Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta

Sprintcup 3 Seminaarinmäki

Tapahtuman ajankohta:

Tulokset, väliajat.


Kolme kahden hinnalla

Sprintticupin päätöstapahtuma

Kaikki loppuu aikanaan. Niin myös tämän keskitalven kirmailu. Kampukselle on muotoiltu päätöstapahtuman arvoinen kisailu seuraavilla reunaehdoilla.

Ratasuunnittelu

Huolimatta muutaman metrin päässä menevästä auratusta kulkuväylästä on Kampuksen raikkaassa ja aurinkoisessa talvisäässä kajahdellut komentoja: "Eteenpäin sanoi Mummo lumessa", "Mennäänpäs tästä kosteikon yli, että heilahtaa". Radantekijän on hyvä tietää myös kivuliaimmat reitinvalinnat. Tuskaisesta kiertokävelystä huolimatta maastokatselmus saatiin tehtyä aiheuttamatta sen suurempaa kaaosta.

Ratasuunnittelussa päädyttiin historialliseen ratkaisuun, joka hipoo sprintticupin ennen koettelemattomia rajoja. Ratoja on innokkaimmille nyt kolme. Eikä tässä vielä kaikki; lopputulos antaa viitteitä, että sprintti saattaa olla pelkkää veikkausta.

Ongelmiakin ratojen teossa oli. Ratoja piirrettäessä loppui jossain kohtaa punaisesta tussista väri.

Suunnittelun tulos

Ratoja on vaikea, osittain jopa mahdoton, sanoin kuvata. Jokainen rata on vahvasti tekijänsä oloinen, näköinen ja makuinen.

Yksi on vahva perinteiseen makuun vivahtava, suussa mukavan katkerasti sulateltava rata, jonka maku viipyy pitkään.

Toinen on voimakkaan raaka, kypsymättömästä aromista koostuva sekä happoisen jälkimaun jättävä.

Kolmas on ehkä jo 70 -luvulla legendaksi muodostunut monikerroksinen mehiläinen, jossa jokainen kerros saattaa yllättää maullaan.

Radat:
- Vakioveikkaus 1,7 km/ monta rastia
- Pitkäveto 1,5 km/ jonkin verran rasteja
- Keno 1,0 km/ aika lailla rasteja

Kaikesta huolimatta kartat noudattavat ainakin vielä sitä normaalia karttalogiikkaa että kartan pohjoisosassa on pohjoinen ja etelä löytyy vastakkaisesta suunnasta. Lisäksi Ilmatieteen laitos sekä alueen lumitöistä vastaava halusivat osallistua jo muutenkin veikkaamiselta vaikuttavaan tapahtumaan.

Jokaiselle rastivälille löytyy mahdollisten vaihtoehtoisten reittien joukosta perinteisesti aina se nopein. Joissain rastiväleissä saattaa apua olla hyvästä muistista tai lumitilanteen ja kinosten selvänäkijän kyvyistä. Lisäksi numeroiden järjestyksen hallinta on suotava taito.

Maastoon pääsee lähtemään klo 10-11, maali on avoinna hieman pidempään. Sprinttitoimisto löytyy uimahallin läheltä.

Maksu 10e. Maksutavat on samat mitkä meidän kuntorasteilla ja lisäksi nyt voi maksaa myös rastilipun kautta. Suunta Jyväskylän jäsenille ilmainen.