Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Tapahtumaohje

Keski-Suomen Kompassi-cup 5. osakilpailu. Jyväskylä, Laajavuori 03.08.2022

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita.

Tämä Kompassi-cup on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita.  Kilpasarjoihin (Kulta-, Hopea- ja Pronssikompassi-sarjoihin) osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. For Fun-sarjoihin voi osallistua ilman voimassa olevaa lisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla ja kilpailukeskuksen infotaululla.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Markus Oksanen
Valvoja: Kari Kallio
Ratamestari: Jarmo Puttonen
Maali / Tulospalvelu: Jani Kurhinen / Kari Kallio
Tiedotus: Tiedottaja
Tuomarineuvosto: Pauli Leinonen ja kilpailunvalvoja.

TAPAHTUMAPAIKKA

Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Laajavuoren hiihtostadion, Laajavuorentie 15, 40740 Jyväskylä Opastukset kilpailukeskuksen läheisyydessä ja 62.258665255129735, 25.691951436156323 gps-linkki. Opastus on paikoillaan klo 8.30 alkaen. Pysäköinti on sallittua vain luvallisilla pysäköintipaikoilla. MUISTA parkkikiekko. Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen 300 m. Parkista on opastus kilpailukeskukseen.

KILPAILUKARTTA

Tulostekartta, 5/2022, 6-värinen, käyräväli 5 m, mittakaava 1:7 500, A5/A4. Kartta on muovikotelossa. Vanha kartta on nähtävillä lähdössä

MAASTOKUVAUS

Kaupungin ulkoilualue, jossa runsaasti eritasoisia polkuja ja ulkoilureittejä. Isoimmat latupohjat ovat karttaan kuvattu mustalla tie- merkillä. Alue koostuu havupuustosta ja maastopohja vaihtelee hyvän ja hieman kivikkoisen välillä. Korkeuserot suurimmillaan noin 30 m.

SARJAT JA MATKAT 

Sarja Matka Rasteja Mittakaava Kartan koko
H/D16 2,7 km 10 1:7500 A5
Kulta H/D14 2,5 km 9 1:7500 A5
Hopea H/D12 1,6 km 7 1:7500 A5
Hopea H/D12 TR 1,5 km 7 1:7500 A5
Pronssi H/D10 1,2 km 7 1:7500 A5
Pronssi H/D10 RR * 2,1/1,6 km 7 1:7500 A5
Pronssi H/D8 RR 2,1/1,6 km 7 1:7500 A5

 * RR-radalla rasteja 5 (= RR1, RR2, RR3, RR4 ja RR5)

Saattaja- / kaverisarja:

Voit suunnistaa minkä rahansa kilparadan omaan tahtiin kilpasarjojen jälkeen yksin tai yhdessä kaverin tai saattajan kanssa.

Leimausrata

Maastoon merkitty lyhyt reitti, jonka varrella leimataan rasteilla. Innokkaimmat kirmaavat radan moneen kertaan koittaen parantaa omaa aikaa.

KIELLETYT ALUEET

Karttaan on merkitty kielletyt alueet.

RASTIT, LEIMAUSJÄRJESTELMÄ JA EMIT-KORTIT

RASTIT

Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilipun vieressä on Emit-leimasin, mihin suunnistaja asettaa Emit-korttinsa. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi).

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Rastilla on kaksi rastilippua, normaali ja RR6 tunnuksella merkattu. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR6) että muiden ratojen leimasin (koodi 150). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarvittaessa järjestäjä lainaa Emit-kortin (2€/kpl). Lainatut Emit-kortit on palautettava infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 €:n maksu.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua kilpailukorttia. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT, EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET JA RASTINMÄÄRITTEET

Kilpailunumerot ovat käytössä. Tarkistuslipukkeet ovat lähdössä. Rastimääritteet on painettu karttaan.

LÄHDÖT

Kilpasarjoissa väliaikalähdöt alkaen klo 10.30. Lähtöluettelo julkaistaan 02.08. Lähtöön on matkaa 500 m ja reitti lähtöpaikalle on viitoitettu.

LÄHDÖN TOIMINTA JA KILPAILUN KULKU

 • Viisi (5) minuuttia kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio.
 • Neljä (4) minuuttia
  Odotus
 • Kolme (3) minuuttia
  Emit-kortin nollaus.
 • Kaksi (2) minuuttia
  RR-sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste.
 • Yksi (1) minuutti
  RR- ja TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D11-12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa.
 • Lähtöhetki
  Kilpailijat lähtevät matkaan Emit-kortin nollauksesta. Lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon.

LISÄOHJE RR-SARJAT

Kilpailukartta on kooltaan A5/A4 ja se annetaan 2 minuuttia ennen lähtöä. Rastireitti-radalla (RR) on rasteja 5 kpl. RR-reitin viitoituksena ja Tukireitin (TR) tukena on maastossa kulkeva yhtenäinen valkoinen muovinauha. RR-rastit ovat viitoituksen varrella. RR-radan rasteilla ovat tunnukset RR1, RR2, RR3 ja RR4 sekä rastilipuissa että leimasimissa. Kilpailija saa väärästä tai puuttuvasta leimauksesta 10 min lisäajan kutakin virhettä kohden. RR-sarjalaiset leimaavat maalissa kuten kaikki muutkin; maalissa ei ole RR-tunnusta. Mallirasti on lähtöpaikalla.

MAALI

Maali sijaitsee kilpailukeskuksessa. Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Maalileimauksen jälkeen kilpailija desinfioi kädet ja menee leimantarkastukseen, jossa luetaan kilpailukortti. Maali suljetaan viimeisen kilpailijan saavuttua maaliin tai viimeistään klo 11.30. Karttoja ei kerätä pois maalissa - muistakaa Reilu Peli!

KESKEYTTÄNEET

Keskeyttänyt suunnistaja tulee maaliin, leimaa maalilinjalla ja ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI

WC:t kilpailukeskusessa. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

PALKINNOT

Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa.

VALOKUVAUS JA KUVAT

Maalissa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Suunta Jyväskylän somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä tapahtuman infoon tai kilpailunjohtajaan.

TULOKSET

Löytyvät tapahtumasivuilta

ENSIAPU

Sijaitsee kilpailukeskuksessa. 

PAIKOITUS

Paikoitus kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ei pysäköintimaksua. 

KORONA-OHJEET

Älä tule sairaana tapahtumapaikalle. Vältä turhia kokoontumisia ja lähikontakteja. Pyri käymään WC:ssä ennen tapahtumapaikalle tuloa. Maalissa käsien desinfiointi. Karttoja ei kerätä pois maalissa - muistakaa Reilu Peli! 

KAHVIO

Paikalla ei kahviota. 

CUP-PISTEET

Alueelliset Kompassi-tapahtumat ovat matalan kynnykset kilpailutapahtumia. Keskeisintä on, että lapset pääsevät suunnistamaan mielekkäitä ratoja omaan osaamisen nähden. Menestyminen tai sijoitukset eivät ole alkuvaiheen tärkein tavoite, vaan olennaista on lapsen kilpailemisessa ilo, omaehtoisuus ja aikuisen tuki.

Kompassi-cupissa pisteytys ei tulisi siis nousta turhan suureen osaan aikuisten puheissa, vaan keskiössä on Kompassi-cupin osallistumiseen innostava ja sitouttava tavoite. Toivommekin vanhemmilta rentoa ja iloista suhtautumista lasten kilpailemiseen

Keski-Suomen alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Kolme parasta palkitaan Kompassi-mitalein, jotka jaetaan myöhemmin ilmoitettavassa tapahtumassa.

Kilpailusarjoja on 12, mutta cup-pisteet lasketaan 8 sarjassa, koska suorien ja viitoitettujen ratojen pisteet yhdistetään. Hopeakompassi-ikäisissä 12 ja 12TR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja TR-radan maksimipisteet 5. Pronssikompassi-ikäisissä 10 ja 10RR sarjojen pisteet yhdistetään siten, että jokaisessa cup-osakilpailussa suoran radan maksimipisteet ovat 10 ja RR-radan maksimipisteet 8. Kaikki osallistujat saavat aina vähintään yhden pisteen, oli suoritus hyväksytty tai hylätty.  

Kultakompassi-cup: H14, D14

Hopeakompassi-cup: H12&H12TR, D12&D12TR

Pronssikompassi-cup 10v: H10&H10RR, D10&D10RR

Pronssikompassi-cup 8v: H8RR, D8RR

Tämä malli mahdollistaa, että suunnistaja kerää saman cup-sarjan pisteitä, vaikka vaihtaisi kilpailusarjaa kauden aikana viitoitetulta radalta suoralle radalle tai vaihtelisi kilpailusarjaa osakilpailukohtaisesti (esim. kilpailun luonteen tai maaston vaativuuden mukaan).

Katso tarkemmin: Kompassi-cup pisteytys 2022 (B-malli)

Pisteytys julkaistaan: O-Skills.fi - Kilpailusarjat, O-Skills.fi - Kompassicup 2022 - B-malli

Lisätietoa: Alueelliset Kompassi-tapahtumat | (suunnistusliitto.fi)

Tervetuloa!

Suunta Jyväskylä