Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Yleisohjeet

Kompassi-tapahtumat ovat lasten matalan kynnyksen suunnistustapahtumia, jotka tarjoavat suunnistusta erilaisissa maastoissa lähimetsässä tai urheilupuistossa. Olennaista on helpot radat ja turvalliset ympäristöt. Kompassi -tapahtumien ympäristö valitaan lasten ja perheiden ehdoilla. Paikan päälle on helppo tulla ja siellä on mukava viettää aikaa samanikäisten suunnistajien kanssa. Tapahtumapaikka löytyy järjestävän seuran sivuilta. Kompassi-tapahtumat käsittävät viisi (5) alueellista kompassi-cupin osakilpailua, kaksi (2) kompassi-viestiä ja leirin sekä valtakunnallisen tapahtuman.

Kilpasarjat:

Kultakompassi-cup (13-14v): H14D14 (helppo suora rata ja erilaisia reitinvalintoja)
Hopeakompassi-cup (11-12v): H12, H12TRD12, D12TR (Helppo tukireitti- ja suora rata)
Pronssikompassi-cup (alle 10v): H10, H10RRD10, D10RR (Selkeä rastireitti- ja suora rata)

Extra sarjana (15-16v): H16, D16 (helppo suora rata)

RR=rastireittirata: maastossa on yhtenäinen nauha, jonka varrella rastit ovat. Reitin varrella on oikaisumahdollisuuksia, joita saa käyttää hyväkseen.

TR= tukireittirata: maastossa on sama nauha kuin RR-radalla, mutta rastit eivät sijaitse sen varrella, vaan läheisyydessä. Viitoitusta voi käyttää hyväkseen tai suunnistaa siitä välittämättä rastilta toiselle.

Muovisuojuksessa oleva suunnistuskartta on ajantasainen ja hyvä laatuinen. Kartta on yleensä 1:7500 mittakaavassa ja kokoa A4/A5. Radat suunnitellaan hyvin helpoiksi ja turvallisiksi, jotta myös aloittelijat saisivat mukavia onnistumisen kokemuksia. Ympäristössä on hyvä näkyväisyys sekä kartanlukua helpottavia selkeitä maastokohteita. Rastit on merkitty oranssivalkoisin rastilipuin. Rastilla on (usein rastipukkeihin) kiinnitettyinä sekä rastireitin leimasin (koodi RR1-6) että muiden ratojen leimasin (esim. koodi 150). Käytössä on Emit-leimaus ja emit-kortteja saa vuokralle seurasta.

Kilpailukutsu ja kilpailuohje julkaistaan seuran kotisivuilla. Näistä löytyvät tarkat kilpailu kohtaiset tiedot: tapahtuman sijainti, ilmoittautuminen, sarjat, matkat, rastien määrä, aikataulut, lähtöajat, lähdön sijainti, lähdön toimintaohje, toimihenkilöt ja jne…

Kilpasarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Kilpasarjoihin ilmoittaudutaan SSL:n IRMA-palvelun kautta. Osanottomaksut: Kilpasarjat 10 €/hlö. Kaikki saavat osallistumispalkinnon maalissa ja osallistumisesta saa Cup-pisteitä.