Ratamestarin lausunto

Suunta Jyväskylä jatkaa kahden keskimatkan kilpailuformaatin "perinnettä ja kokeilua". Kuten parina edellisenäkin vuonna, kisa noudattaa SM-keskimatkan käytäntöä eli aamupäivällä juostaan lyhennetyillä, n. 70 %:n matkoilla ja iltapäivällä täysimittaisella keskimatkalla. Kilpailu on siirretty alkukesään ajankohtaan ennen 30 km:n päässä järjestettävää Jukolaa, jolloin sitä voi hyödyntää myös Jukolaan valmistautumisessa.

Tänä vuonna suunnistajille tarjotaan kisailtavaksi aiemmin suunnistamaton maasto Patajärven luoteispäässä Jyväskylän lounaispuolella Maastoalue on melko pieni, rasteja runsaasti ja ristiinkin mennään, eli tarkkana kannattaa olla rastinumeroiden ja koodien kanssa. Maasto on keskisuomalaista metsämaastoa, jota hallitsee kaksi mäkeä, Myllyvuori ja Kiiskivuori. Myllyvuori on vanhojen metsien suojelualueena paikoin aarnimaistakin kuusivaltaista metsää. Sinne on linjattu uutta luontopolkua, jonka nauhoitusta saattaa maastossa nähdä. Ura ei ole vielä muotoutunut eikä sitä ole kartassa.

Aamupäivän radat kulkevat alueen itäosissa, loivapiirteisemmässä maastossa josta löytyy paikoin avokalliotakin. Iltapäivällä mennään Myllyvuoreen, ja ratoihin sisältyy enemmän korkeuseroja. Kakkoslähdöstä lähtevät pisimmät radat pyörähtävät myös Kiiskivuoressa, josta juostaan Myllyvuoreen Patajärven rantapolkua pitkin. Tällöin ylitetään myös Patajärventie, jossa on liikenteen valvonta.

Tällä kertaa kansallisissamme tarjotaan myös kuntoratoja suorailmoitussarjoina. Vaihtoehtoja on neljä, parin kilometrin helpommasta reitistä aina 6,5 km:n ja 19 rastin haastavaankin reittiin.

Nautinnollisia suunnistushaasteita!

Rtm-ryhmän psta Raimo Itkonen