Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Mitä suunnistus on? Liity jäseneksi

Anna palautetta
05.03.2020

Kaisa on hiihtosuunnistuksen nuorten maailmanmestari!

Maailmancup ja nuorten MM-kisat piti alunperin järjestää Latviassa jo helmikuun alussa mutta lumenpuute siirsi kisat Ruotsin Uumajaan. Misa osallistui aikuisten maailmancupiin ja Kaisa kisasi nuorten MM-kisoissa. Varsinkin Kaisa oli tihkunut kovaa kuntoa koko talven joten kisoista osattiin odottaa hyviä sijoja.

Kisaviikon avasi sprintti jossa Misa koki kovia suksen katkettua jo alkumatkasta. Kaisalla sen sijaan jo ensimmäinen startti näytti, että kunto on kohdillaan ja tulossa on tiukkaa vääntöä mitaleista. Neljäs sija vain 17 sekuntia voitosta ja kaksi sekuntia mitalista!

Tulokset Kaisa, Tulokset Misa, GPS-seuranta Kaisa, GPS-seuranta Misa

Toisena starttina käytiin pitkä matka missä Misakin pääsi hiihtämään ilman välineongelmia. Jäisillä urilla muutama pieni virhe mutta muuten hyvä suoritus. Kaisa jatkoi kamppailua MM-mitaleista ja tuloksena jälleen neljäs sija, tällä kertaa kuusi sekuntia mitalista ja kaksi minuuttia mestaruudesta. Alkumatkasta Kaisa oli lukenut hetken väärää väliä mutta suoritus oli ollut muuten hyvä.

Tulokset Kaisa, Tulokset Misa, GPS-seuranta Kaisa, GPS-seuranta Misa

Viimeinen henkilökohtainen matka oli keskimatka joka käytiin yhteislähdöllä. Tasaisessa maastossa ja enimmäkseen pienillä urilla vedetty kisa oli kovaa ajoa alusta loppuun. Misalle sattui muutamia pieniä virheitä ja niitä ei näin hektisessä kisassa kärsisi tehdä. Kaisa jatkoi viikon teeman mukaisesti todella tiukkaa vääntöä mitaleista. Loppulenkin aikana tarjolla oli jo mestaruuskin mutta lähempi tuttavuus puun kanssa tiputti kärkiletkan hännille ja jälleen raastavan lähelle mitaleja: viides sija kuusi sekuntia mitalista ja vain kahdeksen mestaruudesta.

Tulokset Kaisa, Tulokset Misa, GPS-seuranta Kaisa, GPS-seuranta Misa

Viestit päättivät kisat ja sekä Misa, että Kaisa saivat puristettua itsestään vielä loistavat suoritukset. Misa väänsi hyvin kärkiletkan mukana miehissä ja tuloksena joukkeelle lopulta hieno neljäs sija. Nuoriin naisiin Suomella oli asettaa kova joukkue ja Kaisalle lankesi toinen osuus. Matkaan neljäntenä, osuuden ylivoimaisesti paras aika ja Suomi reilussa johdossa ankkuriosuudelle! Maria Hoskari piti asemat ja kulta kotiin. Hieno päätös viikolle ja Kaisalle vihdoin mitali kolmen niukan tappion jälkeen. ISOT onnittelut kultamitalista!

Tulokset Kaisa, Tulokset Misa

Kaisa sai hyvien suoritusten ansiosta yllättäen paikan aikuisten EM-kisoihin jonne Misan kanssa ovatkin jo matkalla. Kaisalla on lisäksi vielä edessä opiskelijoiden MM-kisat Rovaniemellä maaliskuun lopussa. Toivotaan molemmille onnea kisoihin ja Kaisalle jaksamista kovassa kisaputkessa!