Lasten ja nuorten suunnistuskoulu

suunnistuskoulu_1

Suunta Jyväskylä on suunnistuksen tähtiseura. Tähtiseura on merkki laadukkaasta lasten ja nuorten toiminnasta suunnistuksen parissa. Nuorisotoiminnassa pidetään huolta jokaisesta mukana olevasta lapsesta ja nuoresta. Seuran toiminta on kasvatuksellista. Harjoitukset ovat monipuolisia ja ohjaajat koulutettuja.

Suunnistuskoulussa on monipuolista suunnistuksellista toimintaa 6-15-vuotiaille lapsille ja nuorille perheineen. Toiminnan tavoitteena on suunnistustaidon kehittäminen. Suunnistuskoulu kokoontuu maanantaisin. Harjoitukset ovat Jyväskylässä ja Jyväskylän lähiseudulla. Harjoituspaikat näet kauden suunnistuskouluohjelmasta.

Suunnistusopetus tapahtuu viidessä tasoryhmässä ja jokainen niistä koostuu kahdesta ikäkausiryhmästä. Jokaisella ryhmällä on omat suunnistukselliset tavoitteensa, jotka muodostavat kokonaisuuden ryhmästä toiseen siirryttäessä.

Suunnistuskoulun ryhmät:

suunnistuskoulu_2

  • aloittelijat (n. 6-8v)
  • rastireitti (n. 8-10v)
  • taso 1 tukireitti / tavallinen suunnistus (10-12v)
  • taso 2 tavallinen suunnistus (11-12v)
  • taso 3 vaativampi tavallinen suunnistus (12v-)

Suunnistuskoulun tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille elämyksiä, haasteita, kavereita ja luontokokemuksia. "Punaisena lankana" on johdonmukainen suunnistustaidon opettaminen eri ikävaiheissa, mutta myös tarjota lapsille liikunnan riemua monipuolisten harjoitusten kautta. Suunnistuskoulutoiminta on kasvatuksellista; sosiaalisten taitojen vahvistuminen ja ryhmähenki kulkee osana kaikissa harjoituksissa. Toimintaa kuuluu myös seuran yhteiset tapahtumat, leirit ja kilpailut.

Lapsia ja nuoria rohkaistaan kilpailemaan järjestämällä kilpailun omaisia harjoituksia, osallistutaan Keski-Suomen alueen oravanpolkukilpailuihin, kansallisiin kilpailuihin ja viesteihin. Kilpaileminen on omien taitojen testaamista ja se muodostuu usein monelle suunnistuksenharrastajalle yhdeksi osaksi harrastamista.

Vanhemmat mukaan!

Lasten ja nuorten suunnistusharjoitukset ovat myös aikuisille oiva tapa tutustua suunnistamiseen. Vanhemmat ovat tervetulleita "apuohjaajiksi" jokaiseen harjoitukseen.