Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
09.06.2020

Suunta Jyväskylän kuntorastitapahtumat alkavat Kinkoriutalta

Suunta Jyväskylän kuntorasteilla siirrytään pikkuhiljaa kohti normaalimpaa arkea. Touruvuoressa suunnistetaan vielä omatoimisesti 11.-16.6, minkä jälkeen Kinkoriutalla, juhannuksesta johtuen jo keskiviikkona 17.6, järjestetään kauden ensimmäinen varsinainen kuntorastitapahtuma! Tästä jatketaan kuntorasteja tuttuun tapaan torstai-iltaisin kuntorastikalenterin mukaan. Kartanmyyntipisteellä noudatetaan turvavälejä ja järjestäjä varaa käsidesiä niin suunnistajien kuin toimitsijoidenkin käyttöön. Kuntorastitapahtumaa seuraavasta perjantaista tiistai-iltaan asti pääsee rastilippuja etsimään edelleen omatoimirasteilla.

Varsinaisen kuntorastitapahtuman kertamaksu on Suunta Jyväskylän aikuisille jäsenille 6 € ja alle 16-vuotiaat jäsenet suunnistavat ilmaiseksi. Seuran ulkopuolisten aikuisten kertamaksu on 7 € ja alle 16-vuotiaiden 3 €. Maksutavat ja sarjakorttien hinnat ovat nähtävillä hinnastossa. Ajanotossa käytettävän emit-kortin voi vuokrata järjestäjältä 3 €:n hintaan (maksullinen kaikille) ja vuokrakortit puhdistetaan ennen seuraavaa viikkoa, mutta mikäli olet kiinnostunut ajanotosta eikä sinulla ole vielä omaa emit-korttia, suosittelemme hygieniasyistä hankkimaan sellaisen Suunnistajan Kaupan myyntiautosta. Kuntorasteille voi osallistua myös ilman ajanottoa. Tällöin sekä maastoon lähtiessä että sieltä tullessa on erittäin tärkeää ilmoittautua järjestäjälle, jotta illan päätteeksi tiedetään, että kaikki ovat tulleet pois maastosta ja vältytään turhilta etsinnöiltä. Kuntorastitapahtumaan osallistuneet pääsevät halutessaan viimeistään seuraavana päivänä piirtämään oman reittinsä tai siirtämään urheilukellonsa gpx-tiedoston reittihärveliin. Ja voi sitä spekulaation määrää! Tunnelmaa voi nostattaa muistelemalla edellisten vuosien reittejä.

Kuntorasti-iltaa seuraavasta perjantaista tiistai-iltaan asti radoille pääsee oman aikataulun mukaan omatoimirasteille. Alle 16-vuotiaille Suunta Jyväskylän jäsenille omatoimirastit ovat ilmaiset, muille osallistumismaksu on 5 €. Maksu maksetaan ensin Rastilippu-palvelussa, minkä jälkeen pdf-muotoinen kartta tilataan itselle tulostettavaksi kuntorastikalenterissa ja kuntorastisivuilla ratatietojen yhteydessä olevalla lomakkeella. Kausikortilla tai vaihtoehtoisilla maksutavoilla maksavat sekä alle 16-vuotiaat seuran jäsenet tilaavat pdf-kartat lomakkeella suoraan ilman Rastilippu-palvelua. Sarjalipuilla maksaminen on 16.6. jälkeen teknisistä syistä mahdollista vain varsinaisissa kuntorastitapahtumissa, ei enää omatoimirasteilla. Liput ovat maastossa tiistai-iltaan asti ja tämänkin jälkeen rastien paikoille jää kuitunauhat, mutta kartan saa maksettua Rastilippuun vain tiistaihin asti. Ladattu kartta on henkilökohtainen. Toivomme, että pdf-muotoisia karttoja ei kierrätettäisi tuttaville, koska kuntorastitoiminta on seuramme pääasiallinen rahoitusmuoto ja tuotto käytetään muun muassa suunnistuskarttojen valmistukseen ja eri-ikäisten suunnistuksesta kiinnostuneiden suunnistuskoulutukseen.

Toimimme kuntorastijärjestelyissämme viranomaisten määräysten ja Suunnistusliiton ohjeiden mukaan. Toivomme, että saamme vietyä kuntorastikauden loppuun asti tällä konseptilla.

Mukavaa suunnistuskesää!