Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Kilpailuohje

Jyvässprintti - avoin sprinttisuunnistuskilpailu lauantaina 26.8.2017 Jyväskylän Suuruspäässä

Järjestäjä: Suunta Jyväskylä ry

Säännöt: Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Risto Uuttu, 050 3840387
Ratamestarit: Teemu Katajisto, Kimmo Kaario
Valvoja: Jarmo Puttonen, Vaajakosken Terä
Lähdöt: Timo Jäntti
Rata- ja tienylitysvalvonta: Harri Lepistö
Info: Taina Vaismaa
Kuulutus: Ossi Heikkilä
Tulospalvelu: Tomi Löfman
Ensiapu: Mia Näpänkangas
Tiedotus: Kati Korhonen
Kilpailukeskus, turvallisuus: Janne Partanen, 050 5661601
Tuomarineuvosto: Tuomas Kari pj Angelniemen Ankkurit, Tero Leppämäki Viitasaaren Suunta, Tuulia Viberg Ms Parma

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Suuruspään hiekkakentällä. Kilpailukeskuksen osoite: Suuruspääntie 14, Jyväskylä. Kilpailukeskuksessa on kioski.

Sarjat ja matkat:

Sarja

Matka

Rastit

Sarja

Matka

Rastit

H21

3,8

20

D21

3,2

17

H35

3,2

17

D35

2,5

14

H40

3,2

17

D40

2,5

14

H45

3,2

17

D45

2,5

14

H50

3,2

17

D50

2,3

13

H55

2,5

14

D55

2,3

13

H60

2,5

14

D60

2,3

13

H65

2,3

13

D65

1,7

11

H70

2,3

13

D70

1,7

11

H20

3,7

17

D20

3,1

14

H18

3,7

17

D18

2,9

14

H16

3,1

14

D16

2,9

14

H14

2,4

16

D14

2,4

16

H12

2,0

13

D12

2,0

13

H10

1,4

10

D10

1,4

10

Kartta

Sprinttisuunnistuskartta 8/2017, koko A4. Kartoitus Jukka-Pekka Seppänen. Tulostekartta. Mittakaava 1:4000. Käyräväli 2 m.

Rastimääritteet

Rastimääritteet on painettu karttoihin. Lähdössä on lisäksi irralliset määritteet. Rastimääritteille ei ole lähdössä kiinnitysvälineitä.

Kilpailunumerot

Kaikissa sarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ovat kilpailukeskuksessa infopisteen lähellä kansiossa.  Omat hakaneulat.

Leimaus ja Emit-kilpailukortit

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Vuokrattavat Emit-kortit noudetaan infosta ja palautetaan infoon. Kadonneesta Emit-lainakortista veloitetaan 60 euroa. Kilpailija on velvollinen tarkastamaan Emit-numeronsa lähtöluettelosta.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tarkista kilpailijan Emit-kortin numeroa ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään.

Mallirasti sijaitsee tulostaulun läheisyydessä. Mallirastilla voi testata Emit-kortin toimivuuden. Infosta voi vuokrata Emit-kortin, jos oma on viallinen.

Emit-tarkastusliuska

Emit-tarkastusliuskoja on saatavilla lähdössä.

Info

Infopisteessä huolehditaan ilmoittautumisiin, sarjoihin ja Emit-numeroihin liittyvät asiat.

Lähdöt

Lähtöön on matkaa 700 metriä. Keltainen viitoitus lähtee kilpailukeskuksesta ja viitoitusta on seurattava. Verryttely lähtöalueella vain Kuokkalan keskustan suuntaan, kilpailualueella verryttely on kielletty. Lähdöstä on viitoitus K-pisteelle.

Lähtö aikuiset (H/D16 ->)

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

4 minuuttia: Lähtöajan ja rintanumeron tarkistus

3 minuuttia: Kilpailija nollaa Emit-korttinsa

2 minuuttia: Odotellaan...

1 minuuttia: Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen. Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Kilpailija ottaa itse kilpailukartan lähtömerkin saatuaan. Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lasten lähtö H/D10 – H/D14

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan

4 minuuttia: Lähtöajan ja rintanumeron tarkistus

3 minuuttia: Kilpailija nollaa Emit-korttinsa

2 minuuttia: H/D10-sarjan kilpailija saa kartan ja hän saa opastuksen, H/D14 -sarjojen mallikartta nähtävillä, karttaan merkitty K-piste

1 minuutti: H/D14 ja H/D12 saavat ottaa kartan. Kartat ovat muovisuojuksissa sarjatunnuksella varustetuissa sangoissa. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Maali

Kaikki saapuvat samaan maaliin, jonne johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Ajanotto päättyy maalileimaukseen. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkastukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti leimantarkastuksen jälkeen.

Karttoja ei kerätä pois maalissa. Hyvien kilpailutapojen mukaista on, ettei karttaa näytetä vielä lähtemättömälle suunnistajalle.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava suoraan maaliin ja ilmoittauduttava maalihenkilöstölle.

Kielletyt alueet ja kohteet

Karttaan merkittyjä sprinttisuunnistuksessa kiellettyjä kohteita on noudatettava. Kohteiden ylittäminen, alittaminen, läpäiseminen tai niiden läpi leimaaminen on kielletty. Epäselvät kielletyt kohteet on nauhoitettu. Kilpailualueella on yksi karttaan kielletyksi alueeksi merkitty piha-alue, jossa on valvonta.

Tien ylitys

Kilpailussa kaikki sarjat ylittävät vilkasliikenteisen Survontien. Ylitys on sallittu vain karttaan alla olevan esimerkin mukaisesti merkitystä ja maastoon kartioilla merkityistä kohdista. Ylitys tapahtuu kartioiden välistä. Ylityskohdissa on liikenteen ohjaus ja valvonta. Muista kohdista Survontien ylittäminen on ehdottomasti kielletty.

Sillan alitus

Kilpailussa alitetaan Jyväsjärven ylittävä Siltakatu. Alitus on viitoitettu ja merkitty karttaan alla olevan kuvan mukaisesti. Siltakadun ylittäminen on kielletty.

Erikoiskohteet

Kartalla on erilaisia alikulkuja, tunneleita ja monitasoisia katoksia. Erikoiskohteen merkillä (musta rasti) on merkitty leikkitelineitä sekä pysyvämpiä mattotelineitä.

Kiinteistöjen ja asukkaiden huomiointi

Sprinttisuunnistus tapahtuu kaupunkialueella. Kilpailun aikana alueen liikenne sekä asukkaiden toiminta ja elämä jatkuu normaalisti. Vaikka kyse on kilpailusta, jossa aika ratkaisee, niin huomioithan huolellisesti kielletyt alueet, kiinteistöjen rakenteet sekä alueella liikkuvat ihmiset sekä liikenteen.

Kilpailualueella on rasti/ratavalvontaa valvomassa sallituilla reiteillä pysymistä sekä vilkkaimman tien ylityksessä liikenteen ohjaus.

Noudattamalla sprinttisuunnistuksen ohjeita ja sääntöjä turvaat samalla sprinttisuunnistuksen hyvää mielikuvaa jotta pystymme jatkossakin järjestämään kisoja kaupunkialueella.

Pysäköinti ja opastus

Pysäköinti Jyväskylän Lutakon alueen maksullisilla yleisillä pysäköintialueilla sekä pysäköintitaloissa. Pysäköinti kilpailualueella on kielletty. Kilpailukeskukseen siirtyminen kävellen Kuokkalan sillan yli kaupungista päin sillan vasenta puolta. Opastus kilpailukeskukseen kävelijöille alkaa Kuokkalan sillalta kaupungin puoleisesta päästä. Opastus on paikoillaan la 26.8.2017 klo 10.

Pysäköinti on maksullista Lutakon alueen pysäköintitaloissa (P-Paviljonki 1 ja 2) ja P-alueella. Pysäköinti maksetaan suoraan P-talojen ja pysäköintialueen automaatteihin. Lisätietoa pysäköintialueista:

http://www.jyvasparkki.fi/pysakointitalo.php?id=p-paviljonki-1

http://www.jyvasparkki.fi/pysakointitalo.php?id=p-paviljonki-2

Myös kaikki kaupungin keskustan pysäköintialueet ja pysäköintihallit ovat kävelymatkan päässä kilpailukeskuksesta. Jyväskylän kaupungin liikenne/pysäköintikartta.

https://kartta.jkl.fi/docs/Liikennekartta.pdf

Lutakon pysäköintitaloista matkaa kilpailukeskukseen n. 1,2 km.  

Huom! Varaa aikaa pysäköintiin, sillä samaan aikaan Lutakonaukiolla on Kemut-musiikkitapahtuma (25.–27.8.2017). https://www.kemutjkl.fi/

Kilpailujalkineet

Jalkineeksi sopii hyvin kevyt juoksu- tai maastojuoksukenkä. Nastarien käyttö on kielletty.

Lähtöluettelo

Lähtöajat julkaistaan Suunta Jyväskylän Jyvässprintin kilpailusivuilla viimeistään torstaina 24.8.2017. Kilpailupäivänä lähtöajat ovat nähtävissä kilpailukeskuksessa ja lähdöissä.

Tulokset

Tulokset ovat nähtävissä tulostaululla sekä Jyvässprintin kisasivuilla.

Pukeutuminen, peseytyminen ja wc:t

Pukeutuminen tapahtuu kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa. Peseytymiseen ei ole mahdollisuutta. Kilpailukeskuksessa on wc:t. Lähdössä ei ole wc:tä.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste.

Kioski

Kilpailukeskuksessa on kioski, josta saa pientä purtavaa.

Palkinnot

D21/H21 -sarjoissa palkitaan kolme parasta. H/D10, H/D12 ja H/D14 -sarjoissa palkitaan kaikki. Muissa sarjoissa palkitaan vain voittajat. Lisäksi kaikkia odottaa maalissa makea yllätys!

Kuntorastit

Kuntorastisarjoja ei ole.