Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Keljonkankaan keskimatka 2019

Tapahtuman ajankohta:

Keljonkankaan keskimatka SM 2020 -esikisan merkeissä

Suunta Jyväskylän perinteinen keskimatkan kilpailu juostaan tänä vuonna SM 2020 -esikilpailuna. Seura järjestää R1:n ja R2:n keskimatkan SM-kisan v. 2020 samantyyppisessä maastossa Päijänteen toisella rannalla Paljakon alueella. Keljonkankaalla viritellään jo SM-kisaorganisaatiota ja radoista vastaavat samat ratamestarit kuin tulevissa SM-kisoissakin. Viime vuosien perinteistä poiketen kisa käydään tänä vuonna vain yhden startin mittaisena, ja se on samalla Keski-Suomen alueen keskimatkan aluemestaruuskilpailu.

Tämänkeväinen kilpailumaasto sijaitsee aivan kaupungin eteläreunalla. Keljonkankaan aiemmin lähinnä kuntorastikäytössä olleeseen maastoon on Timo Joensuu tehnyt selkeälukuisen ja nykyvaatimusten mukaan pelkistetyn kartan. Maastoa luonnehtivat nopeakulkuiset mäkien laet ja Päijänteeseen laskevat, osin kallioiset ja jyrkänteiset rinnealueet. Kiviä ja pienmuotoja on melko runsaasti. Asutuksen läheisyydessä sijaitsevan kilpailualueen paikoin tiheä polkuverkosto tarjoaa hyvät edellytykset myös lasten ratojen laatimiselle etenkin kilpailukeskuksen lähistöllä.

Viime vuosien tapaan kisojen yhteydessä on tarjolla myös monipuoliset kuntorastiradat. Niihin voi ilmoittautua kuntorastityyliin paikan päällä. Kun kilpailupaikkakin sijaitsee kaupunkialueella, mahdollisuus päästä uudelle kisakartalle laadukkaille rasteille kannattaa hyödyntää. Samalla voi seurata ja aistia "oikean" suunnistuskilpailun tunnelmaa. Paikalla on myös Suunnistajan Kauppa ja kisakahvio, tottakai.

Tulevia SM-kisoja ajatellen kesällä tulee tarjolle Päijänteen rannoilta myös harjoituspaketteja, joiden avulla on hyvä ottaa maastotyyppiä haltuun. Niitä voi hyödyntää vaikkapa Jyvässprintin aikaan elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Tervetuloa SM-esikisoihin tutustumaan maastotyyppiin ja ratamestareiden kiemuroihin jo Paljakon 2020 -keskimatkaa varten!

Suunta Jyväskylä