Suunta Jyväskylä

Suunta Jyväskylä

Suunnistuksen erikoisseura

Arvot ja visio Liity jäseneksi

Anna palautetta
18.06.2023

Naiset kahdestoista Venlojen viestissä

Kuuma Jukolan viesti Porvoossa on suunnistettu. Venloissa hienoa menestystä usemman joukkueen voimin ja miehissäkin hyvät puolustustaistelut hieman nahkeamman alun jälkeen.

Kisat aloiteltiin Venlojen viestillä lauantaina iltapäivästä. Lämpötila huiteli lähes kolmessakymmenessä asteessa, joten helpolla eivät naiset urakasta selvinneet.

Anniina aloitti viestin mallikkaasti ja pääsi mukaan kärkiletkaan. Osuuden lopussa tulleet pari virhettä, joista toinen aivan rastin vieressä, päästivät eron hieman venähtämään, ja kakkosjoukkueen hyvin juossut Matilda kävikin jo kolkuttelemassa Anniinan kantapäitä. Toisella osuudella helle vei voiton ykkösjoukkueen Janinasta ja fyysisesti oli raskasta, rasti löytyi kuitenkin totuttuun tapaan sujuvasti. Kakkosen Helmi oli lähellä todellista tykkijuoksua, mutta loppuradan virheiden johdosta Janina ehti livahtaa edelle. Kolmannella osuudella Veeralla oli nastari syönnillään ja osuuden ylivoimaisesti kovin aika nosti ykkösen jo sijalle 17! Matkaan oli lähdetty ajatuksena juosta selkiä kiinni niin paljon kuin ehtii. Kakkosessa Salla kävi taistelua hellettä vastaan ja lopussa vielä polvikin vääntyi ikävästi. Vaihtoon asti kuitenkin selvittiin, vaikka tajunnan rajamailla käytiin. Tereza pääsi ankkuriosuudelle hyvään porukkaan ja matkaan mahtui vain pieniä hidasteluja. Letkassa pystyi jopa hieman säästelemään loppuratkaisuja varten ja silti selkiä tuli vastaan koko matkan ajan. Sijana lopulta siis mainio 12. Florence sai nostettua kakkosjoukkueen hienosti 50 parhaan listalle sijalle 49. Myös kolmosjoukkueelta mahtimenoa ja tappiota kakkoselle vain 3 min ja sija 61! Kun vielä nelonenkin taisteli sijoituksista 100:n parhaan joukkoon niin tasoa löytyy. Melkein kaikki seuran 13 venlajoukkuetta paransivat sijoitusta viime vuodesta.

Venlojen tulokset

Yön pimentyessä ja ilman hieman viilentyessä oli Jukolan aika klo 23.00. Miehillä kolme ensimmäistä osuutta olivat todella vaativaa yösuunnistusta. Peitteinen metsä ja paljon hajontaa oli monelle paha pala purtavaksi ja useilta kärkijoukkueltakin nähtiin isoja virheitä.

Sekä ykkösjoukkueen Tuukalle että kakkosen Markolle tuli useampia koukkuja ja eroa kärkeen kertyi. Loput pitkät yöpätkät 2-3 menivät jo hieman paremmin ja sijat lähtivät nousemaan ylöspäin. Vilho teki nelososuudella Jukolan ja samalla ykkösjoukkueen debyytin eikä nöyristellyt vanhempien edessä. Heti miehekäs suoritus. Valter iski kovaa aikaa pöytään vitospätkällä ja ykkösen sijoitus jatkoi nousemista. Samalla osuudella kakkosjoukkueessa Teemu väläytti vanhana kettuna myös hyvää vauhtia. Tommi jatkoi nuorison esiinmarssia sekä ykkösjoukkueen rajua nousukiitoa kutospätkällä ja sijoitus nousi jo sadan parhaan joukkoon. Ankkuriosuudella sekä ykkösen Misa että kakkosen Lauri saivat vielä sijoja hinattua ylöspäin. Ykkönen oli lopulta 82 ja kakkonen 157. Ykköselle tuli hieman takapakkia viime vuodesta, kun kakkoselta nähtiin puolestaan parempaa menoa.

Jukolan tulokset

Nyt kesä jatkuu treenin sekä rastiviikkojen merkeissä ja uutta matoa viestien osalta laitetaan koukkuun elokuussa AM-kisoissa Laajavuoressa.