Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Jyvässprintti 2.9.2018

Järjestyksessään toinen perinteinen Jyvässprintti kirmattiin Kuokkalan keskustan ja Kekkolan kujilla ja pihoilla. Kisa saatiin viedä läpi varsin aurinkoisessa alkusyksyn säässä, ja reilun kahdensadan kilpailijan meno olikin sen mukaista. Kiitoksia kaikille kilpailijoille ja kuntoilijoille!

Miesten pääsarjassa ratamestareiden koukerot ratkaisi tehoikkaimmin Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen, joka jätti Terän Juha Sorviston ja Toni Saaren 11 ja 13 sekunnin päähän. Naisten sarjassa nopein oli Pohjantähden Heini Wennman vastaavasti 16 ja 17 sekuntia Pihla Otsamoa ja Tuulia Vibergiä edellä.

Ratamestarit Teemu Katajisto ja Kimmo Kaario olivat rakentaneet Kuokkalaan jälleen varsin monipuolisesti haastavat radat. Noita pääsee tarkemmin tutkimaan reittihärvelissä, johon toivotaankin runsaasti piirustuksia, jotta päästään kunnolla vertailemaan reitinvalintojen paremmuutta. Suuri kiitos onnistuneista kisoista menee myös harrastukseemme myötämielisesti suhtautuneille kuokkalalaisille sekä näiltä ahkerasti lupia kyselleille talkoolaisille. Muistetaanpa, että luvat kiinteistöiltä ja taloyhtiöiltä koskivat tätä kisatapahtumaa, eikä mennä pihoille juoksentelemaan enää kisan jälkeen. Sitä varten tarvitaan erillinen luvitus. Näin varmistetaan kilpailujen järjestämisen edellytykset jatkossakin!

Ensi vuoden Jyvässprinttiin on ratamestareilla mielessä jo aivan erityyppinen, uudella tavalla haastava sprinttimaasto. Jännityksellä odotamme.

Kuvat Tapani Huovila


Suunta Jyväskylä jatkaa sprinttisuunnistuselämysten tarjoamista järjestämällä kansallisen sprinttisuunnistuskilpailu Jyvässprintin sunnuntaina 2.9.2018. Tämänvuotinen Jyvässprintti kilpaillaan Kuokkalan keskustan ja Yrttisuon liikuntapuiston välisellä alueella. Alue on viime vuoden tapaan hyvin kiehtova niin kilpailijoiden kuin katsojienkin näkökulmasta: epäsymmetriset kadut sekä kerros- ja pientalojen pihat ja porttikongit haastavat suunnistajia ja pitävät jännityksen yllä kilpailun loppuun saakka. Tälle vuodelle mukaan on otettu myös kuntosarjat, joten kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet voivat tulla kokeilemaan sprinttisuunnistusta.

Paikalla myös Suunnistajan Kaupan myyntiauto.

Saapuminen kilpailukeskukseen on sallittu vain opasteiden ja oheisen kartan mukaisesti lännestä Tikanväylän kautta tai idästä Hämeenpohjantien kautta. Saapuminen kilpailukeskukseen on kielletty kilpailualueen läpi ja pohjoisesta Siltakadun ja Pohjanlahdentien kautta.