Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta

Jukola-koulu 2018

Suunta Jyväskylän Jukola-koulu tulee taas, yhtä varmasti kuin kevät!

Suunnistus - tuo mainio kansalaistaito, jota voit hyödyntää arjessa ja juhlassa lähes päivittäin. Marjametsässä, lenkkipoluilla tai ihan vain kaupungissa navigoidessa. Oletko vailla uutta, hauskaa ja kehittävää luontoharrastusta? Tai ehkä olet joskus haaveillut osallistumisesta Suomen suurimpaan urheilutapahtumaan ja maailman suurimpaan viestisuunnistustapahtumaan Jukolan viestiin? Vai haluaisitko vain parantaa suunnistustaitojasi tai palauttaa mieleesi ehkä joskus aikaisemmin, kenties koulussa tai armeijassa oppimaasi? 

Suunta Jyväskylän Jukola-koulu on aikuisille suunnattu suunnistuskoulu, jonka tavoitteena on luoda ja täydentää suunnistuksen perusvalmiuksia.  Nimensä mukaisesti se pyrkii antamaan eväitä myös mahdollisesti ensimmäiseen Jukolan viestiinsä osallistuvalle kuntosuunnistajalle selvitä haasteesta, mutta Jukola-kouluun ovat erittäin tervetulleita myös ne kuntosuunnistuksesta kiinnostuneet aikuiset, jotka eivät ainakaan tänä vuonna aio itse osallistua Jukolan viestiin. Jo iltarasteja kolunneet tai harrastuksessaan alkuun päässeet, ehkä jonkun Jukolankin jo kokeneetkin saavat varmasti koulutuksesta irti uusia ideoita ja pystyvät kehittämään vaikkapa "suunnistusajatteluaan".

Tarjoamme yksilöllistä opastusta ja otamme opetuksessa ja harjoituksissa huomioon osallistujien erilaiset kunto- ja taitotasot. Jukola-koulu sisältää kaksi teoriaopetuskertaa ja neljä pääosin pienryhmissä tehtävää maastoharjoitusta sekä bonuksena mahdollisuuden osallistua Suunta Jyväskylän 19.5. järjestämän kansallisen kilpailun yhteydessä järjestettävään kuntosuunnistukseen. Koulutuksesta vastaa pitkän suunnistus- ja ratamestariuran omaava Raimo Itkonen ja muina kouluttajina toimivat seuran kokeneet ja monin tavoin suunnistuksen eri osa-alueilla meritoituneet suunnistajat.

Seuraa ilmoitteluamme mahdollisten muutosten osalta tällä sivulla.

Aiemmin Jukola-kouluun osallistuneilta saatua palautetta

"Iso kiitos opetuksesta tähän mennessä, koulutus rohkaisi tarttumaan karttaan ja kompassiin, ja olenkin yllättävän innoissani vanhasta harrastuksestani, ja Jukolaan osallistumisesta!"

Sanna

"Kiitos koulusta hyville opettajille! Harmi etten ihan kaikkeen ehtinyt osallistua. Taisin osua tuohon Ramin luonnehdintaan eilisestä: ”joillakin homma improvisoitui uusiksi maastossa” ;-) ….no, harjoittelu jatkuu! "

Kaisa

"Kiitokset minunkin puolestani mukavista hetkistä ja uuden oppimisesta Jukolakoulun merkeissä! On hyvä huomata, että "maailma ei kaadu" pieneen improvisaatioon, vaan siitä sitten jatketaan tavalla tahi toisella. Kokemusten ja kommellustenkin jakaminen on mielestäni ollut hyvin antoisaa ja myös lohduttavaa - en olekaan itse ainoa, jolla ei mene ihankuin Strömsössä. :-D"

Laura

"Teoriaosuudessa käytiin hyvin läpi olennaiset asiat. Oli hyvä, että maasto-osuudet eteni jokaisen omassa tahdissa. Sai itse valita radan ja sen, että halusiko opastusta matkaan mukaan. Viimeisen kerran "kisat" oli hieno kokemus, koska siinä pääsi aistimaan jo vähän tunnelmaa, mitä tuleman pitää. Hieno idea, asiantuntevat vetäjät. Jatkakaa samaan malliin!"

nettikyselyyn vastannut osallistuja

"Osallistuin pelkkään teoria-osuuteen. Ne oli todella hyviä sisällöltään ja laadultaan. Mukava ja rento koulutus, todella hyödyllinen. Jatkakaa ihmeessä jukolakoulun järjestämistä!"

nettikyselyyn vastannut osallistuja

"Maasto-opetus oli laadukasta ja siinä sai hyviä vinkkejä ihan käytännön tasolla. Opin hyödyntämään korkeuskäyriä reitin suunnittelussa, se oli minulle iso juttu. Vielä kun oppisin mittaamaan matkaa, ja monta muuta tarpeellista."

nettikyselyyn vastannut osallistuja

Jukola-koulun ohjelma

 1. Ensimmäinen teoriakerta maanantaina 16.4. kello 18.00. Metsähallituksen neuvottelutiloissa osoitteessa Kalevankatu 8, Jyväskylä.
  • Jukola-koulun info: aikataulu, sisältö, välineet, maksut, tasokartoitus, osallistujien toivomukset ja tavoitteet
  • Suunnistus urheilu- ja kuntoilulajina
  • Kartat, karttamerkit
  • Kartan lukeminen, reitinvalinnan perusteet
 2. Toinen teoriakerta maanantaina 23.4. kello 18.00. Metsähallituksen neuvottelutiloissa osoitteessa Kalevankatu 8, Jyväskylä.
  • Kartan lukeminen ja reitin valinta: olennaisen hahmottaminen, ennakointi-havainnointi
  • Korkeussuhteiden kuvaus ja lukeminen
  • Kompassin käyttö
  • Toimintaohjeet kuntorasteilla ja kilpailuissa
  • "Jälkipelit", suorituksen analysointi ja siitä oppiminen
 3. Ensimmäinen maastoharjoitus keskiviikkona 2.5.
  • Kokoontuminen kello 17.00 Laajavuoren hiihtokeskuksen parkkipaikalla.
  • Kartan ja maaston yhteys
  • Reitin suunnittelu, valinta ja toteutus
  • Rastin otto
 4. Toinen maastoharjoitus keskiviikkona 9.5.
  • Helpohko rata ohjattuna pienryhmissä, polkuverkostoon tukeutuen. Kokoontuminen Keljonkankaan liikuntapuiston parkkipaikalla klo 17.30.
 5. Kolmas maastoharjoitus torstaina 17.5.
  • Vaativampi oman tason mukainen rata ohjattuna pienryhmissä. Kokoontuminen Ladun majan parkkipaikalla klo 17.30.
 6. Bonus: Mahdollisuus osallistua Suunta Jyväskylän kansallisten suunnistuskilpailujen yhteydessä järjestettävään kuntosuunnistukseen 19.5.
 7. Neljäs maastoharjoitus, "harjoituskilpailu" 24.5.
  • Reitinsuunnittelu ohjaajan avustamana
  • Omatoimista toteutusta
  • Suorituksen läpikäynti ohjaajan kanssa 

Jukola-koulun hinta on 80 euroa. Hinta sisältää koulutuksen teoriaosuudet ja ohjatut maastoharjoitukset, emit-vuokran ja henkilökohtaisen palautteen omista suorituksista. Tuotto käytetään lyhentämättömänä Jyvässeudun lasten ja nuorten suunnistuksen kehittämiseen. Lisäksi Jukola-kouluun osallistuvalla on mahdollisuus hankkia 10 kerran sarjakortin kuntorasteille hintaan 35 euroa (normaalisti ei-jäseniltä 55 euroa ja jäseniltä 45 euroa).

Jukola-kouluun voit ilmoittautua seuramapissa. Valitse ryhmäksi Jukolakoulu. Mikäli ilmoittautumislinkin kanssa on hankaluuksia, voit laittaa ilmoittautumisen sähköpostilla osoitteeseen kerttu.jantti@elisanet.fi. Anna yhteystietosi (sähköpostiosoite ja puhelinnumero) ilmoittautumisen yhteydessä, jotta voimme olla yhteydessä mahdollisten aikataulumuutosten osalta. Lähetämme myös laskut ensisijaisesti sähköpostilla. Maksuvälineinä käyvät myös Smartum liikunta- ja kuntosetelit, TyKy-kuntosetelit , Virikesetelit ja ePassi (koodi 42911). Ilmoittautumisaika päättyy 10.4.2018.

Olet lämpimästi tervetullut elämysmatkalle kanssamme!

Suunnistusterveisin,

Suunta Jyväskylä