Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Ratamestarien lausunto

Historian ensimmäinen Jyvässprintti järjestetään jyväskyläläisessä sprinttisuunnistusparatiisissa Ainolanrannassa, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia monipuolisiin sprinttisuunnistusratoihin. Ratojen suunnittelussa onkin pyritty tekemään sellaisia ratoja, joissa testataan suunnistajien suorituksenhallintaa niin vauhdikkailla juoksuväleillä kuin lyhyillä teknisillä suunnistusväleilläkin. Suunnistajan onkin syytä muistellä kaasu- ja jarrupolkimien sijaintia ennen suoritusta ja myös muistaa käyttää niitä ahkerasti suorituksen aikana. Ja vaikka mäkeä riittääkin niin nelivetoa ei tarvita - takavedolla pärjää mainiosti!

Lasten ja nuorempien suunnistajien radat kulkevat käyttäen haastavan maaston selkeimpiä alueita ja niiden suunnittelussa on otettu huomioon iän mukainen taitotaso. Sen sijaan vanhemmille suunnistajille, ikäihmiset mukaanlukien, on tarjolla kaikki sprinttisuunnistuksen haasteet täysimääräisinä.

Maastossa on tunneleita, katoksia ja monikerroksisia kohteita joten näihin liittyvät karttamerkit on myös syytä kerrata. Rastit on kuitenkin pyritty sijoittamaan selkeisiin kohteisiin, jotka näkyvät myös ikäihmisille.

Keski-Suomen sprinttisuunnistusviikonlopun täydentää sunnuntain Suomen kaunein sprintti Kangasniemellä, joten Jyvässeudulle kannattaa lähteä suunnistamaan hieman kauempaakin.

Tervetuloa Jyvässprinttiin!

Kimmo ja Teemu