Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Haukkavuoren keski­matka, nuorten MM-näyttökilpailu

Tapahtuman ajankohta:

Tulokset: Tulokset, väliajat, lehdistötulokset (top10), reittihärveli, live

GPS-seuranta: D20, H20 (Seurannat avautuu lauantaina klo 11:15. Seurannassa kaikki H/D20-sarjojen juoksijat)

Kisakuvat: Touho, Pauli Leinonen, Kati Korhonen, Tapani Huovila, Teppo Salmia.

Lähtöajat: Sarjoittain, seuroittain, lähdöittäin.


Akseli Virtanen ja Milja Väätäjä nuorten MM-näyttökisan voittoihin

Suunta Jyväskylän isännöimät suunnistuksen nuorten MM-näyttökilpailut on saatu kisattua Korpilahden Haukkavuorella. Kouvolan Suunnistajien Akseli Virtanen vei H20-sarjan voiton 41 sekunnin turvin. Hänen loppuaikansa 4,82 kilometrin radalla oli 30.12. Toiseksi suunnisti ilman toista kenkänsä maaliin tullut Helsingin Suunnistajien Lauri Syrjäläinen. Kolmanneksi suunnisti OK77:n Jonny Donner, joka jäi kärjestä minuutin ja 30 sekuntia. Dramatiikkaakin nähtiin, kun vielä yhdeksännellä rastilla voittotaistelussa ollut Jämsän Retki-Veikkojen Aarni Ronkainen erehtyi lukemaan väärää rastiväliä jättäen yhden rastin välistä ja sai hylätyn tuloksen.

D20-sarjan voittoon 3,73 kilometrin radalla suunnisti Paimion Rastin Milja Väätäjä ajalla 29.21. Haukkavuoren rinteille laaditun radan toiseksi nopeimmin selvitti Espoon Suunnan Hanne Hilo, joka jäi Väätäjälle 40 sekuntia. Kolmanneksi suunnisti ns. kuuman ryhmän ulkopuolelta noussut Ounasvaaran Hiihtoseuran Eeva-Liina Ojanaho, jolle tuli eroa kärkeen 1.07.

Kilpailuissa kisattiin myös kansalliset kilpailut ikäsarjoissa H/D10-H/D85 yhteensä lähes kuudensadan suunnistajan voimin. Naisten sarjan voiton vei Merja Rantanen ennen Anna Närheä ja Marttiina Joensuuta. Miesten mittelön vei Eetu Savolainen, Arttu Syrjäläinen ja Mikko Eerola ahdistivat tiukimmin. Nuorten MM-näyttökilpailut jatkuvat sunnuntaina Savon Suunnan järjestämissä pitkän matkan kisoissa Tervaruukinsalossa.

Suunta Jyväskylä kiittää kaikkia kävijöitä, kisamaaston maanomistajia ja uuttera talkoolaisia. Olosuhteista huolimatta saatiin vietyä läpi mainiot karkelot, ja elokuun lopulla nähdään kaupungissa Jyvässprintin merkeissä.


Kilpailuohje | Matkat | Ratamestareiden lausunto | Valvojan lausunto | Kilpailukeskuskartta

Kilpailukutsu | Maastokuvia | Vanha kartta | Majoitus | Terveysturvallisuussuunnitelma | Pelastussuunnitelma


Tervetuloa kisaan - lue vielä tämä

Haukkavuoren kansallisten ja nuorten MM-näyttökisojen valmistelut alkavat olla valmiina. Toivotamme H/D20-sarjalaiset tervetulleiksi ottamaan kiinnityksiä MM-kisalippuihin ja muut kilpailijat testaamaan omaa kuntoaan ja kokemaan suunnistuselämyksiä keskisuomalaisessa suunnistusmaastossa! Katso kilpailukeskuskartta ja lue kilpailuohjeet tarkasti - erityishuomiona mainittakoon pari seikkaa:

  1. Varaa tarpeeksi aikaa saapumiseen ja noudata pysäköinninohjaajien ohjeita, sillä liikennöintiin ja pysäköintiin käytettävät tiet ovat kapeita. Parkista infopisteelle on matkaa enintään 1,5 km. Infosta näyttösarjojen kynnykselle on 950 m ja sieltä lähtöön (lähtö 1) vielä 1 km, joten katsastussarjalaisten kokonaismatka autolta lähtöön voi olla enimmillään 3,5 km. Muilla kokonaismatka lähtöön 2 jää alle kahteen kilometriin.
  2. Kaikki katsastussarjojen H/D20 suunnistajat ovat mukana gps-seurannassa. Liivin saa kynnykseltä ja laitteen lähdöstä.
  3. Viime päivinä on satanut poikkeuksellisen paljon, ja siitä johtuen erityisesti sammal- ja jäkäläpintaiset kalliot ovat hyvin liukkaita. Varovaisuutta siis.
  4. Kahvilapalveluita ei ole, joten omat eväät ja vedet mukaan, myös lähtökynnykselle. Vettä sen sijaan saattaa vielä aamupäivän aikana tulla taivaalta, joten erityisesti lähtökynnykselle kannattaa varustautua sateenkestävästi. Kynnykseltä on varustekuljetus infopisteelle.
  5. Suosittelemme maskin käyttöä autolta lähtöön siirryttäessä.

Onnistuneita rastinottoja ja menestyksekkäitä reitinvalintoja kisaan!


Haukkavuorella annetaan näyttöjä

Suunta Jyväskylän perinteikäs keskimatkan kansallinen suunnistuskisa juostaan tänä keväänä Korpilahden eteläpuolella Päijänteen länsirannalla, Haukkavuoren paikoin jylhissäkin maisemissa. Kilpailulle tuo lisäväriä nuorten MM-näyttökilpailun arvo. Viime kesänä kisailtiin keskimatkan SM-mitaleista linnuntietä vain viiden kilometrin päässä, mutta Päijänteen toisella puolella. Tarjolla on ihan uutta karttaa ja hienoa suunnistusmaastoa, jota on edellisen kerran hyödynnetty kilpailukäytössä v. 1992 FIN-5:lla. Nyt näyttöjään Haukkavuoren rinteillä antavat nuoret eivät olleet tuolloin vielä syntyneetkään.

Monimuotoista, osin peitteistäkin metsäaluetta hallitsee Haukkavuori, jonka länsirinteeltä löytyy komea jyrkänneseinämä. Vuoren lakialue on Metsähallituksen suojelukohdetta. Melko yhtenäistä metsäaluetta rikkovat muutamat kuviorajat ja pienehköt, paikoin tiheät taimikot. Polkuja on vähän. Maapohja on Päijänteen rantamaaksi varsin hyvin juostavaa, eikä niin kivistä kuin vaikkapa viime kesän SM-maasto. Suojelualueen puolella tuulenkaadot saattavat hieman hidastaa etenemistä.

Ratoja laativat samat kokeneet ratamestarit kuin SM-kisoissakin, Vesa Klemettisen kantaessa tällä kertaa päävastuun. Lasten radat räätälöi Jussi Hietala. Kartta on Erkki Häkkisen käsialaa. Kilpailunjohtajana lankoja pitelee käsissään Samuli Heino.

Koronatilanteen kehitystä seurataan ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan.