Jyvässprintti 2019

Tapahtuman ajankohta:

Jyvässprintti on näyttökilpailu syksyn 2019 maailmancupia varten sekä K-S AM-sprintti. 

Ratamestarien mietteet 3.6.2019

Karttafakiiri Arttu Syrjäläinen sai urakkansa valmiiksi tällä kertaa hyvissä ajoin toukokuun alussa. Kartan laatu ja luettavuus on tuttua Syrjäläistä ja taattua Jyvässprintin tasoa, joten kartan puolesta on turvallista ilmoittautua syksyn kisoihin. Karttapalasista voi hiukan maistella, miltä kisakartta näyttää.

Maastoksi haettiin Sveitsin ja Kiinan maailmancupin näyttökisojen takia mahdollisimman sveitsiläiskiinalainen alue Pupuhuhdasta ja Huhtasuolta. Kuten googlekin kertoo, Pupuhuhdassa on tarjolla mäkeä sveitsiläistyyliin ja Huhtasuon ostoskeskuksen hoodeilla maistellaan kebabin lisäksi kiinalaismausteita ja ihmisvilinää. Kiinalaiskortteli on käytännössä aivan tasainen Pupuhuhdan alppien vastapainoksi. Maastotyyppi on rakennusten osalta väljempi kuin edellisissä Jyvässprinteissä, mutta ratamestarit lupaavat, että suunnistustehtäviä riittää eivätkä kaikki erot synny tossulla - portaita, aitoja ja mutkaisia istutuksia alueelta kuitenkin löytyy juuri sopivasti. Korkeuseroihin ja jyrkkiin ylä- ja alamäkiin kannattaa varautua, jos mielii pärjätä katsastuksissa Sveitsin maailmancupista puhumattakaan, toki kiinalaiskortteleissa uljas rata-askelkin pääsee oikeuksiinsa. Kartan valkoiset alueet ovat yllättävän huonoja näkyväisyydeltään johtuen lähinnä korkeuseroista: alempana kasvavien puiden latvukset osuvat usein suunnistajan näköpiiriin vaikka eivät menoa muuten hidastaisikaan.

Ratojen suunnittelu on totuttuun tapaan tässä vaiheessa parhaan mahdollisen kompromissin hakemista, sillä vähempään ei tälläkään kertaa Jyväskylässä tyydytä. Kahden hyvin erityyppisen sprinttiratamestarin ideat eivät vielä tässä vaiheessa ole kohdanneet edes lähtöpaikan osalta, joten tiedossa on haastavaa versionhallintaa ja suunnitelmien hylkäämistä uusien tieltä. Hätätapauksessa otetaan apuun valvojana toimiva Puttosen Jake, jonka painavia sanoja ja miellyttävää ääntä on mukava kuunnella.

Tervetuloa Jyväskylään, hyvältä näyttää tänäkin vuonna!

- Kimmo ja Teemu


Harjoittelukieltoalue löytyy karttarekisteristä.

"Suunnistusharjoittelu kilpailualueella kartan kanssa on kiellettyä siitä lähtien, kun järjestäjä asettaa kilpailualueen kilpailu- ja harjoittelukieltoon, siihen saakka, kun kilpailupäivään on aikaa kaksi viikkoa. Muu liikkuminen kuin kartan kanssa tehtävä suunnistusharjoittelu on sallittua. Sprinttikilpailun täysi kilpailu- ja harjoittelukielto astuu voimaan kaksi viikkoa ennen kilpailupäivää. Tämän jälkeen kaikki liikkuminen kilpailu- ja harjoittelukieltoalueella on kiellettyä."