Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
21.10.2023

Halikko-viestissä huippujuoksut ja kolmas sija!

Viime vuoden seitsemännen sijan jälkeen tavoitteeksi asetettiin tälle vuodelle pääsy palkinnoille eli kuuden parhaan joukkoon. Mahtavaa, että näin myös kävi ja päästiin jälleen tekemään seurahistoriaa. Tuloksena kolmossija HS:n ja TP:n jälkeen. Kakkosjoukkue sijalle 34 ja kivasti kakkosessa useammalla osuudella haastettiin ja jopa voitettiin ykkösen menijöitä.

Meillä viestin aloitti muista kärkipään joukkueista poiketen nainen. Anniina on tänä vuonna kehittynyt huimasti ja tehnyt sekä suurviesteissä että Viestiliigassa varmaa työtä. Upea aloitus jälleen ja selvästi parhaana naisena vaihtoon sijalla 25 eikä ero kärkipään miehiin kasvanut liian isoksi. Suunnitelman mukaan siis viesti käyntiin.

Jos aloitukseen oli budjetoitu Anniinalle pieni tappio, niin toiselle osuudelle oli suunnitelmissa ottaa kärki kiinni. Ja näin myös kävi, kun kolmen V:n kopla Vilho, Veera ja Vesa kelasi selkiä kiinni kaameaa tahtia ja nosti Suunnan värit jo kolmanneksi! Selvästi osuuden kovinta vauhtia ja ero kärkeen vain reilu minuutti.

Kolmososuudella irti päästettiin vilkkaat veijarit Niilo, Iivari ja Nuutti. Nuoresta iästään huolimatta jo kovissa viesteissä keitetyt ketut eivät pettäneet tälläkään kertaa vaan ero kärkeen kapeni hieman ja sija nousi jo toiseksi. Niilo showmiehenä hieman lisäsi viestin seuraajien verenpainetta, kun väliaikarastin leima ei rekisteröitynyt onlineen. Toki mies oli rastilla käynyt. :)

Nelospätkälle meillä oli heittää jo viime vuonna samassa järjestyksessä juosseet Reetta, Kati ja Pekka. Jälleen varmaakin varmempaa työtä ja sija pysyi toisena edelleen vain reilun minuutin keulasta. Pientä koukkuakin oli matkalle mahtunut mutta ne saatiin onneksi vauhdilla hyvin paikattua.

Viitososuus oli etukäteen yksi viestin ratkaisukohdista. Vuorossa pääsarjan miehet ja isoilla pyssyillä TP:llä ja HS:llä oli laittaa matkaan kovia maajoukkuemiehiä. Meidän äijiltä aivan huikeaa työtä. Todella tasaista menoa ja ison osan matkaa miehet vain sekuntien päässä toisistaan. Myös ero kärkeen saatiin pidettyä edelleen pienenä, vaikka HS pääsi livahtamaan Topin kaamean juoksun ansiosta ohi. Tommi jatkoi Mannassa alkanutta viestitykitystä ja myös muut ukot Jonne ja Simo vetivät huippujuoksut. Sija kolme ja ero kärkeen reilu kolme minuuttia.

Kahdelle viimeiselle osuudelle matkaan lähti molemmille vain yksi juoksija. Tereza sai tehdä matkalla omaa työtä, kun sekä eteen että taakse oli jonkin verran eroa. Viime aikoina lähinnä sprinttiin keskittynyt nainen teki varman viestijuoksun ilman isompia koukkuja ja lähetti Tuukan matkaan ankkuriosuudelle edelleen kolmantena neljä minuuttia kärjestä. Vaikka kuuluttajat hieman epäilivät, josko Tuukka juostaisiin takaa kiinni, niin meillä tiedettiin miehen kunto eikä edes liiemmin jännittänyt seurata osuuden tapahtumia. Alkumatkasta Tuukka pitikin samaa vauhtia kärjessä menneiden huippumiesten kanssa eikä takaakaan tultu yhtään sen kovempaa. Virheetön veto ja loppulenkillä oli jo mahdollista ottaa kevyemmin ja varmistaa kolmas sija.

Kokonaisuutena erittäin varmaa ja vakaata suorittamista ilman isoja virheitä. Erityisesti mieltä lämmittää miesten hyvät vedot. Naiset ovat jo meillä tunnetusti huipputasoa ja on hienoa nähdä, että miehet ovat seuraamassa perästä. Kakkosjoukkueessa myös hienoja juoksuja ja mahtavaa, että porukassa leveyttä riittää jo mukavasti.

Tulokset, Tapanin kuvat