Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Maakuntasuunnistus 2017

Tapahtuman ajankohta:

Tuloksetlehdistötulokset, osuustulokset
- Väliajat

- Reittihärveli
- Kisakuvia: Pauli Leinonen, Vesa Klemettinen, Arto Raivio

Jämsä otti omansa Maakuntasuunnistuksessa

Poutaisessa kevätillassa juostu tämänvuotinen Keski-Suomen Maakuntasuunnistus oli sprinttisuunnistuksen juhlaa. Jyväskylän Yliopiston Seminaarinmäen kampus kuhisi suunnistajia, kun sekä kuntien väliseen että erilliseen puulaakiviestiinkin osallistui lähes sata kilpailijaa, ja samaan aikaan Alvar Aallon luomuksia kierteli vielä toistasataa kuntosuunnistajaa. Kaikki selvisivät hengissä, ja kisapaikalta lähti joukko iloisia urheilijoita.

Kuntien välisessä viestissä oli kaksi selkeää ennakkosuosikkia: kiertopalkintoa vuoden hallinnut isäntäkaupunki Jyväskylä ja sitä lainasta takaisin himoinnut Jämsä. Jyväskylä karkasi aluksi selkeään johtoon Aki Saaren ja Jani Lakasen tylyillä vedoilla. Merja Rantanen ja Joonas Nurminen pitivät kuitenkin joukkueensa iskuetäisyydellä. Jämsän nuoret Aarni Ronkainen ja Inka Nurminen imivät jyväskyläläisten johdon vastustamattomasti kiinni, eivätkä Marko Pitkänen ja Antti Anttonen antaneet enää muiden yllättää.

Mukavan suosion saanut neliosuuksinen puulaakiviesti oli tänään myös kahden kauppa. Pitkään vastaan hangoitellut Hillitön Kurvi joutui taipumaan ankkuriosuudella #HelppoaNelosta -joukkueen tuoreen isän Vesa Taanilan hurjalle vauhdille. Voittajajoukkueen alkuosuudet suunnistivat Jooseppi Kalliokoski, Mirabella Tolonen ja Elina Lammi. Puulaakiviestissä nähtiin niin yritys-, kaveri- kuin perhejoukkueitakin.

Teemu Katajiston ja Kimmo Kaarion laatimat mainiot radat saivat kiitosta kilpailijoilta kautta linjan. Suunnistusajatus heräteltiin kunnolla talviunestaan, ja keuhkotkin joutuivat koetukselle Seminaarinmäen rinteillä. Tästä on hyvä lähteä näyttämään keskisuomalaista suunnistusosaamista kevään ja kesän isompiin karkeloihin.

Suunta Jyväskylä kiittää kaikkia innokkaita talkoolaisia ja kilpailijoita hienosta tapahtumasta. Tervetuloa taas seuraaviin koitoksiin: toukokuisiin Kahden keskimatkan kansallisiin Palokan Touruvuoren upouudelle kartalle sekä elokuisiin sprinttikansallisiin vielä salaisuutena pidettävään, neitseelliseen sprinttimaastoon!

- Lähtöluettelo
- Kilpailuohjeet
- Puulaakisarjan kilpailuohjeet
- Pysäköinti ja kilpailukeskus
Valvojan lausunto
Ratamestarien mietteitä

- Ilmoittautuneet
Kilpailukutsu
Puulaakisarjan kutsu
- Kilpailu- ja harjoittelukieltoalueella kartan kanssa kulkeminen on kielletty Maakuntasuunnistukseen 5.4.2017 saakka.
- Facebook tapahtuma