Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Haukkavuoren keski­matka, nuorten MM-näyttökilpailu

Tapahtuman ajankohta:

Kilpailukutsu | Maastokuvia | Vanha kartta

Ilmoittaudu talkoolaiseksi


Haukkavuorella annetaan näyttöjä

Suunta Jyväskylän perinteikäs keskimatkan kansallinen suunnistuskisa juostaan tänä keväänä Korpilahden eteläpuolella Päijänteen länsirannalla, Haukkavuoren paikoin jylhissäkin maisemissa. Kilpailulle tuo lisäväriä nuorten MM-näyttökilpailun arvo. Viime kesänä kisailtiin keskimatkan SM-mitaleista linnuntietä vain viiden kilometrin päässä, mutta Päijänteen toisella puolella. Tarjolla on ihan uutta karttaa ja hienoa suunnistusmaastoa, jota on edellisen kerran hyödynnetty kilpailukäytössä v. 1992 FIN-5:lla. Nyt näyttöjään Haukkavuoren rinteillä antavat nuoret eivät olleet tuolloin vielä syntyneetkään.

Monimuotoista, osin peitteistäkin metsäaluetta hallitsee Haukkavuori, jonka länsirinteeltä löytyy komea jyrkänneseinämä. Vuoren lakialue on Metsähallituksen suojelukohdetta. Melko yhtenäistä metsäaluetta rikkovat muutamat kuviorajat ja pienehköt, paikoin tiheät taimikot. Polkuja on vähän. Maapohja on Päijänteen rantamaaksi varsin hyvin juostavaa, eikä niin kivistä kuin vaikkapa viime kesän SM-maasto. Suojelualueen puolella tuulenkaadot saattavat hieman hidastaa etenemistä.

Ratoja laativat samat kokeneet ratamestarit kuin SM-kisoissakin, Vesa Klemettisen kantaessa tällä kertaa päävastuun. Lasten radat räätälöi Jussi Hietala. Kartta on Erkki Häkkisen käsialaa. Kilpailunjohtajana lankoja pitelee käsissään Samuli Heino.

Koronatilanteen kehitystä seurataan ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan.