Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Tapahtumaohje

Keski-Suomen Kompassi-cup 2. osakilpailu

Jyväskylä, Tikkakoski 10.06.24

Osakilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.

Kompassi-tapahtuma järjestetään lähikilpailuna. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Avoimet -sarjaan ja For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Muutoksia tapahtuma ohjeisiin voi tulla ja lopulliset tapahtumaohjeet julkaistaan tapahtumapäivänä tapahtumasivuilla.

ORGANISAATIO

Tapahtuman johtaja: Markus Oksanen

Valvoja: Kari Kallio

Ratamestari: Jarmo Puttonen

Lähtö: -

Maali / Tulospalvelu: Jani Kurhinen

TAPAHTUMAPAIKKA

Tapahtumakeskus sijaitsee Tikkakosken Itäranta. (Tapahtumakeskukartta dokun lopussa)

OPASTUS

Opastus on paikoillaan klo 16.00 alkaen. Pysäköintiin opastus alkaa Tikkakoskentien 425 ja Koulukadun risteyksestä.   (Opaskartta dokun lopussa)

PAIKOITUS

Omatoiminen paikoitus on merkatuilla pysäköintipaikoilla:  Tikkakosken yhtenäiskoulu, Koulukatu 10; Luonetjärven koulu ja lisäksi Tikkakosken liikuntahalli.  Paikoituksesta matkaa  kilpailukeskuksen 300-700 m. (Paikoituskartta lopussa)

KILPAILUKARTTA

Tulostekartta, 5/2022, 6-värinen, käyräväli 5 m, mittakaava 1:7 500, A5/A4. Kartta on muovikotelossa. Erikoismerkillä (musta x, aita-symboli) on karttaan merkitty puisia ulkoliikuntavälineitä, joita on kuntoradalla.

MAASTOKUVAUS

Ulkoilualue, jossa runsaasti eritasoisia polkuja ja ulkoilureittejä. Isoimmat latupohjat kuvattu karttaan mustalla tie-merkillä. Metsä on kuivaa kangasta, korkeuseroja on vain vähän. Maasto on puolustusvoimien aluetta ja sekä lentokoneiden, että ampumaradan äänet saattavat välillä kuulua kovastikin. Niitä ei kannata pelätä vaikka ne saattavatkin yhtäkkiä säikäyttää.

SARJAT JA MATKAT

 

Matka

Rastimäärä

Mittakaava

kartan koko

 

 

 

 

 

Kulta H/D14

3.4  km

11

1:7500

A4

Hopea H/D12

2.4  km

9

1:7500

A4

Hopea H/D12 TR

1.9  km

8

1:7500

A5

Pronssi H/D10

1.7  km

7

1:7500

A5

Pronssi H/D10 RR *

2.1/2.6km

7

1:7500

A5

Pronssi H/D8 RR

2.1/2.6 km

7

1:7500

A5

H/D15-20

3.9 km

13

1:7500

A4

14 avoin

3.4 km

11

1:7500

A4

12 avoin

2.4km

9

1:7500

A4

TR avoin

1.9 km

8

1:7500

A5

RR avoin *

2.1/2.6 km

7

1:7500

A5

 *RR-radalla rasteja 7 (= RR1, RR2, RR3, RR4, RR5, RR6 ja RR7)

Avoin -sarja: RR Avoin, TR Avoin, 12 Avoin, 14 Avoin. Mahdollista suunnistaa iästä riippumatta mikä rahansa kilparata vapailla lähtöajoilla. Radan voi kiertää yksin tai yhdessä toisen kanssa. Osallistuminen ei vaadi kilpailulisenssiä. Ei cup-pisteytystä. Halutessaan voi ottaa Emit-ajanotolla ajan, mutta ilman aikaakin voi osallistua.

Huom! Myös heidän, jotka suunnistavat ILMAN emit-korttia, on käytävä ilmoittautumassa ennen lähtöä infoon, lähtöön ja lopussa maalitoimitsijalle. Huolehdimme siitä, että kaikki metsään lähtijät myös tulevat sieltä pois! Jos et käy ilmoittautumassa, odotamme ja etsimme sinua turhaan.

Leimausrata: Maastoon merkitty lyhyt reitti, jonka varrella leimataan rasteilla. Innokkaimmat kirmaavat radan moneen kertaan koittaen parantaa omaa aikaa.

KIELLETYT ALUEET

Karttaan on merkitty kielletyt alueet.

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

RASTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi rastin koodia, normaali  ja RR tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR7) että muiden ratojen leimasin (koodi 111). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Suunnistaja on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua Emit-korttia. Tapahtuman järjestäjä tarkistaa Emit-kortin oikeellisuuden lähdön ohjausasemalla.

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumeroa ei käytetä. Tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttaan kaikissa sarjoissa sekä lisäksi irralliset rastimääritteet H/D14 ja H/D15-20 - sarjoissa.

GPS

GPS-seuranta H/D 14 -sarjassa.  GPS:n ja liivit jaetaan infossa tai lähdössä. GPS:n käyttö on vapaaehtoista.

LÄHDÖT

Kilpasarjoissa väliaikalähdöt alkaen klo 17.30. Lähtöluettelo julkaistaan  08.06.24.

Lähtöön on matkaa 900 m ja reitti lähtöpaikalle on viitoitettu (puna/ keltaisella krepillä) kisakeskuksesta.

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

  • Viisi (5) minuuttia. Kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
  • Neljä (4) minuuttia. Odotus
  • Kolme (3) minuuttia. Emit-kortin nollaus.
  • Kaksi (2) minuuttia. RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
  • Yksi (1) minuutti. RR- ja TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D11-12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.
  • Lähtöhetki. Kilpailijat lähtevät matkaan Emit-kortin nollauksesta. Lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon.

LISÄOHJE RR-SARJAT

Kilpailukartta on kooltaan A5/A4 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Rastireitti-radalla (RR) on rasteja n kpl. RR-reitin viitoituksena ja Tukireitin (TR) tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3, RR4 jne.. sekä rastilipuissa että leimasimissa. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on lähtöpaikalla.

LISÄAIKA PUUTTUVASTA TAI VIRHEELLISESTÄ LEIMASTA

Suunnistuksessa RR-sarjan ja alle 10-vuotiaiden sarjassa kilpailijaa ei hylätä puuttuvan tai väärän leimauksen vuoksi vaan hän saa 10 minuutin lisäajan / virheellinen rasti.  Ylimääräiset leimaukset (toistot tai virheelliset rastilla käynnit) eivät johda missään sarjassa hylkäykseen.

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija menee leimantarkastukseen, jossa luetaan Emit-kortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 19.00. Karttoja ei kerätä pois maalissa - muistakaa Reilu Peli!

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

TULOKSET

Löytyvät seuran sivuilta kompassi-cup 2  tulokset

PALKINNOT

Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa.

Kompassi-tapahtumakauden lopuksi viimeisessä tapahtumassa kaikki kauden aikana vähintään yhteen tapahtumaan osallistuneet palkitaan Kompassi-mitalein. Kompassi-cupin yhteistulosten 3 parhaalle metalliset mitalit sarjoittain ja lopuille puiset osallistumismitalit.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC:t ei ole kilpailukeskusessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

UIMARANTA

Luonetjärven uimaranta, josta löytyy pukukopit. Uinti omalla vastuulla.

VALOKUVAUS JA KUVAT

Maalissa ja maastossa voi olla kuvaajia. Kuvia julkaistaan tapahtumasivuilla ja Suunta Jyväskylän somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä tapahtuman infoon tai tapahtuman johtajaan.

ENSIAPU

Sijaitsee kilpailukeskuksessa.

KAHVIO

Paikalla ei kahviota.

CUP-PISTEET

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset tapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen suorituksessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten suoritukseen.

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen.

Katso tarkemminpistetilanne.

Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat järjestelyohjeet | (suunnistusliitto.fi)

OPASKARTTA 

TAPAHTUMAKESKUSKARTTA

Opaskartta tapahtumakekukseen parkista

Tervetuloa!

Suunta Jyväskylä                   


Linkit

Kompassi-tapahtumat 2024:

Kompassi-tapahtumat – Tule rasteille (suunnistus.fi/kompassitapahtumat/)

Lasten ja nuorten suunnistus:

Lapset ja nuoret – Tule rasteille (suunnistus.fi/lasten-ja-nuorten-suunnistus/)

Ohjeita uudelle harrastajalle:

UUDELLE HARRASTAJALLE – Ohjaajan opas (sslkoulutus.fi/ohjaajanopas/uudelle/)

Kompassi-cup pisteytys:

Kompassi-cup pistejärjestelmä | (suunnistusliitto.fi/kompassi-cup-pistejarjestelma/)