Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Nuorten Jukolassa menestystä laajalla rintamalla

Nuorten Jukolassa nuorilta hienoja juoksuja laajalle rintamalla! Hyvinkään Sveitsissä käyty kilpailu tarjosi vauhdikasta maastoa ja vaihtelevia haasteita. Nopean kangasmetsän välissä käytiin suolla hakemassa pari rastia ja lopussa tarjottiin vielä isoa mäkeä suurien suppien muodossa. Meiltä viestiin starttasi peräti neljä joukkuetta ja yhteensä matkaan lähti 161 nuorisoketjua.

Suunnan ykkösjoukkue viiletti alkupään osuudet viestin kärkiporukassa ja kolmannella osuudella käytiin jopa viestin kärjessä, kun Iivari toi joukkueen ensimmäisenä vaihtoon. Myös kakkosjoukkue oli alusta asti hyvin kisassa mukana. Hienojen sekä erityisesti tasaisen varmojen suoritusten siivittämänä joukkue keikkui koko ajan sijojen 15-20 tuntumassa. Ykkösjoukkueelle sattui viestin puolivälissä pieni notkahdus ja kakkosjoukkue sai kunnian olla meidän paras joukkue aivan viestin loppuhetkille asti. Ankkuriosuuden viimeisen pitkän välin reitinvalinta osoittautui ratkaisevaksi ja ykkösjoukkueen Helmi sai kakkosen Selman kiinni sekä pääsi ohi. Näin ykkönen maaliin sijalle 13 ja kakkonen heti perässä sijalle 14. Eli todella hienosti peräti kaksi joukkuetta 15 parhaan joukkoon sekä palkinnoille!

Kun vielä kolmosjoukkuekin juoksi upeasti sijalle 40 ja nelonen sijalle 64 niin kyseessä on kokonaisuutena yksi seuran historian parhaista tuloksista! Jokainen joukkue paransi viime vuoden sijoitusta useilla kymmenillä sijoilla. Kolmos ja nelosjoukkueissa nähtiin hienojen juoksujen lisäksi muutamia yksittäisiä huippusuorituksia. Esimerkiksi kolmosen ankkuri Alina äityi vallan kaameaan raviin ja oli lopulta osuusajoissa sekä kakkosen Selmaa, että ykkösen Helmiä nopeampi! Ja nelosjoukkueen Viljami iski kovan ajan tauluun viimeisellä lyhyellä osuudella. Mainita täytyy myös vasta 10v(!) Paavon hieno juoksu kakkosjoukkueen kolmannella osuudella.

Muutama junnu siirtyy jatkossa jo kohti aikuisten karkeloja mutta iso osa nuorista voi juosta samaa osuutta vielä seuraavassakin Nuorten Jukolassa. Eli ensi vuonna tullaan taas entistä vahvempana!

Tulokset, gps-seuranta (me mukana 5 osuudelta eteenpäin)

ps. Pakko mainita myös seuran viimeistelyharjoitus johon nuorisovalmentaja Leinonen oli loihtinut Tikkakoskelle hienosti kisaan valmistavat radat. Aika paljon samoja elementtejä löytyy kuin kisaradoista.