Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Valvojan lausunto

Kisa käydään erittäin hyvällä, teknisesti haastavalla alueella. Tiiviiksi rakennettu ja osin herkullisen epälooginen korttelialue sijoittuu Jyväsjärvestä noin 40 m korkeana nousevaan rinteeseen. Näitä elementtejä ratamestarit ovat hyödyntäneet ratasuunnittelussa mainiosti ja luvassa onkin nautinnollista, vaativaa sprinttisuunnistusta, vauhdista silti tinkimättä. Koejuoksujen perusteella voittoajat tulevat olemaan sääntömääräiset.

Radoilla edetään lähes 100% asfalttia, hiekkapintaa tai nurmikkoa. Rinnettä on kuitenkin sen verran, että erityisesti kostealla kelillä kannattaa valita alle silopohjatossujen sijaan jotain röpelöisempää jalkinetta.

Rinne on aiheuttanut myös kartoitukselle haasteita. Muutoin hyvälaatuisella ja sprinttimääreet täyttävällä kartalla on pari läpijuostavaa autokatosta, joiden kuvaaminen ”oikein” on mahdotonta. Näistä löytyy kisaohjeista karttapala ja kuvia, tutustukaa niihin. Samalla kannattaa perehtyä etukäteen siihen, miten kielletyiksi alueiksi merkittyjen teiden ylitykset ja tienalitus on merkitty, jottei kisan aikana tule eteen ylimääräisiä yllätyksiä.

Alueella on paljon kiellettyjä istutuksia, -aitoja ja tonttimaata. Niitä on terästetty kielletyn alueen nauhalla vain parissa hylkäysriskin sisältävässä kohdassa. Maastossa on valvontaa. Liikenteenohjaajia on vain merkityissä tienylityksissä. Ajoneuvoliikennettä ei ole suljettu kisa-alueelta, joten kisatilanteesta huolimatta noudattakaa varovaisuutta liikkuessanne ajoradoilla!

Miellyttävää sprinttailua toivotellen

Jake Puttonen

-valvoja-