit hakea infosta jo etukäteen ja laitteen saat sisäänkirjautumisen jälkeen. HUOM! GPS-seurannan katsominen on kiellettyä ennen omaa suoritusta! Ja oman suorituksen jälkeenkään et saa jakaa tietoa seurannasta suunnistajille jotka eivät vielä ole metsässä käyneet.

Emit-kilpailukortit

Lainakortin (hinta 5 €) voi noutaa infosta, jonne se on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 70 euron maksu. Infossa maksuvälineinä käteinen ja
mobilepay. Ei korttimaksua.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta. SSL:n sääntöjen mukaan vain alkuperäisessä kunnossa olevien emit-korttien käyttö on sallittua. Muunnellun tai korjaillun kortin
käyttäminen johtaa suorituksen hylkäämiseen. Älkää käyttäkö kortteja, joihin on vaihdettu paristo!

Emit-tarkistusliuskoja on saatavilla infosta ja numerolappujen noutopaikasta.

Mallirasti

Mallirasti, jossa voi testata Emit-kortin toiminnan kilpailukeskuksessa.

Pukeutuminen, peseytyminen ja wc:t

Ei pukeutumis- ja peseytymismahdollisuutta. WC:t infon läheisyydessä.

Sisäänkirjautuminen lähtöön

Kilpailijan Emit-kortti kirjataan lähtöportilla. Yhteislähtöjen osalta sisäänkirjautuminen tulee suorittaa viimeistään 10 minuuttia ennen lähtöä. Emit-nollataan sisäänkirjautumisen jälkeen.

Lähtö

Yhteislähdöt tapahtuvat kilpailukeskuksesta porrastetusti

  • Kompassiviesti klo 11:00
  • AM-viesti klo. 11:10

Kilpailijat ryhmittyvät lähtöalueelle järjestäjien osoittamaan paikkaan numerojärjestyksessä. Kartta jaetaan käteen ennen lähtöä. K-pisteelle viitoitus 90 metriä.

Vaihto ja maali

Viimeiseltä rastilta viitoitus vaihtoon ja maaliin. Vaihto- ja maalileimaus maalilinjalla. Vaihtoon tuleva suunnistaja luovuttaa maalileimauksen jälkeen kartan toimitsijalle ja jatkaa karttatelineelle, josta ottaa itse seuraavan osuuden kartan ja luovuttaa sen seuraavan osuuden juoksijalle vaihtopuomilla.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä kilpailusuorituksen jälkeen. Alku- ja loppuverryttelyt suoritetaan kilpailukeskuksen ja pysäköintialueiden välisessä suunnassa.

Sarjat ja matkat

Katso erillinen taulukko.

AM-viestissä kaikilla osuuksilla hajonta.

HUOM! Kilpailumaastossa on samanaikaisesti käynnissä alamäkipyöräilykilpailut. Suunnistajan on helpompi polulla väistää pyöräilijää, joten annetaan tilaa ja huomioidaan myös muut maastossa liikkujat.

Maasto

Laajavuoren maasto on tuttua laadukasta keskisuomalaista suunnistusmaastoa. Alue on kaupungin lähivirkistysaluetta, jossa on runsas polkuverkosto. Vilkkaassa käytössä olevalla alueella syntyy nopeasti uusiakin polku-uria, mikä kannattaa huomioida, vaikka kartta onkin varsin tuore ja kuvastaa polkuverkostoakin hyvin. Paikoin puoliavoimet alueet kasvavat jo täyttä tiheikköä.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava suoraan maaliin ja ilmoittauduttava maalihenkilöstölle.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka.

Ravintola

Kilpailupaikalla myynnissä kahvia ja pullaa. Maksuna käteinen ja mobilepay.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä kilpailun kisasivuilla.

Palkinnot ja palkintojen jako

H/D21 sarjoissa sekä nuorten sarjoissa palkitaan kolme parasta joukkuetta AM-mitalein kilpailukeskuksessa tulosten valmistuttua.

Ikäsarjoissa AM-mitalein palkitaan kolme parasta joukkuetta, mikäli sarjassa on viisi tai useampi joukkue. Mikäli joukkueita on neljä tai vähemmän, palkitaan vain voittajajoukkue. Ikäsarjojen palkinnot noudettavissa infosta tulosten valmistuttua.

Kompassiviestissä palkitaan kolme parasta joukkuetta Kompassi-mitalein.

Suunnistajan kauppa

Suunnistajan kaupan myyntiauto paikalla.

Kompassiviestin erillisohjeet

Tapahtuman kulku

Kaikki osuudet ovat putkiosuuksia, eli niissä ei ole hajointaa. Reitinvalintaa on tarjolla kaikilla osuuksilla.

Ensimmäinen osuus: Ensimmäisen osuuden HD14-sarjan suunnistajat ohjataan kuulutuksellalähtöalueelle. Lähtöalueella on nähtävillä tyhjä kartta, johon lähtöpaikka merkittynä kolmiolla. Kartat jaetaan käteen, väärinpäin noin kaksi minuuttia ennen lähtöä. Minuuttia ennen lähtöä annetaan lupa kääntää kartta oikeinpäin ja suunnistajilla on minuutti aikaa tutustua rataan. Lähtö tapahtuu klo 11.00. Lähtöalueelta lähtöpaikalle on 90 m viitoitus. Osuuden suunnistettuaan oma kartta annetaan vaihdossa toimitsijalle, otetaan oman joukkueen toisen osuuden suunnistajan kartta karttatelineestä ja ojennetaan se vaihtopuomin yli toisen osuuden suunnistajalle.

Toinen osuus: Toisen osuuden tukireittiläiset ohjataan kuulutuksella lähtöalueelle noin klo 11.15 alkaen, aikuisten yhteislähdön jälkeen. Lähtöalueella on nähtävillä tyhjä kartta, johon lähtöpaikka merkittynä kolmiolla. Toisen osuuden suunnistaja saa karttansa ensimmäisen osuuden suunnistajalta ja lähtee omalle osuudelleen. Lähtöalueelta lähtöpaikalle on 90 m viitoitus. Osuuden suunnistettuaan oma kartta annetaan vaihdossa toimitsijalle, otetaan oman joukkueen kolmannen osuuden suunnistajan kartta karttatelineestä ja ojennetaan se vaihtopuomin yli kolmannen osuuden suunnistajalle.

Kolmas osuus: Kolmannen osuuden suunnistajat ohjataan kuulutuksella lähtöalueelle kun kärki on vaihtanut toiselle osuudelle. Lähtöalueella on nähtävillä tyhjä kartta, johon lähtöpaikka on merkittynä kolmiolla. Kolmannen osuuden suunnistaja saa karttansa toisen osuuden suunnistajalta ja lähtee omalle osuudelleen. Lähtöalueelta lähtöpaikalle on 90 m viitoitus. Lähtöpaikalla on järjestäjä auttamassa kartan suuntaamisen kanssa. Rastireittiläisellä saa myös olla saattaja, joka voi seurata suunnistajaa lähtöpaikalle saakka ja auttaa siellä kartan suuntaamisessa. Kolmannen osuuden suunnistaja juoksee maaliin.

Menestyksekästä kilpailua!
Suunta Jyväskylä ry