Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Sprintticup 1, Palokka

Tapahtuman ajankohta:

Tulokset

Tulokset, Väliajat, Kartta osa 1Kartta osa 2

Järjestelykomitea

Ratamestari, lähdön toimitsija: Kimmo Kaario
Tulokset, maalin toimitsija: Vesa Klemettinen

Radat

Rata 1: 3000 m, 12 rastia
Rata 2: 3100 m, 16 rastia

Ratamestarin lausunto ja kilpailuohjeet

Sprinttikuppi avataan Antti Haapasalon totutun tasaista laatua olevalla uunituoreella kartalla, jonka mittakaava on 1:5000. Ratamestarin tyyli on niinikään tasaista laatua. Kuriositeettina mainittakoon, että ratamestarin kesämökki sijaitsee Haapasalossa, mutta sillä ei ole oleellista merkitystä reitinvalinnoissa tässä tapahtumassa.

Karttaa on hieman tuunailtu tapahtumaa varten. Lisäaitoja ei ole rakennettu, mutta pientä kiusaa on tehty lähelle toisiaan sijoitettujen rastipisteiden muodossa. Tarkasta koodi jokaisella rastilla tai tulet helposti hylätyksi.

Kartassa on paljon pihamaita, jotka ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita. Pihamaille menoa tarkkaillaan, joten armottoman palautteen lisäksi pihamailla juoksusta seuraa myös hylkäys. Pihamaiden rajat eivät talvella kovin helposti näy maastossa, mutta seuraamalla kulkuväyliä ja keskittymällä suunnistukseen pihamaiden välttäminen ei ole vaikeaa.

Matkan varrella ylitetään useita autoteitä. Autoteiden ylittäminen tapahtuu omalla vastuulla ja äärimmäistä varovaisuutta käyttäen. Kyseessä ei ole ranking-pisteitä tuova kilpailu vaan laadukas harjoitus, joten autojen kanssa törmäily ei kannata.

Rastimääritteitä ei ole kartassa, vaan ne jaetaan erillisenä oikean sprinttikilpailun tapaan ennen lähtöä eikä rastimääritteiden kiinnitystarvikkeita ole. Ota siis mukaan rastimääritekotelo tms. Kartta ojennetaan kilpailijalle lähtöleimauksen jälkeen, joten reitinvalintoja ei voi miettiä ennen starttia. Ota mukaan oma karttamuovi, järjestäjät hoitavat kartan sujauttamisen muovin sisään. Lähdöt tapahtuvat kahden tunnin aikana iltarastityyliin. Voit siis valita lyhyen tai pitkän palautuksen kahden startin välillä, kunhan ehdit lähtemään kumpaankin annetun lähtöajan puitteissa.

Kilpailukeskus

Autoja ei kannata pysäköidä sakkopaikoille. Kilpailukeskus sijaitsee Palokan K-marketin välittömässä läheisyydessä. Järjestäjien varaamia sisätiloja ei ole, joten ota mukaan tarvitsemasi vaihtovaatteet ja muut vempeleet, joilla pärjäät pakkasessa.

Kilpailukeskuksen sijainti.

Tervetuloa sprinttailemaan!

Kimmo & Vesku