Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
05.12.2019

Suunta Jyväskylän suunnistuskoulun "rehtori" sai kutsun Linnan juhliin

Vuoden 2019 luokanopettajaksi valittu Satu Hietala sai Tasavallan presidentiltä kutsun Linnan juhliin. Hän on myös aktiivisesti mukana Suunta Jyväskylän toiminnassa. Kysyimme Satulta ennakkotunnelmia ennen valtakunnan ykkösjuhlaa.

1. Miten päädyit suunnistuksen pariin?

Olen jo lapsena käynyt iltarasteilla perheeni kanssa. Viiskuntarastit Alavuden lähiympäristössä kuuluivat tiistai-iltojen ohjelmaan. Mieheni Jussin kautta olin myöhemmin monia vuosia mukana Lapuan Virkiän toiminnassa. Ensimmäiset viisi Venlojen viestiänikin olen juossut Lapuan Virkiän paidassa. Nykyään suunnistamme koko perhe Suunta Jyväskylän väreissä.

2. Koko perheenne on tuttu näky rasteilla ja Suunta Jyväskylän toiminnassa muutenkin. Miten suunnistus istuu koko perheen harrastukseksi?

Suunnistus on hieno mahdollisuus viettää laatuaikaa perheen kanssa. Olemme päässeet näkemään monia hienoja paikkoja suunnistusharrastuksemme ansiosta. Kisareissut, leirit ja rastiviikot ovat jo pitkän aikaa rytmittäneet myös viikonloppumme ja kesälomamme. Halusimme rakentaa oman kotimmekin hyvien suunnistusmaastojen äärelle metsän reunaan.

3. Sinut valittiin Suunta Jyväskylän vuoden 2019 suunnistuskoulunohjaajaksi ja vastaat nykyisin koko lasten ja nuorten suunnistuskoulun toiminnasta. Miten vertaisit suunnistuskoulun opetusta työhösi luokanopettajana? Voiko niissä hyödyntää samoja metodeja?

Luokanopettajan työ on hyvin monipuolista. Eniten yhtymäkohtia suunnistukouluun löytyy varmasti liikuntatunneiltani. Olemme tänä kesänä alkaneet koota ihan omaa suunnistuskoulun opetussuunnitelmaa. Lapset ovat minusta parasta opetustyössä, ollaan sitten luokassa tai metsässä. Meillä on suunnistuskoulussa ollut myös mahtava ohjaajaporukka. Heidän kanssa on ollut helppo touhuta. Suunnistuskoululaiset ja heidän vanhempansa ovat tosi mukavaa väkeä. Ihan mahtavaa että ovat valinneet perheelleen näin kivan harrastuksen.

4. Mitä odotat eniten tulevista Linnan juhlista?

On hienoa päästä paikan päälle aistimaan tunnelmaa. Ja onhan se hienoa päästä kättelemään Tasavallan Presidenttiä puolisoineen.

5. Näemmekö sinut ja miehesi Jussin tanssilattialla?

Kyllä on tarkoitus myös tanssia.

6. Mitä pukusi helmaan on kirjailtu?

Pukuni helman halkioon on kirjailtu abc-strassikirjailuja. Tämä oli oppilaitteni idea, että opettajuus näkyy mekossani jotenkin. Sain aivan mahtavia ideoita mekkoon omilta kuudesluokkalaisiltani.

Yle Keski-Suomen uutisissa 2.12. Satu kertoo juhla-asustaan ja oppilaidensa osallistumisesta sen suunnitteluun.