Kilpailuohje

Alustavat kilpailuohjeet

Lopulliset kilpailuohjeet löytyvät kisapaikalta tulostaululta.

Säännöt

Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Kilpailun johto, ratamestarit, valvoja ja tuomarineuvosto

Kilpailun johtaja:  Jouni Mutka

Aikuisten ratamestarit: Vesa Klemettinen, Raimo Itkonen

Lasten ratamestarit: Mikko Lepo, Jouni Sipiläinen

Tulospalvelu: Jani Kurhinen

Kuulutus: Ossi Heikkilä

Info: Taina Vaismaa

Valvoja: Tuomo Marttinen, Kalske

Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Juha Tolonen, Hanka

Tuomarineuvoston jäsenet: Kimmo Kaario, Terä ja Lauri Oikarinen, PelPo

Kilpailukartta

Kilpailukartta on suunnistuskartta 5/2013 mittakaavassa 1:10 000, käyräväli on 5 metriä. Kartan koko on A4, paitsi H/D10RR-sarjoilla A5.

Kilpailukartta on tulostekartta ja se on muovikotelossa. Kilpailukarttoja ei kerätä pois maaliin tulleilta kilpailijoilta. Muista reilun pelin periaatteet.

Rastinmääritteet

Rastinmääritteet on tulostettu karttoihin.

Maasto ja radat

Maasto on keskisuomalaista metsämaastoa, jota hallitsee kaksi mäkeä, Myllyvuori ja Kiiskivuori. Aamupäivällä juostaan loivapiirteisemmässä maastossa josta löytyy paikoin avokalliotakin.

Iltapäivän radat ovat keskimatkojen ohjeaikojen mukaisia. Aamupäivän radat ovat n. 70 % ohjeajoista.

Kilpailunumerot

Kaikissa kilpasarjoissa käytetään kilpailunumeroita. Kilpailunumerot ja hakaneulat ovat kilpailukeskuksessa tulostaulun vieressä narulla. Kilpailunumerot kerätään pois iltapäivän kilpailun maalissa leimantarkastuksen jälkeen. Aamu- ja iltapäivän kilpailuissa käytetään samaa numeroa.

Sarjat ja matkat

Lähdöt

Lähtöön 1 (aamupäivä, iltapäivä) on matkaa 900 m ja lähtöön 2 (iltapäivä) 2300 m. Lähtöihin on sininen viitoitus. Lähdöt suljetaan 10 min viimeisen arvotun lähtöajan jälkeen. Molemmissa lähdöistä on viitoitus k-pisteelle, n. 50 m.

Viitoitukset

Viitoitukset alkavat opaspaalulta.

Pukeutuminen, peseytyminen ja wc:t

Pukeutuminen tapahtuu kilpailukeskuksessa maasto-olosuhteissa ja peseytyminen sankopesuna ulkotiloissa.
Kilpailukeskuksessa on WC-lava (Bajamajat). Lähdöissä ei ole WC:tä.

Juomavesi

Maalissa on saatavilla rajallinen määrä juomavettä.

Mallirasti

Mallirasti, jossa voi testata EMIT-kortin toiminnan, on opaspaalun vieressä.

Emit-kilpailukortit

Kilpailija on velvollinen tarkastamaan EMIT-numeronsa lähtöluettelosta. Jos numero ei täsmää, kilpailijan tulee selvittää asia infossa klo 10.00 mennessä. Lainakortit (hinta 4 Euroa) voi noutaa infosta, jonne ne on myös palautettava kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta lainakortista peritään 60 € maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä että hän käyttää ilmoittautumisessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan kilpailijan Emit-kortin numeroa ennen lähtöä. Jos kilpailija käyttää muuta kuin järjestäjälle ilmoitettua elektronista kilpailukorttia, suoritus hylätään (SLL sääntö 11.518).

Emit-tarkistusliuska

Emit-tarkistusliuskoja on saatavilla lähdöissä. Kilpailija merkitsee itse kilpailunumeronsa tarkastuskorttiin. EMIT-kortin nollaus tapahtuu lähdössä valvotusti.

Aikuisten lähdön toiminta

4 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan
3 minuuttia: Kilpailija nollaa Emit-korttinsa.
2 minuuttia: Kilpailualueen kartta nähtävissä.
1 minuuttia: Kilpailija siirtyy sarjansa mukaisen karttasangon viereen.

Kartan saa ottaa lähtöhetkellä.

Kilpailija ottaa itse kilpailukartan lähtömerkin saatuaan. Kartat ovat muovisuojuksissa ja ne on sijoitettu sarjatunnuksella varustettuihin sankkoihin. Kilpailija vastaa itse oikean kartan ottamisesta.

Lasten lähdön toiminta, ks. lasten ratojen erityisohjeet.

Kielletyt alueet

Kilpailumaastoon ei saa mennä kilpailusuorituksen jälkeen.

Maali

Kaikki saapuvat samaan maaliin, jonne johtaa viitoitus viimeiseltä rastilta. Kilpailussa käytetään maalileimausta. Maalileimauksen jälkeen siirrytään suoraan leimantarkastukseen. Virheelliset ja puutteelliset leimaukset käsitellään heti leimantarkistuksen jälkeen. Maali suljetaan aamupäivän kisassa klo 13.00 ja iltapäivän kisassa 16.00.

Ohjeet keskeyttäneille

Keskeyttäneen kilpailijan on tultava suoraan maaliin ja ilmoittauduttava maalihenkilöstölle.

Muksula

Ilmainen Muksula sijaitsee kilpailukeskuksessa.

Rastiralli

Kisoissa on mahdollisuus kiertää oman vanhemman kanssa aamupäivän RR-rata. RR-radalle pääsee 10 min kuluttua siitä kun viimeinen RR-sarjan kilpailija on lähtenyt maastoon. Lähtöaikaa on puoli tuntia ennen kuin lähtö suljetaan. Osallistumismaksu 3 euroa. Ilmoittautuminen Infoon. Kaikki reitin kiertäneet palkitaan.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupaikka.

Varusteiden kuljetus

Ei varusteiden kuljetusta lähdöstä.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on kisaravintola, josta saa ruokaa ja pientä purtavaa.

Tulokset

Tulokset on nähtävissä tulostaululla ja kilpailun jälkeen kisasivuilla.

Palkinnot ja palkintojen jako

Palkittavien määrä selviää ilmoitustaululta. Kilpailun palkinnot jaetaan yhteistuloksen perusteella. Sarjoissa H/D21A, H/D14, H/D13, H/D12, H/D12TR ja H/D10RR palkinnot jaetaan tulosten selvittyä, muissa sarjoissa palkinnot saa noutaa palkintopöydältä tulosten selvittyä (merkitään tulostaululle, kun palkinnot noudettavissa). 

 

Kuntosarjojen ohjeet

Kuntosarjojen ilmoittautuminen ja maksu 8 € suoritetaan infossa. S-JKL:n kuntorastien kausi- ja sarjakortit eivät käy maksuna, myöskään piikkilistat eivät ole käytössä. Lähtö tapahtuu lähtö 1:ssa, jonne matkaa 900 m. Maali on sama kuin kansallisilla sarjoilla, mutta Emit purku tapahtuu eri pisteessä maalikopin vieressä. Maastoon pääsee aamupäivällä 10:00-11:30 välisenä aikana ja iltapäivällä 13:30-14:30. Kuntosarjassa ei saa käyttää Emit korttia, joka on myös kansallisessa kilpailussa mukana.

 

Lasten ratojen erityisohjeet

Rastit

RR-sarjan rastit ovat viitoituksen varrella selkeissä, hyvin näkyvissä kohteissa. Rastit on merkitty tunnuksin RR1, RR2 jne. Muilla sarjoilla normaalit rastitunnukset. Leimasin on kiinni pukissa, joka sijaitsee maata vasten ja rastilippu erillisessä kepissä, ks. mallirasti opaspaalun vieressä.

RR/TR-viitoitus

Reitti on merkitty maastoon keltapunaisella yhtenäisellä muovinauhalla.

H/D12

H12 ja D12 sarjoissa karttaan on merkattu ensimmäiselle rastivälille osa maastossa olevaa siimaria oranssilla viivalla.

Lasten lähdön toiminta

5 minuuttia: Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan.
4 minuuttia: Lähtöajan ja rintanumeron tarkistus sekä kirjaus suoritetaan. RR- ja TR-sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. Muilla sarjoilla K-piste nähtävillä.
3 minuuttia: Emit-nollaus suoritetaan.
2 minuuttia: Rastireittisuunnistaja saa kartan ja häntä opastetaan. H/D12TR sarjojen kartat ratoineen nähtävillä. H/D12 ja H/D14 -sarjojen mallikartta nähtävillä, karttaan merkitty K-piste.
1 minuutti: Rastireittisuunnistaja saa tutkia karttaa ja rataa. H/D14 ja sitä nuoremmat saavat ottaa kartan.

Kartat ovat muovisuojuksissa ja ne on sijoitettu sarjatunnuksella varustettuihin sankkoihin.

Maali

Viimeisiltä rasteilta on yhtenäinen viitoitus maaliin. Maalileimaus suoritetaan maaliviivalla.

 

Lasten ohjattu suunnistusharjoitus

H/D12-, 12TR- ja 10RR -sarjalaisille järjestetään iltapäivällä kilpailun sijaan ohjattu harjoitus. Kokoontuminen on klo 13.00 opaspaalulla.

H/D10RR -sarjalaisille tarjotaan mahdollisuus kiertää aamupäivän kilpailurata ohjaajan kanssa uudestaan. H/D12 -sarjalaisille järjestetään kilpailukeskuksen lähialueella pariviesti, mihin voivat myös H/D10RR -sarjalaiset halutessaan osallistua.

Harjoitukseen voivat osallistua kaikki aamupäivän kilpailuun osallistuneet lapset taitotasosta riippumatta. Ohjaajina toimivat järjestävän seuran edustajat.

 

Menestyksekästä kilpailua!

Suunta Jyväskylä ry