Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
17.06.2024

Lakia-Jukola suunnistettu

Lakia-Jukolassa Kauhavan lentokentällä saatiin jatkoa naisten menestysvuosille, kun ykkösjoukkue juoksi hienosti sijalle 17. Suorituksen arvoa nostaa se, että normaalisti joukkueen kantaviin voimiin lukeutuva Veera joutui tällä kertaa seuraamaan viestin kotoa käsin sairastumisen vuoksi. Miehissä tuloksena tasaisten vetojen jälkeen 67. sija.

Venloissa viesti sai huikean alun, kun Anniina rallatteli vaihtoon kolmantena! Ykköselle tullut pieni virhe ei naista juuri hätkäyttänyt vaan tunnettu vauhtiveijari pisti vilkun päälle ja oli jo seuraavassa väliajassa kärjen tuntumassa. Loppumatka varmaa työtä ja vaihtoon kärkiporukassa. Pihla pääsi heti ensimmäisessä Jukolassaan Suunnan väreissä mahtavaan paikkaan maastoon ja pystyi tekemään hyvän suorituksen. Kova temppu pitää hermot hallinnassa erittäin jännässä paikassa. Kolmannella osuudella varanaisen paikalta ykkösjoukkueeseen noussut Janina koki haasteita alkumatkasta, kun pusikossa ollut ykkösrasti vaati pienet tarkistuskaarrokset. Loppumatka sujuikin sitten normaaliin varmaan tyyliin ja Tereza maastoon kelpo paikassa. Terezalla oli jälleen tossu syönnillä. Koko kevään kovassa kunnossa ollu kortepohjalainen napsi sijoja matkan edetessä. Loppukiri vielä kotiin HS:n Kaasikua vastaan ja tuloksena 17. sija.

Naisten kakkosjoukkue sijalle 57, kolmonen sijalle 63 ja pari muutakin joukkuetta vielä 200 parhaan joukkoon. Kakkosjoukkueessa Kaisa intoutui hurjaan raviin ja paineli kolmannen osuuden jopa ykköstä kovempaa. Myös kakkosen ankkurilta Liisalta hieno juoksu. Muissa joukkueissa nuoret hurjapäät Saara (5. joukkue) ja Alina (4. joukkue) vetivät kolmalle osuudella hienot juoksut.

Miesten viestissä joukkue sai vauhdin päälle hieman hitaammalla tahdilla kuin naiset. Alkuosuuksilla saatiin aikaan kelpo vetoja mutta tuntui, että useampikin ukko oli sitä mieltä, että hieman parempaankin olisi ollut omalla osuudella mahdollisuuksia. Sijoitus nousi kuitenkin tasaisesti kunnes kesän kynnyksellä vaivoista toipunut ja kuntoon päässyt Simo sai kuudennella osuudella hanat auki ja isomman vaihteen silmään. Ankkuriosuudella Misa teki jälleen kerran hyvää työtä ja otti ne sijat vielä kotiin mitä otettavissa oli. Tuloksena siis 67. sija ja tunne siitä, että parempaa on tulossa!

Kakkosjoukkue paranteli viime vuoden lukemia ja Jonnen hienon ankkuriosuuden jälkeen sijalle 135. Kaikki muutkin miesten joukkueet paransivat viime vuoden sijoitusta enimmäkseen reilusti. Kutosjoukkueen kohtalona oli hylkäys mutta muuten saatiin kaikille tulos. Jukolan yön yllättäjä oli ysijoukkueen ankkuri Lasse Laakso joka suunnisti osuusajoissa peräti sijalle 140.

Tulokset: Venla, Jukola