Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Tapahtumaohje

K-S:n Kevätkauden viesti. Jyväskylä, Keljonkangas 14.6.2021

KOMPASSI-VIESTI kisaillaan kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen viestitapahtuma on kevätkauden päätteeksi ja toinen syyskauden päätteeksi.

Kevätkauden viesti kokoaa eri ikäryhmien suunnistajat samoihin joukkueisiin. Viestissä on kuusi osuutta, joista kolme tytöille ja kolme pojille. Tyttöjen ja poikien juoksujärjestys vaihtelee vuosittain. Vuonna 2021 viestin aloittavat pojat.

Tapahtumassa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Viestitapahtumaan osallistuminen edellyttää kilpailulisenssiä.

Kilpailijoiden ja huoltajien on noudettava yleistä koronaohjeistusta. Tapahtuma-alueella suositellaan kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttävän maskia. Vältä turhaa oleskelua, pidä etäisyyttä aina ja vältä lähikontaktia kisapaikalla.

Toimihenkilöt: 

Tapahtuman johtaja: Markus Oksanen 040 500 1362

Ratamestari: Jarmo Puttonen 040 516 9928

Tulospalvelu: Kari Kallio 040 151 8838

Tuomarineuvosto ja valvoja: Kari Kallio

Info: Satu Hietala

Lähtö/Kuulutus: Jarmo Puttonen

Tapahtumakeskuksen osoite: Keljonkankaan lähiliikuntapaikka,

Soratie 11, 40530 Jyväskylä  

Pysäköinti: Tapahtumakeskuksen läheisyydessä P-alue. Pysäköinnissä ei ole erillistä ohjausta. 

Kartta: Kilpailukartta 1:7500 / 5 m, kartan koko kaikilla sarjoilla A5. Kartta on muovissa. Rastinmääritteet painettu karttoihin. 

Maasto: Maasto runsaspolkuinen ulkoilualue.

Leimaustapa: Käytössä on emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin 5 €, maksu ja nouto infosta. Emit-numeron muutos infossa 2 €. Lainatut Emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 € maksu.  

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua korttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

Kilpailunumerot: Viestissä käytetään rintanumeroita. Joukkueen ja osallistujien numerot ovat nähtävissä lähtölistassa 12.6.21 tapahtumasivulla sekä infossa. Joukkuepussi sisältää numerot ja tarkistuslipukkeet, jotka noudetaan joukkueittain (yksi jäsen) infosta. Omat hakaneulat mukaan.

Rintanumeron kaksi ensimmäistä numeroa ilmaisee joukkueen numeron ja viimeinen numero kertoo osuuden. Esimerkki joukkueen numeroista 151, 152, 153, 154, 155, 156

Emit-tarkistuslipukkeet: Tarkistuslipukkeet saatavilla joukkuepussista sekä lähdöstä. 

Viestin osuudet: Viestissä on kuusi osuutta, joista kolme tytöille ja kolme pojille.

 • 1.os. Kultakompassi-ikäiset (suora rata), H14
 • 2.os. Hopeakompassi-ikäiset (TR-rata), D12TR
 • 3.os. Pronssikompassi-ikäiset (RR-rata), H10RR
 • 4.os. Pronssikompassi-ikäiset (RR-rata), D10RR
 • 5.os. Hopeakompassi-ikäiset (TR-rata), H12TR
 • 6.os. Kultakompassi-ikäiset (suora rata), D14

Sarjat, matkat, rastimäärä

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään ja leimataan numerojärjestyksessä. H/D14 ja H/D12TR radoilla on hajontarastit.

Osuus

Sarja

Matka

Rastimäärä

Mittakaava

Hajontarasti

Kartan koko

1

 H14

2.8 km

11

1:7500

Kyllä

A5

2

D12TR

1,7–1,8 km

8

1:7500

Kyllä

A5

3

H10RR

1,6/2,2 km

8

1:7500

Ei

A5

4

D10RR

1,6/2,2 km

8

1:7500

Ei

A5

5

H12TR

1,7–1,8 km

8

1:7500

Kyllä

A5

6

D14

2.4 km

9

1:7500

Kyllä

A5

Rastimääritteet: Rastimääritteet on painettu karttaan lukuun ottamatta (RR) rastireitti-sarjoja

Rastit

Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä rastipukkeihin, joissa on rastilippu. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Sarjoilla on yhteisiä rasteja, jolloin rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR ja numero) että muiden ratojen leimasin (numerokoodi). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Lähtöpaikka: Lähtö on aivan tapahtumakeskuksen vieressä.

1. osuuden lähtö:

Viestin kaikkien joukkueiden 1. osuuden (H14) juoksijoille jaetaan kartta väärinpäin käteen. Yhteislähtö (klo 17:00) kuulutus komennosta, jolloin saa katsoa karttaa ja lähteä omalle osuudelle.  

Muiden osuuksien vaihto: Maastosta vaihtoon ensimmäisenä tulevan joukkueen 1 osuuden (H14) juoksija lähettää kaikki 2. osuuden (D12TR) juoksijat noin klo 17.20. Vastaavasti nopein 2 osuuden (D12TR) juoksija lähettää kaikki 3 osuuden juoksijat (H10RR). jne.   Juoksijoiden kannatta kuunnella kuulutusta ja toimitsijoita, jotka antavat ohjeita.

Arvioidut lähtöajat eri osuuksille lähtöpuomilta:

Osuus

sarja

arvioitu lähtöaika

1

 H14

17:00

2

D12TR

17:20

3

H10RR

17:35

4

D10RR

17:50

5

H12TR

18:00

6

D14

18:15

Ensimmäinen joukkue maalissa n. klo 18:35

Vaihtoalueen toiminta:

Seuraavien osuuksien juoksijat kuulutetaan vaihtoalueelle, kun kärki on leimannut yleisörastilla. Vaihtoalueella juoksijan emit nollataan ja juoksijalle annetaan kartta väärinpäin käteen (karttaa ei saa katsoa). Edellisen osuuden nopein juoksija tulee vaihtopuomille, jolloin kaikki seuraavan osuuden juoksijat saavat kääntää kartan (kuulutus). Osuuden juoksijat saavat tutustua karttaan (RR – 1 minuutin) ja (TR – 30 sekuntia). Tutustumisajan jälkeen kuuluttaja antaa lähtökomennon ja juoksijat aloittavat oman osuuden. Ankkurit (D14) lähtevät suoraan vaihdosta liikkeelle.

RR- ja TR-suunnistajille on vaihtoalueella kaksi toimitsijaa, jotka auttavat tarvittaessa kartan suuntauksessa ja perusasioissa.

Kuuluttaja ja toimitsijat ohjaavat vaihtoalueen toimintaa.

Viimeinen rasti, maali ja maalileimaus: Viimeisiltä rasteilta johtaa 100 m viitoitus maaliin. Käytössä on kaksi erillistä viimeistä rastia. Osallistujan tuloaika määräytyy leimauksesta maalilinjalla. Maalileimauksen jälkeen osuuden nopein juoksija käy lähettämässä kaikki seuraavan osuuden juoksijat lähtöpuomilla ja itse jatkaa leimantarkastukseen. Muut osuuden juoksijat jatkavat maalileimauksen jälkeen suoraan leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan.

Epäselvissä leimaustapauksissa kilpailija siirretään sivuun ja epäselvyys selvitetään yhdessä toimitsijan kanssa. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. TR ja suoran puuttuva tai väärä leimaus johtaa hylkäämiseen.

Joukkueen aika varmistuu, kun kaikki joukkueen juoksija ovat käyneet leimantarkastuksessa.

Voittajajoukkue: Ensimmäinen joukkue maalissa ei ole viestin voittaja vaan viestin voittaja ratkeaa, kun lähes kaikkien joukkueiden viimeisen osuuden juoksijat ovat käyneet leimantarkistuksessa.  Voittajajoukkueella on paras yhteisaika.

Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Lainatut emit-kortit kerätään pois leimantarkastuksessa.

Toivomme reilua peliä lähtemättömiä kilpailijoita kohtaan eikä kilpailuratoja tule näyttää lähteville kilpailijoille. Maali suljetaan klo 19:30.

Keskeyttäneet: Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin ja leimaa maalilinjalla. Kilpailija ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

Kielletyt alueet: Kielletyt alueet on merkattu suunnistuskarttaan.

Yleisörasti: Kilpailuradat käyvät lähellä maalialuetta ennen viimeisiä rasteja. Huoltajat ja valmentajat sekä kilpailijat voivat seurata ja kannustaa kilpailijoita yleisörastin läheisyydessä, muistaen koronan turvaetäisyydet. Yleisörasti näkyy myös maalialueelle.

Viestin vaihdon mallisuoritus ja kuulutus: (Toteutetaan inspiroiden tilanteen mukaan)

Viestin vaihdon toiminnoista järjestetään mallisuoritus heti lähdön jälkeen klo 17.05. Kuulutus selostaa mallisuorituksen tapahtumat. Jos olet epävarma, miten sinun tulee lähdössä tai vaihdossa toimia, kysy missä tahansa tilanteessa rohkeasti apua huoltajaltasi tai toimitsijoilta.

Pukeutuminen, peseytyminen ja WC: Ei ole käytössä.

Osallistumispalkinnot: Osallistumispalkintona jokainen saa maalissa Kompassitarravihon, mikäli osallistujalla ei ole sitä entuudestaan.

Valokuvaus / kuvat

Maalissa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Suunta Jyväskylän somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä tapahtuman infoon tai tapahtumajohtajaan.

Tulokset: Lopulliset tulokset julkaistaan tapahtuman kotisivuilla.

Ensiapu: Infon yhteydessä

 

HUOM!  Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tulee osallistujien noudattaa alla olevia hygieniaohjeistuksia.

 • Suunnista vain terveenä! Jos itselläsi tai läheisilläsi on flunssa, hengitystieoireita tai vastaavia, älä lähde tapahtumaan.
 • Noudata riittävää etäisyyttä toisiin ihmisiin (2 m) kaikkialla koko tapahtuma-alueella. Säilytä etäisyys myös tapahtuman lähdössä, rasteilla leimatessa sekä maalissa.
 • Vältä fyysistä kosketusta (esim. kättely, halaaminen).
 • Desinfioi kädet ennen lähtöä sekä maalissa tarkoitukseen osoitetulla desinfiointiaineella.
 • Vältä omien kasvojen koskettelua käsillä.
 • Yski tarpeen tullen hihaan tai nenäliinaan. Desinfioi kädet tämän jälkeen.

 

TERVETULOA!!